SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Reacția Svitolinei după înfrângerea dramatică cu Halep: "A fost cu noroc pentru ea! Un punct poate schimba tot"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat joi, 08 iunie 2017 09:14

Simona Halep, locul 4 WTA, s-a calificat dramatic în semifinalele turneului de la Roland Garros, după ce a trecut de Elina Svitolina, locul 6 WTA, scor 3-6, 7-6, 6-0.

Elina Svitolina contemplă mingea de set cu fileul a Simonei și decide s-o includă în categoria ”viață, tenis”

Ucraineanca a dominat sfertul de finală de ieri pe durata primului set și până la 5-1 în al doilea. Agresivă în joc, lovind cu putere și determinare în toate mingile, ea a reușit s-o diminueze pe româncă pe teren.

Nu i-a lăsat portițe pe care să se strecoare în meci, însă era un nivel de joc aproape imposibil de susținut pe termen lung. A recunoscut și Simona superioritatea Elinei din acea porțiune de meci, spunând însă și că ea a jucat destul de scurt.

A urmat revenirea impresionantă a lui Halep, încoronată cu mingea de set 2 câștigată cu fileul. "Poate că pentru mine a fost un pic de ghinion la un moment dat, dar nu e o viață rea per total", a filozofat Svitolina după meci.

"Voi fi tot numărul 5 mondial săptămâna viitoare, am cele patru titluri ale mele, nimeni nu mi le poate lua". Strict legat de acel punct, ea a spus că "a fost norocos pentru ea, cu ghinion pentru mine. Dar, știți, așa e viața. Așa e tenisul. Un punct poate schimba totul. Da, un punct poate face ceva.

Dar așa e viața, acum câteva zile aproape îmi făceam bagajul, eram afară din turneu în optimi. Aș fi putut să pierd acolo, dar nu s-a întâmplat. Se întâmplă, e viață, e tenis. Și până la urmă, nu pot spune că a schimbat ceva. Am avut minge de meci", a conchis ea.

Svitolina o învinsese pe Halep în finala de la Roma, în urmă cu aproape trei săptămâni, 6-1 în decisiv, după ce cedase primul set și îl câștigase pe al doilea cu 7-5. 

"Există o singură învingătoare și de data aceasta a fost Simona. Probabil că mi-am ratat șansa, ea a concretizat-o pe a ei. Așa e tenisul, se întâmplă" Elina Svitolina

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (28)
baruch
baruch  •  08 Iunie 2017, 11:56

e o fata de 22 de ani, pe bune :) care se exprima destul de greu nu in engleza, dar pun pariu ca si in ucraineana sau rusa. tu esti un tip de cel putin 40 de ani, scolit si cu experienta de viata. nu, serios, astea sunt doar vorbe :) ceea ce asteptam noi de la ele, de la sportivi in general, e sa "scrie" cu mainile si cu picioarele, vorba lui ilie balaci...

genius
genius  •  08 Iunie 2017, 10:08

Infrangerea doare, dar putin mai mult fair play nu i-ar lipsi Svitolinei. Daca era asa buna de ce nu a luptat in decisiv? Ea vorbeste de noroc, avand in vedere cate mingi au prins liniile???

iulihenry14
iulihenry14  •  08 Iunie 2017, 12:30

Elinuta cu noroc a fost si cand ai revenit tu de la 2-5 cu Martic meciul precedent. Las-o ca macane.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează