SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Jaqueline Cristian, înfrângere la Wimbledon cu Beatriz Haddad Maia

Jaqueline Cristian // FOTO: Guliver/GettyImages
Jaqueline Cristian // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 06 iulie 2023 19:04 / Actualizat joi, 06 iulie 2023 21:21

Jaqueline Cristian (25 de ani, 133 WTA) a pierdut în turul doi la Wimbledon cu brazilianca Beatriz Haddad Maia (27 de ani, 13 WTA), scor 6-4, 2-6, 4-6.

Jaqueline Cristian nu a avut prea mult timp să se bucure de primul său succes pe iarba de la All England Club. Din cauza ploii, ea a fost nevoită să joace în zile consecutive, lucru care nu se întâmplă de obicei în turneele de Mare Șlem.

Sorana Cîrstea, magistrală cu Jelena Ostapenko! Revenire de poveste a româncei și calificare în turul III la Wimbledon!
WIMBLEDON
Sorana Cîrstea, magistrală cu Jelena Ostapenko! Revenire de poveste a româncei și calificare în turul III la Wimbledon!

Românca în vârstă de 25 de ani a trecut miercuri în primul tur de italianca Lucia Bronzetti, iar joi a revenit pe teren contra braziliencei Beatriz Haddad Maia, semifinalistă la Roland Garros, dar care nu depășise până acum turul al doilea la Wimbledon.

FINAL » Jaqueline Cristian - Beatriz Haddad Maia 6-4, 2-6, 4-6

Cristian a început inspirată partida și cu un serviciu potent, cu o tactică bine pusă la punct a înghesuit-o pe puternica braziliancă. Lovind direct câștigător, Jaqueline a reușit ca după 44 de minute să fie în avantaj pe tabelă, ea câștigând primul set cu 6-4. 

După o pauză de vestiar, Beatriz Haddad Maia a reușit să contracareze mai bine jocul adversarei, care a pierdut un pic ritmul, dar care a încercat să rămână în set. Chiar și așa, ea a cedat după 49 de minute cu 2-6. Decisivul a început sub semnul echilibrului, atât Jaqueline, cât și Beatriz având probleme pe propriul serviciu. 

Cristian a cedat prima în game-ul al treilea, însă apoi a avut cinci oportunități de a face re-break. Din păcate, nu a fructificat-o pe niciuna, iar Haddad Maia s-a distanțat la 3-1. Apoi s-a mers cu serviciul, game-urile încheiindu-se rapid. Brazilianca a ajuns în postura de a servi pentru meci la 5-4, o oportunitatea pe care nu a ratat-o, deși românca a salvat o minge de meci.

Un singur succes în fața unei jucătoare de Top 10

Românca râmâne cu o singură victorie în carieră în fața unei jucătoare de Top 20, reușită în februarie 2022, la Doha, unde a învisn-o pe Elena Rybakina. 

Nu a fost o victorie de bun augur pentru că în meciul următor s-a accidentat grav la genunchi. ea revenind în competiții abia la finalul acelui an Jaqueline Cristian a bifat al patrulea turneu de Mare Șlem al carierei, ea reușind să depășească primul tur la Australian Open 2022 și Wimbledon 2023.

Citește și:

Ana Bogdan, reacție senzațională la Wimbledon » A revenit de la 1-6 în primul set și s-a calificat lejer în turul 3. Următoarea adversară

„Domnișoara Make face un exercițiu de prostire în față” » CTP o taxează dur pe Sorana Cîrstea, după ce jucătoarea și-a explicat postarea virală la Wimbledon: „I-aș mai pune o întrebare”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează