SPORTURI  »  TENIS  »  TRANSYLVANIA OPEN

Prima mare surpriză la Transylvania Open: o jucătoare de 17 ani a eliminat-o pe Yastremska

Nikola Bartunkova // sursă foto: Twitter @TransylvaniaOpn
Nikola Bartunkova // sursă foto: Twitter @TransylvaniaOpn

Articol de - Publicat luni, 16 octombrie 2023 16:17 / Actualizat luni, 16 octombrie 2023 16:23

Nikola Bartunkova, o jucătoare în vârstă de 17 ani din Republica Cehă, a produs prima mare surpriză la Transylvania Open, turneul de nivel WTA250 desfășurat în aceste zile la Cluj-Napoca. Nikola a eliminat-o în două seturi pe ucraineanca Dayana Yastremska, scor 7-5, 6-4.

Meciurile de pe tabloul principal de la Transylvania Open au început astăzi, primele dueluri programate fiind Noma Noha Akugue - Rebeka Masaraova și Nikola Bartunkova - Dayana Yastremska, ambele de la ora 12:10.

Dacă Masarova și-a respectat statutul de favorită și a închis meciul în 78 de minute, scor 6-4 și 6-0, Yastremska, fost număr 21 mondial, a pierdut surprinzător în fața unei jucătoare aflată în premieră pe tabloul principal la un turneu WTA.

„De ce taci, Simona Halep?”. Avocații jucătoarei refuză să divulge tribunalul unde spun că au dat în judecată firma canadiană care a produs „suplimentul contaminat”
CAZUL SIMONA HALEP
„De ce taci, Simona Halep?”. Avocații jucătoarei refuză să divulge tribunalul unde spun că au dat în judecată firma canadiană care a produs „suplimentul contaminat”

Prima mare surpriză la Transylvania Open: Nikola Bartunkova a eliminat-o pe Dayana Yastremska

Bartunkova a închis meciul în două seturi, însă a avut de tras tare pentru accesul în turul secund al turneului de la Cluj-Napoca. 

Jucătoarea cehă putea închide primul act mult mai vreme, a condus cu 5-3, dar s-a văzut egalată. Ulterior a legat două game-uri și a reușit să-și adjudece setul fără a fi nevoie de tie-break.

Cele două jucătoare au mers cap la cap și în setul secund până la 4-4, moment în care Bartunkova a reușit un break prin care s-a desprins decisiv.

Astfel, după aproape două ore de joc, Nikola a avansat în turul 2, faza optimilor de finală, acolo unde va înfrunta câștigătoarea meciului Ana Bogdan - Viktoriya Tomova.

Bartunkova a ajuns pe tabloul principal la Transylvania Open grație unui wild card.

Mai multe știri din tenis:

Plângere împotriva tunisiencei Ons Jabeur » Acuzată că susține „o organizație teroristă criminală”

Tenismenul italian, înjurat după ce a pierdut un meci în calificările unui turneu din Suedia: „Mori în iad, coruptule! Sper să-ți rupi ambele picioare”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează