SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP A CÂȘTIGAT ROLAND GARROS

SIMONA HALEP A CÂȘTIGAT ROLAND GARROS // Cătălin Tolontan, după trofeul câștigat de Simona Halep: "Această victorie nu e exclusiv a ei. Sportul românesc are meritele lui"

Foto: Raed Krishan / Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan / Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 iunie 2018 21:36

Redactorul șef al Gazetei Sporturilor, Cătălin Tolontan, spune că și România are meritele ei în triumful senzațional al Simonei Halep de la Roland Garros, unde a câștigat primul trofeu de Grand Slam din carieră.

"Ce facem noi cu ea? Nu știu dacă e neapărat a noastră. Poate fi și a noastră, dar n-am dobândit-o noi. Observăm că în continuare România reușește să performeze în sport la individual. La nivel de echipă am rămas foarte mult în urmă.

Noi, ca țară, suntem într-un moment foarte dificil. Nu mă refer la politică. Mulți semeni de-ai noștri pleacă în străinătate. Până la urmă unul de-ai noștri reușește să triumfe la un nivel internațional.

Cred că ar trebui să nu mergem în partea cealaltă și să spunem că această victorie e exclusiv a ei și nimeni din sportul românesc nu are merite. Sportul românesc are meritele lui. Orice jucător de tenis din lumea asta reprezintă sau nu țara lui. El e într-un circuit al performanței. Mergând la absurd putem spune și despre Federer că nu reprezintă Elveția pentru că n-a fost ajutat foarte mult de statul elvețian", a declarat  Cătălin Tolontan la TV Digi Sport.

Simona Halep a câștigat pentru prima dată un turneu de Grand Slam, după ce a învins-o în finala de la Roland Garros pe Sloane Stephens (10 WTA), scor 3-6, 6-4, 6-1.

Rezumatul meciului:

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (83)
10154381430240312
Danut Munteanu  •  09 Iunie 2018, 22:57

Aici, domnule Tolontan trebuie sa va contrazic : Statul roman nu are niciun merit pt victoriile Simonei HALEP. Sa fim serioși : dacă Statul roman ar fi făcut câte ceva pt sportivii romani...am fi avut mulți campioni. Din păcate, aproape TOȚI campionii aceștia au ajuns acolo unde au ajuns prin munca proprie și prin eforturile și sacrificiile lor și ale părinților lor. Nimic, absolut nimic nu creste la umbra Statului roman. Va rog frumos sa va uitați la faptul ca Liberia are președinte un mare fotbalist. Uitați-va la SUA, care a avut actori drept guvernatori, sau chiar președinți. In România mediocritatea a înregistrat proporții uriașe. Mulți “ sunt mândri ca și ei sunt ca HALEP, sau ca Halep e de-a lor “, dar NICIUNUL NU ȘTIE CE ÎNSEAMNĂ MĂCAR O LACRIMA de durere interioară pt o înfrângere in urma unei perioade lungi de pregătire. Viața romanilor este un hazard monstruos, Statul roman le-a cultivat acest lucru, prin disfunctionalitatile sale. Asta e contribuția Statului Roman : hazardul, in toate. Performanța însă se cultiva DOAR PRIN PLANIFICARE, PERSEVERENTA si PRACTICARE ulterioara. Ați învățat vreodată așa ceva in România ? Exista in România condiții comparabile cu cele din marile academii din lume...indiferent de sport ? Face HAGI ce poate, la Constanta, se străduiește palid Țiriac la Stejarii ( e o glumița respectiva baza, și sunt convins ca și el știe asta - de aia investește in golf la Varadero și nu la București ), dar in rest ? Care e contribuția Statului ?

agiler
agiler  •  10 Iunie 2018, 02:23

Tolontane ai decazut grav in perceptia mea fata de tine.Romania nu a facut absolut nimic pentru ea.Intreaba jucatoarele de la noi si iti explica ele.Vezi ca ai de unde alege Halep,Carstea,Buzarnescu,Irina,etc.Daca una iti spune ca statul roman le-a ajutat cu ceva inseamna ca sa intors romania cu curul in sus.

kryi
kryi  •  10 Iunie 2018, 02:17

In primul comentariu am raspuns pe fuga unui articol de toata jena. Acum voi incerca sa fac o lista al celor ce au fost langa Simona si care au ajutat aceasta fata sa ajunga sus: 1) Familia ei 2) Virginia Ruzici (locuieste in Franta, deci se poate spune ca are o mentalitate de frantuzoaica) 3) Lacoste (Franta) - primul sponsor 4) Adidas (Germania) - al doilea sponsor 5) Nike (SUA) - al treilea sponsor 6) Darren Cahill(Australia). Deci domnule ziarist, in aceasta lista vad Franta, Germania, SUA, Australia cu merite mult mai mari decat Romania. Se poate spue ca aportul tarii noastre e ca a tinuto pe loc cativa ani si a supus familia Halep la sacrificii riscante.

Vezi toate comentariile (83)
Comentează