SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

CORESPONDENȚĂ DE LA PARIS // Alexandra Dulgheru, primele explicații după înfrângerea suferită de ziua ei: "Trec prin niște schimbări"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 30 mai 2018 18:50

Alexandra Dulgheru a împlinit azi 29 de ani, însă prima parte a zilei a petrecut-o pe terenul de tenis.

Românca venită din calificări a jucat azi în turul al doilea împotriva lui Anett Kontaveit, una dintre cele mai în formă jucătoare pe suprafața cărămizie în acest sezon. Cu multă oboseală acumulată, Alexandra s-a înclinat cu 5-7, 6-2.

"De abia în parte a doua a zilei pot să mă gândesc că e ziua mea. Din păcate, a fost și primul meci, în stadiul meu de acum, cu toate accidentările e mai bine să fi fost al doilea sau al treilea. Dimineață și uitasem că e ziua mea, chiar n-am avut timp să mă gândesc, aveam prea multe lucruri de făcut.

E prima oară când joc de ziua mea și mi-aș fi dorit să câștig, dar de la început mi-am dat seama că ea este mai energică. Am încercat să fac alte lucruri, dar sportul nu te iartă când ai probleme", a explicat Dulgheru, care a evoluat cu un tape pe piciorul stâng pentru genunchiul care i-a făcut necazuri în carieră.

Alexandra a câștigat patru meciuri la Paris și pune în bagaj multe gânduri: "Am și lucruri pozitive, dar unele și mai puțin bune. Puteam să-mi ușurez situația în unele meciuri, mi-am schimbat din decembrie racheta, după 10 ani cu Babolat, acum joc cu Tecnifibre, încă am unele dificultăți, mă ajută să fac mai multe lovituri câștigătoare, dar și greșesc mai mult.

Sunt niște schimbări prin care trec, dar îmi mai trebuie puțin timp. Îmi doresc să fiu sănătoasă, o să mai iau fizioterapeutul cu mine la turnee pentru că dacă nu era el nu treceam nici de calificări. Și o să încerc să nu mai joc atât de multe competiții". 

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (3)
harycat
harycat  •  30 Mai 2018, 22:09

La mulți ani! Alexandra și multa sănătate

adimn
adimn  •  30 Mai 2018, 20:20

"a explicat Dulgheru, care a evoluat cu un tape pe piciorul stâng". "tape" se traduce "banda" in limba romana domnisoara Roxana Fleşeru. Alexandra presupun ca a folosit o banda medicinala kinesiologica. Saraca limba romana. Usor, usor uitam de ea.

merace
merace  •  30 Mai 2018, 19:41

Felicitari Alexandra, turul 2 la Roland Garros dupa 4 victorii e o performanta in sine! La mai mult pe viitor!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează