SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Episod incredibil la US Open! » Arbitrul a coborât din scaun pentru a-l încuraja pe Kyrgios: "Nu ești tu acum, vreau să te ajut". Reacție dură a adversarului

FOTO: Captură
FOTO: Captură

Articol de - Publicat vineri, 31 august 2018 12:10

La meciul din turul II de la US Open dintre Nick Kyrgios și Pierre-Hugues Herbert, câștigat de australian în 4 seturi, 4-6, 7-6, 6-3, 6-0, arbitrul de scaun Mohamed Lahyani a avut o discuție cu Kyrgios, încercând să-l mobilizeze. 

Un episod inedit s-a petrecut joi seara la US Open, când, la scorul de 6-4, 3-0 pentru francez, arbitrul Lahyani a coborât din scaun și i s-a adresat direct lui Kyrgios.

Microfoanele de fond au captat doar secvențe din discursul suedezului, căruia jucătorul nu părea să-i acorde mare atenție. "Vreau să te ajut", se aude la un momen dat, Kyrgios replicând scurt că "nu mă simt", sugerând că ar avea o problemă.

"Am văzut meciuri ale tale, ești un jucător bun de tenis, dar cel de acum nu ești tu, pot să văd acest lucru", a adăugat Mohamed Lahyani. La următoarea pauză, australianul a primit tratament din partea trainerului. Influențat sau nu de discursul arbitrului, a revenit, a întors setul, apoi a câștigat meciul.

Gestul lui Lahyani a stârnit o întreagă controversă, la care USTA a replicat cu o declarație oficială în care descrie lucrurile astfel: "Arbitrul Mohamed Mahyani a coborât pentru a verifica starea lui Nick Kyrgios. A făcut-o din cauza nivelului de zgomot din arenă, pentru a se asigura că poate comunica efectiv cu Kyrgios. Era îngrijorat că ar putea avea nevoie de atenție medicală (...) L-a informat că dacă aparenta sa lipsă de interes față de meci continuă, ca arbitru de scaun va fi nevoit să ia măsuri".

Herbert a reacționat și el, întâi moderat, apoi mai dur într-un comunicat. "Arbitrul nu trebuie să stea de vorbă cu el. Asta nu e treaba lui. Nu e antrenor, e arbitru, trebuie să rămână în scaun", a spus francezul, iar în comunicat a nuanțat:

"După ce am văzut videoul, sunt furios pe arbitru. (...) sunt și mai furios pe USTA care cu siguranța ne ia de proști. Toți am auzit cum arbitrul își depășește atribuțiile. Să greșești e uman, dar încă aștept explicații".

"Nu sunt sigur că e fost încurajare. Mi-a spus că lucrurile nu arată bine. Nu mă simțeam bine, știu că ceea ce făceam nu era bine. Nu l-am ascultat însă atent"
Nick Kyrgios

"Întâi și întâi, Lahyani e un om bun, căruia îi pasă sincer de ceilalți. Îl plac ca persoană. A făcut ceva ce nu trebuia. Un comportament pe care ar trebui să-l vedem mai des, din păcate a fost la locul/momentul nepotrivit. În mod egoist sper să nu fie pedepsit rău"
Andy Roddick

Tweet-urile șterse

"Nu știam că arbitrii au voie să țină discursuri de încurajare", a scris Donna Vekici pe Twitter.

Kyrgios i-a răspuns: "Nu fi rea fiindcă ești out de la US Open". A șters, apoi a revenit: "Haha, ironie din partea cuiva care primește sfaturi pe teren în fiecare săptămână și care e și eliminată de la US Open". Și al treilea răspuns: "Nu trebuia să scriu pe Twitter atât de repede după meci. Oricine are dreptul la o opinie, dar vă asigur că nu a fost coaching".

Nici Vekici, nici Kyrgios nu au uitat incidentul din 2015, când australianul i s-a adresat ireverențios lui Wawrinka în legătură cu iubita lui.

Citește și: Veste excelentă pentru Simona Halep: Wozniacki, eliminată în turul II la US Open! Calcule pentru locul 1

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (8)
marian0904
marian0904  •  31 August 2018, 19:09

Interventia arbitrului poate fi explicata si ca un test privind starea jucatorului, dar si ca un avertisment legat de un eventual blat. Si in fotbal au fost arbitrii care au avertizat verbal jucatori pentru ca se faceau ca joaca.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  31 August 2018, 18:39

Kyrgios este un mare jucator ...arbitrul e suveran pe teren ...doar nu la dezavantajat pe francez ...omul a vrut sa se joce tenis ...nu turca ...

bazileon
bazileon  •  31 August 2018, 15:32

Ce atata grija pentru un mârlan? Arbitrul musai sancționat.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează