SPORTURI  »  NOUTATI AUTO  »  MICHELIN

Altă veste importantă: Michelin va muta o parte din producția de anvelope din Polonia într-un oraș din România!

Articol de - Publicat miercuri, 24 aprilie 2024 10:25 / Actualizat miercuri, 24 aprilie 2024 11:19

Gigantul francez Michelin urmează să închidă fabrica din Olsztyn, Polonia, care produce anvelope pentru camioane. Va muta o parte din producție la fabrica din Zalău, în România, restul producției fiind relocată în Italia și Spania, notează profit.ro.

Decizia vine în urma creșterii a costurilor de producție din ultima perioadă, în Polonia.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia
INVESTIȚIE
BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

Michelin e în România de 22 de ani, având aproximativ 4500 de angajați

Compania Michelin este prezentă în țara noastră de mai bine de 22 de ani, având peste 4400 de angajați și trei fabrici în România, două la Zalău și una la Florești, iar din anul 2005, România a devenit centrul regional pentru operațiunile comerciale ale companiei franceze deservind tări precum Albania, Bulgaria, Croația, Bosnia şi Herţegovina, Macedonia, Muntenegru și Serbia. 

Decizia recentă de relocare a producției de anvelope pentru camioane de la fabrica din Olsztyn, Polonia, la unități de producție din România, Spania și Italia, este parte a unei strategii mai ample de optimizare a costurilor și eficientizare a producției.

Deși fabrica din Olsztyn își va înceta activitatea pentru anvelopele destinate camioanelor la finalul anului 2024, Michelin va menține celelalte operațiuni din Polonia, inclusiv fabrica de anvelope pentru vehicule de pasageri și comerciale, precum și producția de anvelope agricole.

„Fabricile din Aranda (n.r. Spania), Alessandria (n.r. Italia) şi Zalău îşi vor utiliza capacitatea disponibilă şi vor prelua cerinţele pieţei.

Aceste transferuri vor permite echilibrarea capacităţii de producţie a anvelopelor pentru camioane în fabricile din Europa, care vor putea produce volumele necesare pieţei în anii următori”, a precizat Simona Lupică, PR Manager Michelin Central Europe & Central Asia, pentru Agerpres.

Peste 400 de muncitori afectați

În urma relocării producției de anvelope pentru camioane din Olsztyn în România, aproximativ 430 de muncitori vor rămâne fără activitate, dar oficialii Michelin au comunicat că nu există un plan prin care să îi concedieze pe aceștia, urmărind mai exact să îi transfere către o nouă poziție, fabrica din Olsztyn fiind o fabrică cu multiple activități ce necesită personal.

Piotr Staszałek a declarat că „piața este inundată de anvelope mai ieftine din Orientul Îndepărtat și, prin urmare, fabrica noastră a decis să întrerupă producția de anvelope pentru camioane”.

Citește și:

În cât timp primesc banii de la asigurări, în cazul unui accident auto? Află cât de repede îți poți repara mașina
Advertorial
În cât timp primesc banii de la asigurări, în cazul unui accident auto? Află cât de repede îți poți repara mașina
Dacia Duster 3, testată în condiții de off-road în Franța » Cum s-a descurcat
Dacia
Dacia Duster 3, testată în condiții de off-road în Franța » Cum s-a descurcat

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (2)
JohnParpalache
JohnParpalache  •  26 Aprilie 2024, 14:44

Fiindca e poluanta ,iar polonezii nu sunt așa„ingaduitori”ca „noi”când li se incalca legile!!Iar România cica și-a„vândut”„cota sa de aer curat”-adica... dreptul de a avea industrie!Dar nu ni s-a zis niciodata cui a fost „vânduta” și pe cât!Și mai ales DE CE?!

ray51
ray51  •  24 Aprilie 2024, 14:24

Asta da articol despre fotbal, despre jucatori, antrenori, patronat, s.a.m.d.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează