SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Wimbledon și-a stabilit careul de ași și la masculin » Când se joacă semifinalele

Carlos Alcaraz // FOTO: Imago
Carlos Alcaraz // FOTO: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 12 iulie 2023 21:21 / Actualizat miercuri, 12 iulie 2023 21:43

Azi au avut loc ultimele două sferturi de finală de pe tabloul masculin de la Wimbledon. Carlos Alcaraz - Daniil Medvedev și Jannik Sinner - Novak Djokovic sunt cele două semifinale ale turneului de pe iarba londoneză. 

Azi, Alcaraz și Medvedev au obținut calificarea în penultimul act de la All England Club. 

Ons Jabeur și-a luat revanșa! » A câștigat în trei seturi în fața campioanei en titre, Elena Rybakina, și merge în semifinale la Wimbledon
WIMBLEDON
Ons Jabeur și-a luat revanșa! » A câștigat în trei seturi în fața campioanei en titre, Elena Rybakina, și merge în semifinale la Wimbledon

Carlos Alcaraz, prima semifinală la Wimbledon 

Spaniolul Carlos Alcaraz (20 de ani, 1 ATP), principalul cap de serie, a trecut în trei seturi de danezul Holger Rune (20 de ani, 6 ATP), scor 7-6 (3), 6-4, 6-4, după două ore și 23 de minute. 

Primul set a fost unul echilibrat, fără niciun break. Cei doi jucători au ajuns în tie-break, acolo unde Alcaraz a fost mai sigur pe el, ajudecându-și setul cu 7-6 (3). Setul secund a început asemănător. 

Fiecare jucător și-a câștigat serviciul la început, dar la 4-4 Alcaraz a accelerat. A făcut break, a mai luat un game și a închis setul 6-4. În setul trei, Alcaraz a făcut break-ul la 2-2. S-a menținut în avans, iar la 5-3 a ratat o minge de meci, pe serviciul lui Rune. Ulterior, la 5-4, pe propriul serviciu a reușit să închidă setul, 6-4, și meciul. 

Daniil Medvedev, meci complicat cu Eubanks 

Rusul Daniil Medvedev (27 de ani, 3 ATP) a avut un meci complicat cu surpriza Christopher Eubanks (27 de ani, 43 ATP). A avut nevoie de 5 seturi și 3 ore. S-a calificat după, 6-4, 1-6, 4-6, 7-6(4), 6-1. Daniil a început bine setul. A făcut break la 1-1 și s-a menținut în față, câștigând setul cu 6-4, 

Ulterior, Eubanks a avut două seturi excelente. A egalat scorul la general după ce a făcut două break-uri în setul doi, câștigat cu 6-1. Și a trecut în avantaj după ce luat setul 3 cu 6-4. 

Al patrulea set a fost cel mai echilibrat. S-a mers cu serviciul până la 6-6, iar setul a ajuns în tie-break, când experiența lui Medvedev a înclinat balanța în favoarea rusului. În decisiv, Eubanks nu a putut ține ritmul. Și-a pierdut serviciul de trei ori, iar Daniil a luat setul cu 6-1

 Cele două semifinale se vor juca vineri, 14 iulie. Alcaraz - Medvedev va începe la 15:00, iar Sinner - Djokovic va începe ulterior. 

Citește și:

„Nu vreau să par arogant, dar...” » Novak Djokovic și anunțul cu care-și „paralizează” adversarii de la Wimbledon: „E normal s-o spun”

Marketa Vondrousova, semifinalistă la Wimbledon: „Nu știu dacă soțul meu va veni, trebuie să muncească"

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează