SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Directorul turneului Australian Open face un anunț de ultimă oră: „Am vorbit cu Rafael Nadal, mi-a confirmat”

Rafael Nadal / Foto Imago
Rafael Nadal / Foto Imago

Articol de - Publicat miercuri, 11 octombrie 2023 10:53 / Actualizat miercuri, 11 octombrie 2023 11:16

Directorul turneului Australian Open, Craig Tiley, susține că a vorbit în această săptămână cu Rafael Nadal, fostul lider mondial și câștigător a 22 de turnee de Grand Slam. Ibericul a reînceput să se antreneze recent după ce în luna iunie a suferit o operație la șold.

Rafael Nadal (37 de ani, #240 ATP) a jucat ultima dată chiar la Australian Open în acest an și ceda în turul secund în fața americanului Mackenzie McDonald (28 de ani, #38 ATP), scor 6-4. 6-4, 7-5, după ce Nadal se accidentase deja.

Dovada prăbușirii lui Rotariu: declinul e uriaș
FCSB
Dovada prăbușirii lui Rotariu: declinul e uriaș

Craig Tiley: „Rafael Nadal mi-a spus că va participa la Australian Open”

Craig Tiley a dezvăluit recent că Nadal i-a confirmat că va fi prezent la Australian Open, turneul care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024: „Pot să vă anunț că Rafa se va întoarce. Am vorbit cu el în ultimele zile și mi-a spus că se va întoarce, suntem foarte încântați”. 

Tiley a anunțat și posibila revenire a lui Nick Kyrgios (28 de ani, #470 ATP). Fostul finalist de la Wimbledon a jucat un singur meci în acest sezon din cauza unei accidentări la genunchi. 

Nadal și-a exprimat dorința de revenire: „Vreau să fiu în câteva turnee de la care să-mi iau rămas bun”

Rafael Nadal a declarat recent vrea să-și ia rămas bun cum se cuvinte de la turneele pe care le-a câștigat de-a lungul timpului: „Vreau să particip la câteva turnee sezonul viitor, sper să pot să-mi iau rămas bun cum se cuvinte. Mă simt puternic și competitiv, aspir la lucruri care mă entuziasmează cu adevărat.”

Rafael Nadal și-a anunțat pauza pe perioadă nedeterminată în luna mai pentru a reveni în 2024, care este posibil ultimul său an de activitate. După perioada de recuperare de după operație, Nadal a revenit la antrenamentul în sală și treptat pe teren. 

Săptămâna trecută a postat un videoclip pe o rețea de socializare cu el antrenându-se, iar fanii săi sunt plini de speranțe că îl vor revedea pe Nadal în turneele de tenis. 

Vezi și alte știri:

Real Madrid nu l-a luat pe Kylian Mbappe de frică?! „Dacă am fi făcut o mișcare greșită, asta s-ar fi întâmplat”
REAL MADRID
Real Madrid nu l-a luat pe Kylian Mbappe de frică?! „Dacă am fi făcut o mișcare greșită, asta s-ar fi întâmplat”
Gigi Becali anunță când va debuta Dorin Rotariu la FCSB: „La meciul ăsta intră direct titular!”
FCSB
Gigi Becali anunță când va debuta Dorin Rotariu la FCSB: „La meciul ăsta intră direct titular!”

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (2)
MaxiP
MaxiP  •  11 Octombrie 2023, 13:34

E destul de clar din declaratie, parerea mea, ca intentioneaza ca acele turnee de ramas bun sa culmineze cu Roland-Garros, cel mai probabil locul de unde se va retrage. Sigur, ramane de vazut cat va fi de competitiv, dar cand dai asemenea declaratii, e cam clar ca nu esti foarte increzator. Acum, la Roland-Garros depinde si ce isi asuma: sa intre in turneu, sa isi asume una din putinele infrangeri din cariera, poate o inscriere la dublu si atat, poate doar un demonstrativ... cred ca un moment superb ar avea loc daca s-ar retrage intr-un dublu cu Federer partener, elvetianul sa-i intoarca serviciul, dar sa recunoastem, un meci cu Federer intr-o arena s-ar putea sa-i eclipseze putin momentul. Cert este ca nu s-ar supara nimeni sa-i vada din nou pe cei 2 pe teren. S-a stins brusc, in 2023, dupa un 2022 in care parea ca inca poate rupe tot.

267890
267890  •  11 Octombrie 2023, 11:33

Intrebarea e, cum mai e cu acele injecții? Oare ITIA, WADA, îndrăznesc să-l testeze pe Nadal?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează