SPORTURI  »  TENIS  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Elina Svitolina refuză să joace cu rusoaica Potapova și s-a retras de la WTA Monterrey! Forțează mâna WTA: „Aștept o poziție clară”

Ucraineanca Elina Svitolina (27 de ani, 15 WTA) s-a retras de la WTA Monterrey, unde ar fi trebuit să o înfrunte în primul tur pe rusoaica Anastasia Potapova (20 de ani, 81 WTA). +13   FOTO
Ucraineanca Elina Svitolina (27 de ani, 15 WTA) s-a retras de la WTA Monterrey, unde ar fi trebuit să o înfrunte în primul tur pe rusoaica Anastasia Potapova (20 de ani, 81 WTA).

Articol de GSP - Publicat luni, 28 februarie 2022 20:15 / Actualizat luni, 28 februarie 2022 20:31

Ucraineanca Elina Svitolina (27 de ani, 15 WTA) s-a retras de la WTA Monterrey, unde ar fi trebuit să o înfrunte în primul tur pe rusoaica Anastasia Potapova (20 de ani, 81 WTA). 

Elina Svitolina pune presiune pe conducerea WTA. Ucraineanca a boicotat turneul de la Monterrey, acolo unde era cap de serie numărul 1, refuzând să joace împotriva unei reprezentante a Rusiei. 

Rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova: „Nu îmi e frică să îmi exprim clar părerea. Ambițiile personale și motivele politice nu pot justifica violența”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova: „Nu îmi e frică să îmi exprim clar părerea. Ambițiile personale și motivele politice nu pot justifica violența”

Decizia vine la scurt timp după ce Federația de tenis din Ucraina a cerut interzicerea sportivilor ruși și bieloruși din circuit

Elina Svitolina s-a retras înaintea meciului cu rusoaica Potapova

„Cred că situația actuală necesită o poziție clară a tuturor organizațiilor: ATP, WTA și ITF. Noi, jucătorii ucraineni, le-am cerut să urmeze recomandările Comitetului Olimpic Internațional și să accepte sportivii din Rusia și Belarus doar ca sportivi neutri, fără să afișeze steagul, alte simboluri sau imnul. 

În conformitate, vreau să anunț că nu voi juca mâine la Monterrey, dar nici alt meci împotriva unei sportive din Rusia sau Belarus. Nu dau vina pe competitorii ruși. Nu ei sunt responsabili de invadarea patriei mele. 

Chiar vreau să îmi arăt recunoștința față de toți jucătorii, mai ales cei ruși și bieloruși, care au luat atitudine împotriva războiului. A fost un gest curajos! Sprijinul lor este esențial!”, a transmis Elina Svitolina, pe Twitter.

Elina Svitolina, alături de poporul ucrainean: „Voi dona toți banii pe care îi voi câștiga”

Elina Svitolina a trimis constant mesaje de susținere pentru poporul ucrainean. Astăzi, într-o scrisoare emoționantă, a spus că va trece și la fapte. Toți banii pe care îi va obține în perioada următoare vor merge în țara natală.

Oamenii mei, mă tem în fiecare zi pentru voi. Sunt devastată, nu mă pot opri din plâns, inima mea nu încetează să sângereze. Dar sunt foarte mândră. Văzându-i pe oamenii noștri, mamele noastre, tații noștri, frații noștri, surorile noastre, copiii noștri cât de curajoși și puternici sunt și cum luptă pentru a te apăra. Ei sunt eroi. Voi dona toți banii pe care îi voi câștiga din următoarele turnee pentru a ajuta armata și cauzele umanitare, pentru a ajuta în apărarea ta, țara noastră
- Elina Svitolina

Următoarele turnee la care va participa Elina Svitolina sunt cele de la Indian Wells și Miami, din Statele Unite ale Americii.

Comitetul Olimpic Internațional recomandă interzicerea sportivilor ruși! Comunicatul oficial

„Războiul din Ucraina ne pune în fața unui dileme. Cât timp sportivii din Rusia și Belarus vor putea participa în continuare la competiții, mulți din Ucraina vor refuza să concureze. E o dilemă care nu poate fi rezolvată. Luând în considerare acest lucru, publicăm următoarea listă: 

  • Pentru a preteja integritatea globală a sportului și pentru siguranța participanților, Comitetul Olimpic Internațional recomandă tuturor Federațiilor Sportive Internaționale și tuturor organizatorilor de evenimente să nu invite sau să permită participarea sportivilor din Rusia și Belarus
  • Când acest lucru nu va fi posibil din motive organizatorice sau legale, organizatorii trebuie să împiedice ca sportivi din Rusia și Belarus să să concureze sub numele țărilor lor direct împotriva sportivilor din Ucraina. Ei pot participa ca indivizi, dar fără simbourile țării și fără drapel
  • Comitetul Olimpic menține recomandarea urgentă ca niciun eveniment sportiv să nu fie organizat pe teritoriul Rusiei sau Ucrainei”, se arată în comunicatul emis astăzi.

VIDEO Stadionul din Siret, transformat în tabără pentru refugiații din Ucraina

Citește și alte știri despre războiul din Ucraina: 

BREAKING NEWS FIFA și UEFA discută acum excluderea Rusiei din toate competițiile!

Schalke 04 a rupt orice legătură cu Gazprom » Clubul german a încheiat parteneriatul cu sponsorul rus

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (27)
347655969058390
Ion Popescu  •  01 Martie 2022, 07:59

Ce vina are Potapova ? De ce nu se implica Svitolina din banii ei in actiuni umanitare pentru Ucraina ?

sergihne90
sergihne90  •  01 Martie 2022, 06:59
Postat de contrabas3 pe 28 Februarie 2022, 23:13

Dacă așa stă treaba, tocmai ai confirmat că ești un mare prost, din cauză că Iohannis, care are aceeași cetățenie ca tine, e așa. Nu țin cu rușii, mă țafanache! Am neamuri în Ucraina. Alții au venit deja în Romania. Dar mă amuză/înspăimântă faptul că oamenii sunt așa de ușor de manipulat. (“capul lui Moțoc vrem…” - explicața ar fi redundantă)

Klaus e prost dar Basescu si Illici mari intelectuali, asa-i? stai ca vine firea sau mai cine stiu eu la putere, sa vezi atunci "desteapta-te romane" sa mai faca o pauza sportivi rusi, sa se implice activ protestand pe putin, pina la urma aia din Harkiv ucisi sunt de etnia lor.

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  01 Martie 2022, 01:14

Dupa ce doi ani de zile uni dintre noi au fost mari specialisti in genetica si bacteorologie. Doi ani in care toti erau academicieni si doctoranzi in virusologie si tot ce se mananca cu microbi. A venit vremea sa schimbe macazul si ce sa vezi si mai ales ce sa crezi? Toti au devenit mari strategi in ale razbelului. Care mai de care se bat cu caramizile in piept ca ei detin secretul ultimilor confrutari armate de pe planeta numita TERRA. Noroc cu ei ca altfel chiar ne plictiseam in acest sfarsit de iarna saraca in precipitatii.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează