SPORTURI  »  TENIS  »  PĂRERE

Andy Roddick, cuvinte mari pentru Novak Djokovic: „Joacă precum un cyborg”

Andy Roddick și Novak Djokovic - Getty Images
Andy Roddick și Novak Djokovic - Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 29 februarie 2024 12:26 / Actualizat joi, 29 februarie 2024 14:08

Andy Roddick (41 de ani), fostul număr 1 ATP, a făcut o analiză a impactului pe care Novak Djokovic l-a avut în circuit. De asemenea, americanul a făcut o comparație între sârb și cei doi mari rivali ai săi: Roger Federer și Rafael Nadal.

Amintirea inedită a unui fost număr 5 ATP despre Roger Federer: „Tipul ăsta e slab rău, nu știe deloc să lovească reverul!”
REMEMBER
Amintirea inedită a unui fost număr 5 ATP despre Roger Federer: „Tipul ăsta e slab rău, nu știe deloc să lovească reverul!”

Andy Roddick: „Este Yoko Ono din tenis”

Americanul susține că apariția sârbului în circuit a intervenit într-un moment în care lumea tenisului era acaparată de rivalitatea dintre Rafael Nadal și Roger Federer.

Mai mult, Roddick crede că fanii au fost deranjați de prestanța lui Novak Djokovic în fața celor doi, deoarece majoritatea erau deja împărțiți în două tabere.

Fostul campion de la US Open a făcut și o comparație cel puțin ciudată. Destrămarea cuplului Nadal-Federer de către Djokovic a fost asemănată de american cu rolul similar pe care Yoko Ono l-a avut în separarea formației Beatles.

„Simt că Novak Djokovic este ca femeia care i-a destrămat pe Beatles. Este Yoko Ono din tenis. El este jucătorul pe care nu ni l-am dorit, cel de care nu aveam nevoie. Am avut rivalitatea Federer - Nadal, erau două stiluri contrastante, un stângaci versus un dreptaci. Apoi, dintr-o dată, acest cyborg în joc, dar care joacă cu multă emoție, vine și spune: „Nu accept dominația asta. Și eu sunt complet, nu mă poți depăși, nu mă poți doborî, nu mă poți ocoli!.

A fost ciudat și e posibil ca publicul larg să fi fost supărat pentru faptul că a intervenit în această rivalitate", a declarat fostul americanul în podcastul său, Servind cu Andy Roddick.

Andy Roddick, despre cine este GOAT: „Djokovic are cifrele de partea sa”

Într-un interviu recent, Roddick declarase că Djokovic nu poate fi contestat din punct de vedere statistic, deoarece acesta are cele mai multe titluri de Grand Slam și conduce în înfruntările directe cu Rafael Nadal și Roger Federer.

Totuși, Roddick a adăugat că fiecare fan are preferatul lui, în funcție de stilul jucătorului și personalitatea acestuia.

„La Novak, dacă te uiți la cifre; Titluri de grand slam, palmares împotriva celorlalți jucători din circuit, el are un record pozitiv împotriva celor doi mari rivali ai săi, a câștigat cele mai multe turnee de Masters, cele mai multe săptămâni pe primul loc din toate timpurile".

Numărul 1 ATP, Novak Djokovic (36 de ani) deține recordul pentru cele mai multe titluri de Grand Slam: 24. Sârbul va participa la turneul Master de la Indian Wells, care începe pe 6 martie. El va încerca să-l detroneze pe actualul campion, numărul doi mondial Carlos Alcaraz.

  • Articol scris de Mihai Popa

Citește mai mult:

Andy Murray și viitorul său în tenis: „Ambele sunt speciale, nu aș ști pe care să-l aleg”
ATP DUBAI
Andy Murray și viitorul său în tenis: „Ambele sunt speciale, nu aș ști pe care să-l aleg”
Se pierde frumusețea sportului? Ce lucruri au început să lipsească în tenis sau fotbal
TENIS
Se pierde frumusețea sportului? Ce lucruri au început să lipsească în tenis sau fotbal

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
MaxiP
MaxiP  •  29 Februarie 2024, 14:18

Pai nene Roddick, cu argumentele tale tu esti mai slab ca Wawrinka, Medvedev si probabil decat multi altii care vor urma in urmatoarea perioada. Ceea ce, parerea mea, nu esti. Conteaza si timpurile pe care le prinzi, numarul de turnee la care participi, durata carierei etc. Djokovic s-a infiltrat, cum spui tu, intr-o rivalitate care domina clar tenisul, pe care a separat-o la cativa ani buni dupa ce a aparut, a scazut putin cosntanta la nivel inalt a lui Federer, au aparut tot mai multe accidentari la Nadal si le-a batut recordurile in momentul in care cei 2 nu mai erau in circuit. Mai departe, el vaneaza niste recorduri la care Federer ajunsese spontan, si le batea pe ale lui, nu era un obsedat al depasirii unui prag de grand-slamuri sau saptamani pe locul 1 in lume, recordurile lui pareau de neatins. Ca ulterior s-a ambitionat sarbul sa le bata... a vazut ca poate, dar nu cred ca sa numeri turneele inseamna sa fii sau nu cel mai bun. In realitate, Djokovic la un moment dat era clar sub cei 2 rivali ai sai, ulterior a ajuns peste. Dar in momente diferite ale carierei tuturor. Adica Djokovic pe vremea in care Federer era la nivel maxim, nu l-a incomodat, deloc, nu ii punea probleme. Cand Djokovic a ajuns la apogeu, situatia s-a inversat, dar si Federer era departe de apogeu. Cel mai sugestiv ar fi o comparatie intre apogeul fiecaruia, lucru destul de greu de estimat. Dar din care, parerea mea, pe joc, statistici etc, Federer nu pare a avea rival.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează