SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Încă un „șoc” la Roland Garros: fostul lider mondial, eliminată de o debutantă!

Karolina Pliskova a fost eliminată de debutanta Leolia Jeanjean / Sursă foto: Twitter @gasparlanca
Karolina Pliskova a fost eliminată de debutanta Leolia Jeanjean / Sursă foto: Twitter @gasparlanca

Articol de GSP - Publicat joi, 26 mai 2022 13:12 / Actualizat joi, 26 mai 2022 13:56

Karolina Pliskova (30 de ani, 8 WTA), fost lider mondial în ierarhia feminină, nu se regăsește în 2022. Jucătoarea din Cehia a fost eliminată în turul secund de la Roland Garros de franțuzoaica Leolia Jeanjean (26 de ani, 227 WTA), scor 2-6, 2-6, la capătul unui meci care a durat o oră și 17 minute. 

Leolia Jeanjean nu i-a dezamăgit pe organizatorii turneului parizian, după ce aceștia i-au oferit un wild-card. 

Obișnuită doar cu „parfumul” tenisului la nivel de colegiu, reprezentanta gazdelor a produs una dintre marile surprize ale actualei ediții de la Roland Garros: a învins-o în minimum de seturi pe Karolina Pliskova, fost #1 WTA și dublă finalistă în turneele majore. 

Karolina Pliskova, eliminată de Leolia Jeanjean

După ce a trecut în primul tur de Nuria Parrizas-Diaz, 45 WTA, Jeanjean a mai produs o surpriză la Roland Garros. Debutantă în turneele de Grand Slam, franțuzoaica a obținut victoria carierei, un dublu 6-2 în fața Karolinei Pliskova, fostă semifinalistă la Porto D'Auteuil.

Până să atragă atenția la Roland Garros, Leolia Jeanjean era o prezență constantă în turneele ITF. În aprilie, ea s-a impus în turneul de la Calvi, învingând-o în finală pe compatrioata Tessah Andrianjafitrimo, la rândul ei prezentă pe tabloul principal de la Paris.

4.90era cota oferită de casele de pariuri pentru un succes al Leoliei Jeanjean

Anul trecut, Karolina Pliskova era eliminată tot în runda secundă la Roland Garros, 5-7, 1-6 cu Sloane Stephens.

Citește și alte știri din tenis:

Povestea inedită a adolescentei care o înfruntă pe Simona Halep: „Eram un copil gras și mă îmbolnăveam foarte des”

Bianca Andreescu, declarație de dragoste pentru România după eliminarea de la Roland Garros

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  26 Mai 2022, 13:40

Da, 6 din jucatoarele din top 10 au iesit deja. E absolut surprinzator. Inclusiv jucatoare in forma, ca Jabeur. Unele insa evident nu se regasesc, cum e si Pliskova (dupa ce va pierde si punctele de la WImbledon, unde a fost finalista anul trecut, ea se va duce jos in clasament - va iesi din top 10, unde e acum veterana topului).

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close