SPORTURI  »  TENIS  »  TRANSYLVANIA OPEN

video Miriam Bulgaru aduce prima victorie românească la Transylvania Open » Moment de referință pentru jucătoarea noastră

Miriam Bulgaru / Sursă foto: Facebook@ Transylvania Open
Miriam Bulgaru / Sursă foto: Facebook@ Transylvania Open

Articol de - Publicat luni, 16 octombrie 2023 20:16 / Actualizat luni, 16 octombrie 2023 21:18

Miriam Bulgaru (25 de ani, locul 208 WTA) a izbutit prima victorie românească de la ediția din acest an a Transylvania Open. Jucătoarea din Alba Iulia a trecut în două seturi de turcoaica Ipek Oz (#210 WTA), scor 7-5, 6-3, avansând în turul II al competiției de la Cluj. 

Moment de referință pentru Miriam Bulgaru: succesul reușit în fața lui Ipek Oz înseamnă prima ei victorie din carieră într-un turneu WTA 250!

Încurajată în permanență de publicul din „BTarena”, românca a făcut un meci extrem de solid și e în premieră în turul secund al unei întreceri de această categorie.

Miriam Bulgaru aduce prima victorie românească la Transylvania Open

Reprezentanta României a avut nevoie de prelungiri pentru a închide un prim set întins pe durata a o oră și cinci minute. Deși a condus cu 4-2 și 5-3, irosind inclusiv două mingi de set, Miriam a tranșat manșa inaugurală abia în game-ul 12. La 6-5, Bulgaru a forțat pe serviciul adversarei și n-a mai lăsa oportunitatea să-i scape printre degete. 

Miriam n-a cedat inițiativa nici în setul secund. A făcut prima break-ul și și-a menținut avantajul până la final. A fost 6-3 în favoarea ei, după alte 50 de minute de tenis de bună calitate.

Pentru Miriam Bulgaru urmează un meci cu un alt grad de dificultate. O va întâlni în turul II de la Transylvania Open pe spanioloaica Rebeka Masarova, a 67-a jucătoare a lumii, care a învins-o în primul tur pe Noha Akugue din Germania, 6-4, 6-0.

Miriam Bulgaru: „Mi-aș dori să fac cel mai bun turneu din viața mea!”

La final, jucătoarea de 25 de ani a mulțumit publicului pentru sprijinul oferit pe durata partidei:

„Mă simt grozav! Aș vrea să mulțumesc tuturor celor care au venit, a fost o atmosferă fantastică. Sunteți grozavi, ați creat o atmosferă senzațională, e plăcut să joci acasă. Sunt foarte fericită!

Mi-aș dori să fac un turneu foarte bun, poate chiar cel mai bun din viața mea! Sunt acasă, îmi place să joc în fața publicului, să simt energia oamenilor. O să dau cel mai bun tenis al meu și sper să ne vedem în fiecare zi aici!”. 

Citește AICI un interviu cu Miriam Bulgaru realizat de GSP în timpul Roland Garros 2023.  

Citește și alte știri din tenis:

„Suspendarea va fi mult diminuată”! » Veste-șoc despre Simona Halep: „Ăsta e crezul meu”

Prima mare surpriză la Transylvania Open: o jucătoare de 17 ani a eliminat-o pe Yastremska

FOTO Jucătoarea de pe locul 11 WTA a răbufnit în podcastul ținut alături de iubită: „Nu mai pot continua!”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (2)
MaxiP
MaxiP  •  17 Octombrie 2023, 10:41
Postat de Razvan pe 16 Octombrie 2023, 22:58

Baiatu de milionar care, a organizat turneul pe banii lui tatas o, a prostit oamenii ca vin 3 jucatoare mai grozave pe langa sorana, si dupa ce fraierii si au luat bilete, alea n au mai venit. *** copile sa ti mai vina oameni pe viitor la smechereala

Se intampla frecvent, nu doar la noi. Jucatorii/jucatoarele se inscriu din timp in turnee, cred ca sponsorii si organizatorii de turnee trag de ei si probabil ca se inteleg ca pentru reclama sa se inscrie chiar daca ulterior vor renunta la participare. Pe de o parte e clar ca atunci cand te-ai inscris la un turneu 6 luni in urma, nu poti stii in ce situatie vei fi cand va incepe turneul, pe de alta, probabil se fac si inscrieri ale unor jucatori care nu intentioneaza oricum sa participe. Turneele mari sunt cele mai sigure, la alea se renunta mai greu. Imi amintesc un meci de Fed Cup la Cluj, mi s-a parut din start dubios anuntul ca Halep va juca desi declarase cu cateva luni in urma ca are un program care nu ii va permite sa joace in acel meci, s-au vandut biletele, iar la o luna dupa Halep a anuntat ca nu poate juca. Se practica, nu e corect, nu e moral, dar se practica in tari cat se poate de civilizate. Inca raman si afisele cu jucatorii absenti la inceperea turneului.

Razvan
Razvan  •  16 Octombrie 2023, 22:58

Baiatu de milionar care, a organizat turneul pe banii lui tatas o, a prostit oamenii ca vin 3 jucatoare mai grozave pe langa sorana, si dupa ce fraierii si au luat bilete, alea n au mai venit. *** copile sa ti mai vina oameni pe viitor la smechereala

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează