SPORTURI  »  TENIS  »  VIZITĂ

Englezii titrează: „Emma Răducanu a mers să se recupereze în blocul gri din epoca comunistă a României. Apartament modest, de 70.000 de lire”

Sursă foto: Fotomontaj Daily Mail +46   FOTO
Sursă foto: Fotomontaj Daily Mail

Articol de - Publicat marti, 11 iulie 2023 08:01 / Actualizat marti, 11 iulie 2023 11:25

În continuare departe de tenis din cauza intervențiilor chirurgicale suferite la ambele mâini în primăvară, Emma Răducanu, 20 de ani, și-a găsit timp și pentru o vizită în România. Publicația Daily Mail dezvăluie că jucătoarea britanică a zburat recent la București pentru a-și vedea bunica, practic singura legătură pe care campioana de la US Open 2021 o mai are cu țara noastră. 

„Accidentată, Emma Răducanu a zburat în România pentru a se recupera după operație în modestul apartament de 70.000 de lire sterline al bunicii ei, care datează de pe vremea comuniștilor și e situat la marginea Bucureștiului. Campioana de la US Open era disperată să o vadă pe bunica ei, Niculina Răducanu”.

Așa își începe Daily Mail articolul care dezvăluie vizita pe care Emma a efectuat-o recent în România.

E de notorietare relația pe care jucătoarea cu origini românești o are cu bunica ei. În vara lui 2021, când încă nu devenise superstarul global de astăzi, cu contracte de publicitatate de milioane de lire sterline, Emma Răducanu îi dezvăluia reporterului Gazetei Sporturilor, într-o conferință de presă susținută la Wimbledon, că e îndrăgostită de mâncarea gătită de bunica ei din România. Pe care o alintă „mamaia”. 

Declarația Emmei făcea furori la momentul respectiv. Imediat după ce a câștigat la US Open, în vara aceluiași an, Cătălin Tolontan, coordonatorul editorial al GSP&Libertatea, scria un editorial intitulat „Pentru «mamaia» Emmei Răducanu, din București, și pentru toate bunicile”.

La un an de la interdicție, rușii scriu istorie la Wimbledon » Performanță fără precedent pe iarba londoneză
WIMBLEDON
La un an de la interdicție, rușii scriu istorie la Wimbledon » Performanță fără precedent pe iarba londoneză

Daily Mail: „Emma Răducanu s-a recuperat în blocul gri al bunicii ei, din epoca comunistă a României”

Tabloidul Daily Mail a relatat pe larg detaliile referitoare la recenta vizită a Emmei Răducanu în România, jurnaliștii britanici insistând să sublinieze că bunica jucătoarei locuiește într-un imobil comunist din Capitala României:

„E una dintre cele mai mari sportive din lume, cu acces la cele mai bune utilități medicale pe care le poate plăti. Dar, după ce a suferit mai multe intervenții chirurgicale, și-a dorit să se recupereze în apartamentul bunicii ei, într-un bloc gri din epoca comunistă a României. Campioana de la US Open fusese disperată s-o vadă pe Niculina Răducanu - pe care ea o numește mamaia, termen afectuos românesc pentru bunica”, după operația suferită la mâna dreaptă la jumătatea lunii mai”, scriu cei de la Daily Mail.

Englezii titrează: „Emma Răducanu a mers să se recupereze în blocul gri din epoca comunistă a României. Apartament modest, de 70.000 de lire”
Articolul din Daily Mail

Niculina Răducanu, bunica Emmei: „A spus că vrea să mănânce ciorbă românească de legume”

Iar publicația britanică a mai obținut ceva, pe lângă informația că Emma s-a deplasat recent în România. Mai exact, un interviu cu Niculina Răducanu. Bunica Emmei a oferit detalii despre vizita nepoatei sale: 

„A venit doar să mă vadă pe mine, nu a vrut să vorbească cu nimeni altcineva. Nu a vrut nici măcar să-și viziteze vreunul dintre prietenii ei de aici. Era nerăbdătoare să mă vadă pentru că și eu tocmai m-am operat la ochi.” 

Aceasta dezvăluie că a gătit supă de legume alături de Emma, au mers împreună la cumpărături, dar și la mormântul lui Constantin, bunicul Emmei. „Când a venit, i s-a pus brațul într-o atelă, pentru că nu avea voie să-l miște. Nu am avut ocazia să facem prea multe lucruri, dar a vrut să viziteze mormântul bunicului ei și am făcut asta”, a mai spus Niculina, fostă profesoară. 

Emma Răducanu / Sursă foto: instagram.com/emmaraducanu/
Emma Răducanu în Vogue
Emma Răducanu în Vogue
+42 FOTO

Aceasta continuă: „Am reușit să-i fac niște mâncare pe care și-o dorea. A spus că vrea să mănânce ciorbă românească de legume. 

Am fost la mall, am luat niște alimente pe care le dorea pentru dieta ei specială”, continuă povestea Niculina, care dezvăluie că Emma a fost însoțită la București de Ian și Renee, părinții ei, alături de care, conform dezvăluirilor bunicii, a vizitat un târg de antichități în Capitală.

Tatăl meu e din București. La fel ca bunica, ca mamaia (n.a - pronunță românește cuvântul), care locuiește în continuare în centrul Bucureștiului. Revin acolo de câteva ori pe an pentru a o vedea. E foarte frumos. Iubesc mâncarea de acolo. Să fiu sinceră, e incredibilă! Bunica îmi gătește, iar ăsta e un alt lucru special.

- Emma Răducanu pentru Gazeta Sporturilor, în iulie 2021

VIDEO Povestea de basm a succesului Emmei Răducanu la US Open

Citește și alte știri din tenis: 

Continuă miracolul la Wimbledon » La prima prezență pe tabloul principal, „geniul” american trece de Tsitsipas și ajunge în „sferturi” + în octombrie era analist TV și vorbea despre Halep

Djokovic simte că a trecut peste marele hop la Wimbledon. „Nu m-am simțit niciodată atât de vulnerabil!” + cerere către organizatori

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (30)
Alunelu45
Alunelu45  •  23 Iulie 2023, 18:28
Postat de Alunelu45 pe 11 Iulie 2023, 21:45

***

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Alunelu45
Alunelu45  •  23 Iulie 2023, 18:27
Postat de hannah.robinson pe 11 Iulie 2023, 23:24

Am întețesc ca aici nu intri in polemici… dar doar aici… in rest … ironie ieftină

Prea limitat sa meriti atentia. Incearca la cei de nivelul tau

VardyParty
VardyParty  •  16 Iulie 2023, 08:39

Petardăăă

Vezi toate comentariile (30)
Comentează