SPORTURI  »  TENIS  »  ATP MIAMI

„E o nebunie cât de bine poate să joace” » Declarații la superlativ despre Carlos Alcaraz, înaintea finalei de la Miami

Carlos Alcaraz / Sursă foto: Imago Images
Carlos Alcaraz / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 03 aprilie 2022 14:26 / Actualizat duminica, 03 aprilie 2022 17:15

La nici 19 ani, Carlos Alcaraz (16 ATP) primește tot mai multe laude din partea colegilor din circuit, care privesc cu admirație ascensiunea fulminantă a spaniolului. 

  • Carlos Alcaraz - Casper Ruud, finala Mastersului de la Miami, va avea loc duminică seara, în direct la Eurosport 2, de la ora 20:00.

Hubert Hurkacz (25 de ani, 10 ATP), polonezul învins de Alcaraz în semifinalele de la Miami, i-a făcut un superportret puștiului care se pregătește pentru cel mai important meci al carierei: 

Este cu adevărat incredibil cum joacă, cum concurează. Are o carieră uimitoare în față. E o nebunie cât de bine poate juca”, a spus Hurkacz, potrivit eurosport.co.uk

Semifinala dintre cei doi nu a lăsat de dorit: Alcaraz și Hurkacz au oferit un meci de înaltă clasă, decis în două tie-break-uri în care Carlos a demonstrat de ce e unul dintre jucătorii momentului. Ibericul și-a dominat adversarul cu loviturile sale explozive, obținând, meritat, biletele pentru prima finală de Masters 1000 a carierei.

„E începutul unei mari rivalități” » Iga Swiatek, discurs de mare campioană după titlul de la Miami: „Nici nu visam la așa ceva”
WTA MIAMI
„E începutul unei mari rivalități” » Iga Swiatek, discurs de mare campioană după titlul de la Miami: „Nici nu visam la așa ceva”

Și Nadal e impresionat de Alcaraz: „Cred că e de neoprit”

În urmă cu câteva săptămâni, inclusiv Rafael Nadal a vorbit în termeni laudativi despre tânărul său compatriot: 

„Carlos are toate ingredientele. Are pasiune şi este suficient de umil ca să muncească din greu. E un tip bun. Îmi aminteşte de mine când aveam 17 sau 18 ani. Cred că este de neoprit în ceea ce priveşte cariera sa. 

Cred că este grozav, sincer, să ai o vedetă ca el, din ţara mea, pentru că suntem iubitori de tenis şi ne vom bucura în continuare de un jucător incredibil ca el, pentru mulţi ani”, l-a lăudat Rafa, pe care Alcaraz a recunoscut în mai multe rânduri că îl idolatrizează.

19 aniva împlini Carlos Alcaraz pe 5 mai

Carlos Alcaraz, atitudine de mare campion

La fel ca Nadal, Alcaraz are o conduită ireproșabilă în timpul meciurilor, dar și în afara terenului. 

În ultima partidă, contra lui Hurkacz, spaniolul a oferit o mostră veritabilă de fair-play, după ce solicitat repetarea unui punct pierdut inițial de polonez în urma unei decizii confuze a arbitrului. Gestul a fost aplaudat la scenă deschisă. 

După meci, Carlos a semnat răbdător zeci de autografe, oferindu-i un moment de neuitat unei fetițe care-și dorea cu orice preț o amintire de la acesta, au remarcat jurnaliștii de la Marca

VIDEO Carlos Alcaraz și nivelul impresionant etalat la Miami

Citește și alte știri din tenis: 

VIDEO „E începutul unei mari rivalități” » Iga Swiatek, discurs de mare campioană după titlul de la Miami: „Nici nu visam la așa ceva”

Daniil Medvedev, operat după eliminarea de la Miami » Ce turnee poate rata

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează