SPORTURI  »  TENIS  »  WTA ROMA

Urcare importantă a Simonei Halep în clasament, după victoria cu Alize Cornet » Pe ce poziție poate ajunge la finalul turneului de la Roma

Simona Halep
Foto:GettyImages +7   FOTO
Simona Halep Foto:GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 09 mai 2022 15:22 / Actualizat luni, 09 mai 2022 15:39

Simona Halep (30 de ani, locul 21 WTA) a învins-o pe Alize Cornet (32 de ani, 39 WTA) în turul 1 al turneului de la Roma, scor 6-4, 6-4. După acest succes, Simona a urcat în clasamentul WTA Live.

Simona s-a impus fără probleme în primul tur al turneului de la Roma. A dominat meciul de la un cap la altul și nu i-a dat nicio șansă sportivei din Franța. 

Două momente tensionate în primul set din Alize Cornet - Simona Halep » Rachetă aruncată și contre cu arbitru: „Nu ești de acord?”
WTA ROMA
Două momente tensionate în primul set din Alize Cornet - Simona Halep » Rachetă aruncată și contre cu arbitru: „Nu ești de acord?”

După acest succes, Simona a urcat deja în clasamentul Live al WTA, de pe 21 pe 18, având 2.126 de puncte. Sportiva noastră se poate apropia din nou de Top 10 mondial dacă va triumfa la Roma. 

În cazul unui succes, Simona va urca până pe locul 11 WTA. 

Simona Halep, în turul 2 la Roma după 6-4, 6-4 cu Alize Cornet

Halep a început meciul în cel mai bun mod posibil, cu break, recuperat de Cornet imediat după. Cu un joc variat și lovituri precise, Simona s-a distanțat rapid la 5-1, moment în care a scăzut nivelul și i-a permis adversarei să revină în joc. 

A urmat o serie de 3 game-uri consecutive ale franțuzoaicei, care a profitat de pasivitatea Simonei și s-a apropiat la 4-5. Cu un joc mult mai sigur decât în precedentele game-uri, Halep a încheiat setul fără emoții, pe propriul serviciu.

Setul 2 a debutat sub semnul echilibrului. La 2-1, Halep a avut șansa de a se distanța, dar Cornet a reușit break-ul la capătul celui mai lung game din meci. Alize a avut nevoie de 5 mingi de break! Din acel moment până la 5-2, Simona a fost irezistibilă, cu Alize vizibil depășită de ritmul impus de româncă. 

Precum în primul set, a urmat o cădere a Simonei, care a cedat două game-uri consecutive. S-a făcut 5-4, moment în care Simona a etalat un joc mai agresiv, reușind să obțină biletele pentru turul 2.

+3 FOTO

Simona Halep, una dintre preferatele bookmarkerilor la Roma

Înaintea începerii turneului, Halep era cotată cu șansa a doua la câștigarea trofeului de la Roma, cu o cotă de 7.50. 

Poloneza Swiatek este principala favorită, liderul mondial având o cotă de 2.50 pentru a se impune la turneul de categorie WTA 1.000. 

Citește alte știri din tenis:

Alcaraz rămâne modest după triumful la Madrid: „Nu mă consider cel mai bun din lume”
MADRID
Alcaraz rămâne modest după triumful la Madrid: „Nu mă consider cel mai bun din lume”
Fostul antrenor al Serenei Williams surprinde: „I-am văzut pe Federer, Nadal și Djokovic, dar nimeni nu e ca Alcaraz”
ATP MADRID
Fostul antrenor al Serenei Williams surprinde: „I-am văzut pe Federer, Nadal și Djokovic, dar nimeni nu e ca Alcaraz”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
iulian1952
iulian1952  •  10 Mai 2022, 09:57

UMPLEM UN ZIAR DE CAN-CAN CU COMENTARII ȘI FOTOGRAFII ALE UNUI ZIS SPORTIV , DUPĂ O BANALĂ VICTORIE LA INCEPUT DE TURNEU . CÂND A FOST LA OLIMPIADA DE LA RIO SĂ ,,REPREZINTE " ROMANIA ȘI TRICOLORUL ROMANESC , NIMENI NU A ZIS NIMIC . DE CE ? ACUM UMPLEȚI ,, FIȚUICA" CU POZELE EI PENTRU UN NIMIC .

2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  10 Mai 2022, 09:18

In ritmul asta pe care in sfarsit si l-a gasit cu murtadogu asta o sa tot urce pana o sa treaca de cifra unu!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează