SPORTURI  »  TENIS  »  WTA ROMA

Ce antrenor a ratat Simona Halep! Rivala care l-a angajat are un palmares ULUITOR în ultima lună

Sacha Bajin
Sacha Bajin

Articol de GSP - Publicat joi, 16 mai 2019 19:38

Kristina Mladenovic, franțuzoaica de pe locul 63 WTA, 26 de ani, are o revenire incredibilă în WTA, ajutată de neamțul Sacha Bajin, 34 de ani, care ar fi putut fi o variantă și pentru Simona Halep. Bajin e fostul antrenor al lui Naomi Osaka, liderul WTA.

La mijlocul lunii aprilie, Mladenovic a anunțat că a început colaborarea cu Sascha Bajin, antrenorul anului 2018, iar efectele s-au văzut imediat. De atunci, Mladenovic are 10 victorii și 2 înfrângeri.

Printre jucătoarele învinse de Mladenovic se numără nume precum Barbora Strycova, Caroline Garcia și Belinda Bencic. Singurele înfrângeri au venit la Petra Martic și Petra Kvitova. Acum, Mladenovic e în sferturile turneului de la Roma, iar această ascensiune pare că se datorează inspirației antrenorului.

Fost număr 10 WTA, în octombrie 2017, Mladenovic a avut o cădere importantă de formă, ajungând acum pe locul 63 WTA.

kristina mladenovic, rome

„A fost ceva natural. Am vorbit personal cu el după ce a terminat colaborarea cu Naomi. S-a uitat pe toate ofertele pe care le-a primit și a decis. Sunt norocoasă, privilegiată și flatată că dintre toate ofertele, unele de la jucătoare mai bine cotate decât mine, m-a ales. Are încredere în mine și ne merge bine”, a declarat Mladenovic pentru WTA.

„Nu vreau să par arogant, dar aleg să lucrez cu cineva doar dacă cred că poate bate pe oricine. Nu e vorba de bani, am primit oferte mai bune. Am ales jucătoare pe care cred că o pot ajuta cel mai mult și care să-mi aducă o provocare. Nu am lucrat niciodată cu cineva ca ea. E diferită de Naomi sau Serena”Sascha Bajin

Bajin a antrenat-o pe Naomi Osaka, care a câștigat US Open și Australian Open, cei doi despărțindu-se recent. Bajin putea fi în cărți pentru a colabora cu Simona Halep, dar aceasta a preferat să continue cu un nume cunoscut, Daniel Dobre. 

Citește și:

VIDEO Nick Kyrgios, gesturi ȘOCANTE la Roma: reacție violentă! A abandonat în mijlocul setului după ce a aruncat cu scaune!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (19)
883758598355956
Adrian Fulgos  •  17 Mai 2019, 15:21
Postat de dinamo100 pe 16 Mai 2019, 20:10

E mult mai usor pt un antrenor sa aduca o jucatoare de pe locul 60 in primii 20 si mult mai greu sa lucreze cu cineva care e de ani buni in top 3 si tinteste sa castige grand slam-uri!

Corect. Dar cine intelege fenomenul sub forma asta? Din păcate foarte puțini...

observator979
observator979  •  17 Mai 2019, 14:50

Eu cred ca Simona mai are destule resurse. De ani de zile s-a spus despre ea ca ar fi terminata, inca de la finala pierduta cu Ostapenko la RG, dar uite ca n-a fost asa!

mikidiki
mikidiki  •  17 Mai 2019, 10:29

Il poate lua antrenor si pe Federer nu ai ce sa mai scoti din ea e maximum! Jucatoarele sau prin ca ea are un joc de tacaneala si urlete si numai pun botul la mizeria aia de joc!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează