SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2018

AUSTRALIAN OPEN // S-au simplificat calculele: Simona Halep și Caroline Wozniacki se luptă pentru numărul 1 WTA » Totul se poate decide în finala turneului

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 ianuarie 2018 08:20

Simona Halep, locul 1 WTA, s-a calificat în semifinale la Australian Open, după ce a trecut de Karolina Pliskova, locul 6 WTA, scor 6-3, 6-2. Este cea mai bună performanță din carieră la Antipozi!

  • Mâine, de la o ora 07:00, în semifinale, Simona Halep, o va întâlni pe Angelique Kerber.

După victoria entuziasmantă în fața Pliskovei, Simona Halep a scăpat de o adversară în lupta pentru locul 1 WTASingura amenințare pentru Simona rămâne daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, care joacă excelent la Australian Open și cu care se poate întâlni în finală.

Cum rămâne lider WTA

Simona Halep poate rămâne lider WTA în două cazuri: câștigă Australian Open sau daneza Caroline Wozniacki pierde în semifinala cu Mertens.

Simona Halep a devenit numărul 1 WTA pe 9 octombrie 2017, în timp ce Wozniacki poate redeveni numărul 1 WTA după șase ani, aceasta fiind cea mai mare distanță din istorie, depășind-o pe Serena. La startul Australian Open, Simona Halep avea 6.425 de puncte, în timp Wozniacki avea 6.095 de puncte.

Cum pierde primul loc

Dacă Halep nu trece de semifinala cu Angelique Kerber, Simona Halep își păstrează primul loc doar dacă Wozniacki nu ajunge în finală. Dacă ambele jucătoare ajung în finală, Wozniacki trece pe primul loc  dacă va câștiga turneul. 

Semifinalele Australian Open 2018, Simona Halep - Angelique Kerber și Caroline Wozniacki - Elise Mertens se joacă joi, organizatorii urmând să anunțe programul zilei.

Numai două dintre cele șapte jucătoare care au ajuns până în momentul de față pe primul loc fără să câștige un Grand Slam au izbutit să ia ulterior un trofeu, Kim Clijsters (4) și Amelie Mauresmo (2). Jelena Jankovici, Dinara Safina, Caroline Wozniacki, Karolina Pliskova și Simona Halep sunt cele care nu au reușit să câștige un Mare Șlem, deși au fost numărul 1 mondial. Safina, retrasă, a pierdut trei finale, Wozniacki și Halep câte două, iar Jankovici și Pliskova câte una.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
1502525783399990
Cornel Solomon  •  24 Ianuarie 2018, 13:31
Postat de Pavel Radu pe 24 Ianuarie 2018, 10:21

Finala va fi Halep -Mertens.Cat sa-i mai mearga si .ui Wosniacki ?

Cred că taman invers : Kerber- Caro

520143398153430
Pavel Radu  •  24 Ianuarie 2018, 10:21

Finala va fi Halep -Mertens.Cat sa-i mai mearga si .ui Wosniacki ?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează