SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

A fi sau a nu fi la Fed Cup » O nouă controversă marca Simona Halep? De ce n-ar trebui să riște Simona contra Canadei

Articol de - Publicat duminica, 04 februarie 2018 17:29

Echipa de Fed Cup a României, cu Simona Halep convocată, va juca împotriva Canadei în turul I din Grupa Mondială II, la Cluj.

Pentru duelul care se va disputa pe 10 și 11 februarie 2018, Florin Segarceanu, căpitanul-nejucător al echipei României, a decis să mizeze pe Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu și Raluca Olaru.

Revenită în țară după ce a pierdut finala de la Australian Open, Simona Halep, 26 de ani, acuză încă probleme la gleznă dreaptă, după ce s-a accidentat în primul tur al turneului de la Melbourne.

Astfel, din cauza problemelor medicale, prezența Simonei Halep la Fed Cup este pusă sub semnul întrebării. "Prioritatea mea este să am grijă de sănătate. Până nu o să fiu complet sănătoasă nu o să joc. Miercuri se decide. O să vorbesc cu echipa și vom decide împreună", anunța jucătoarea de pe locul 2 WTA.

Meciul contra Canadei este unul pe care echipa României trebuie să-l câștige fără probleme. Lipsite de Genie Bouchard, canadiencele Carol Zhao (143 WTA), Bianca Vanessa Andreescu (182 WTA), Katherine Sebov (277 WTA) și Gabriela Dabrowski (321 WTA) nu au nici valoarea și nici experiența româncelor.

E nevoie să riște?

Astfel, de ce ar fi nevoie de Simona Halep? Cea mai bună jucătoare a României este în fața unei perioade aglomerate și dacă va risca la Fed Cup, jucând nerefăcută, riscă să-și pericliteze sezonul de primăvară, în care se luptă pentru revenirea pe locul 1 WTA.

În 2017, Halep a venit doar la un meci în Fed Cup, contra Marii Britanii. Atunci s-a impus în fața lui Heather Watson și a Johannei Konta. Simona nu a participat la duelul cu Belgia, de la începutul anului. 

sunt jucătoare în formă

România nu duce lipsă de jucătoare în formă. Pe lângă Sorana Cîrstea, Irina Begu și Raluca Olaru, Florin Segărceau ar putea apela la Ana Bogdan sau la Mihaela Buzărnescu, două jucătoare aflate într-o formă bună după ce au intrat în Top 100.

  • Ana Bogdan (25 de ani) - este pe locul 89 în lume, are 3 victorii în 6 partide. Mai mult, la Australian Open a jucat bine, trecând de Kristina Mladenovic și Yulia Putintseva, fiind eliminată de Madison Keys.
  • Mihaela Buzărnescu (29 de ani) - este pe locul 43 WTA, trecând prin momente excelente. Mihaela a pierdut greu finala de la Hobart, cu Elise Mertens și a fost eliminată în turul I la Australian Open, de Caroline Wozniacki.

controversa din 2015

În 2015, Simona a anunţat că nu va merge împreună cu echipa României în meciul de Fed Cup din Canada. Meciurile s-au disputat în perioada 18-19 aprilie, iar o zi mai târziu, începea turneul WTA de la Stuttgart, acolo Simona Halep a evoluat, justificând că are obligații. România s-a impus cu 3-2. Alegerea Simonei a fost aspru criticată la acel moment, inclusiv de Ilie Năstase care a declarat: "Întrebaţi-o pe Halep de ce nu vrea să joace pentru România. Nu vreau să spun mai multe, dar să ne lămurească de ce se duce la Stuttgart şi nu joacă la Fed Cup. Eu m-aş fi dus să evoluez pentru Cupa Davis, pentru ţara mea, ea merge la Stuttgart".

De data aceasta, Simona va participa, dacă e aptă, la turneul de la Doha, începând cu 12 februarie.

16-9este raportul de victorii și înfrângeri pentru Simona Halep la Fed Cup. A debutat în 2010

Ar trebui Simona Halep să participe la Fed Cup?

DA
NU

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (25)
lapusneanul
lapusneanul  •  04 Februarie 2018, 18:04
Postat de tihi pe 04 Februarie 2018, 17:57

LA DOHA SE VA DUCE CHIAR DACA VA AVEA PROBLEME.ACOLO SE POATE CASTIGA MAI MULT !!

prostovane, pana la doha mai sunt OPT zile....

lapusneanul
lapusneanul  •  04 Februarie 2018, 17:34
Postat de balauru48 pe 04 Februarie 2018, 17:06

Fiona nu va juca la FED Cup. Fiindca o doare in cot de Romania. E o blasfemie sa poarte fularul tricolor la gat. Ea are obligatii in alte parti, iar pentru tara nu are nicio obligatie. Banu' sa iasa...

prostovane, iar ii ceri sa fie patriot?..nu asa ca si tu o sa fii patriot la meciul fcsb vs lazio ...o sa tii cu intalienii :)....dinamovistii dupa ce ca sunt frustrati sunt si cei mai mari prosti !

indolentu
indolentu  •  04 Februarie 2018, 20:05
Postat de lapusneanul pe 04 Februarie 2018, 18:04

prostovane, pana la doha mai sunt OPT zile....

scrie i pe limba lui

Vezi toate comentariile (25)
Comentează