SPORTURI  »  TENIS  »  MASTERS

Ce urmează pentru Novak Djokovic, după ce va absenta de la Mastersul de la Madrid: „Mi-am planificat să joc acolo” » Următorul turneu la care participă

Novak Djokovic speră să poată juca la turneul de la Roma. Foto: Imago Images +27   FOTO
Novak Djokovic speră să poată juca la turneul de la Roma. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 23 aprilie 2024 10:43 / Actualizat marti, 23 aprilie 2024 11:51

După ce a ratat turneul de la Madrid, numărul 1 ATP, Novak Djokovic (36 de ani), a declarat luni că obiectivul său este de a juca la Mastersul 1000 de la Roma (6-15 mai), înainte de a-şi apăra titlul la Roland Garros.

Învins în urmă cu 10 zile de Casper Ruud în semifinalele turneului Masters 1000 de la Monte-Carlo, doar al treilea său turneu din acest an, Novak Djokovic a fost nevoit să se retragă de la Masters 1000 de la Madrid, care începe miercuri.

Confruntarea generațiilor » Record absolut la Madrid: adversar cu 22 de ani mai tânăr pentru Rafael Nadal! Reacție virală a puștiului când a aflat cu cine joacă: „La naiba, băieți!”
ATP MADRID
Confruntarea generațiilor » Record absolut la Madrid: adversar cu 22 de ani mai tânăr pentru Rafael Nadal! Reacție virală a puștiului când a aflat cu cine joacă: „La naiba, băieți!”

Sârbul a vorbit despre evenimentele la care vrea să participe în viitorul apropiat.

Novak Djokovic speră să poată juca la turneul de la Roma

„Din păcate, nu voi putea juca la Madrid în acest an. (...) Mi-am planificat să joc la Roma, aşa că sper că voi putea juca dacă mă pregătesc bine”, a declarat sârbul într-o conferinţă de presă organizată în marja premiilor Laureus Sports Awards din capitala spaniolă, unde a fost ales sportivul anului.

„Anul acesta a fost un pic diferit pentru mine, nu mi-am găsit încă cel mai bun nivel de tenis şi sper să o fac la Roland Garros”, a adăugat el.

În vârstă de 36 de ani, câştigătorul a 24 de titluri de Grand Slam spune că îşi "pregăteşte corpul" pentru a fi gata "în special pentru Roland Garros, Wimbledon, Jocurile Olimpice şi US Open, cea mai importantă parte a sezonului pentru mine".

FOTO. Gala Premiilor Laureus din 2024: Djokovic, peste Verstappen și Messi

+23 FOTO

Novak Djokovic a obținut cea mai înaltă distincție individuală. Le-a luat fața lui Lionel Messi, campion mondial cu Argentina, și Max Verstappen, campion mondial de Formula 1 pentru a 3-a oară la rând, și a câștigat titlul de Sportivul Anului.

Djokovic a jucat finala în toate cele 4 turnee majore ale anului 2023, câștigând trofeul la US Open, Australian Open și Roland Garros. La Wimbledon, a fost nevoit să se mulțumească cu medalia de argint.

Câștigătorii Premiilor Laureus

  • Sportivul anului: Novak Djokovic (tenis)
  • Sportiva anului: Aitana Bonmati (fotbal)
  • Echipa anului: Echipa națională de fotbal feminin a Spaniei (fotbal)
  • Revelația anului: Jude Bellingham (fotbal)
  • Revenirea anului: Simone Biles (gimnastică)
  • Cel mai bun sportiv cu dizabilități: Diede de Groot (tenis)
  • World Action Sportsperson: Arisa Trew (skateboard)

VIDEO. Djokovic, răpus în semifinale la Monte Carlo de Ruud

Citește și:

Confruntarea generațiilor » Record absolut la Madrid: adversar cu 22 de ani mai tânăr pentru Rafael Nadal! Reacție virală a puștiului când a aflat cu cine joacă: „La naiba, băieți!”

Cum a sărbătorit Casper Ruud titlul de la Barcelona! Imagini deosebite

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează