SPORTURI  »  TENIS  »  WTA ROMA

HALEP - PLISKOVA. Simona Halep, față în față cu jucătoarea căreia îi dă coșmaruri: „Mă rog să nu fie pe partea mea de tablou” » Cum arată rivalitatea dintre cele două

Simona Halep, coșmarul Karolinei Pliskova // FOTO: Guliver/GettyImages +11   FOTO
Simona Halep, coșmarul Karolinei Pliskova // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 21 septembrie 2020 09:40 / Actualizat luni, 21 septembrie 2020 10:42

În finala de azi a turneului de la Roma, Simona Halep (28 de ani, 2 WTA)  o va înfrunta pentru a 12-a oară în carieră pe Karolina Pliskova (28 de ani, 4 WTA), în fața căreia conduce cu 7-4.

A doua semifinală feminină de la Roma s-a negociat în limba cehă, între mai experimentata Karolina Pliskova, deținătoarea titlului, și tânăra, dar deja recunoscuta Marketa Vondrousova, finalistă anul trecut la Roland Garros. 

Pentru româncă, oricare ar fi fost învingătoarea, ar fi avut câteva amintiri comune cu ea pe terenul de tenis. Până la urmă, Pliskova s-a impus în fața compatrioatei sale cu un destul de clar 6-2, 6-4. Ocazie de reînnodare a unei rivalități interesante între Simona și Karolina. Una care a adunat deja 11 episoade, presărate cu intrigi diferite.

Pliskova despre Halep: „Citește bine jocul"

Punctul de plecare e fixat în 2015, în finala de la Dubai, când Halep triumfa pentru prima dată în Emirate, acolo unde s-a impus și anul acesta. Au urmat alte două înfruntări pe hard, iar campioana de la Wimbledon a reușit în ambele ocazii să gestioneze foarte bine stilul abrupt al cehoaicei, fără să cedeze set. Pliskova a zâmbit prima dată în Cupa Fed, în primăvara lui 2016, atunci când a punctat în premieră pe răbojul rivalității și la capătul unui meci de luptă, 6-7 (4), 6-4, 6-2, în fața unui public clujean gălăgios.

Întâia înfruntare pe zgură a venit în semifinalele de la Roland Garros 2017, tot Halep ieșind cu capul sus din acea încleștare, 6-4, 3-6, 6-3. Cehoaica spunea atunci că ar fi bătut probabil cu jocul etalat în ziua respectivă 99% din adversare, dar a avut ghinionul de a o întâlni pe româncă. „Cred că este una dintre cele mai bune jucătoare pe zgură", argumenta Karolina Pliskova, explicând și care sunt atuurile actualului număr 2 mondial. 

„Citește bine jocul, aspect care, împreună cu faptul că se deplasează foarte bine, face dificil să produci lovituri câștigătoare în fața ei. Te obligă să comiți erori neforțate. Te împinge iar și iar, și iar, tot mai mult, și greșești. Mi se pare, de asemenea, că e una dintre cele mai bune la retur", a explicat cehoaica.

Pliskova: „Halep e cea mai rea variantă posibilă”

În ianuarie 2018, când pierdea din nou în fața româncei la Australian Open, în „sferturi", Pliskova spunea că o întâlnire cu Halep „e cea mai rea variantă posibilă. Mă rog să nu fie pe partea mea de tablou". Câteva luni mai târziu însă, la Madrid, Pliskova a produs fisura și pe zgură în fața Simonei, câștigând un meci în care a evoluat agresiv. Nu a schimbat tactic prea mult, doar a eliminat temerile și greșelile. Ceea ce observase și românca. „S-a deplasat bine și a lovit tare toate mingile, forehand-ul, serviciul. A meritat să câștige, a jucat mai bine".

Acesta poate fi reperul pentru azi, chiar dacă sunt diferite condițiile de la Madrid de cele de la Roma – fiindcă apoi au mai avut trei meciuri directe, toate pe hard. Între ele, o victorie entuziasmantă a Simonei în Cupa Fed, la Ostrava, în februarie 2019.

Plusul pentru Simona Halep

Halep a disputat deja două finale la Roma, în 2017 și 2018, ambele pierdute în fața Elinei Svitolina. După semifinala de ieri, a glumit, referindu-se la ucraineancă. „Nu joc contra ei, așa că e un plus", a spus, zâmbind. „Este un meci pentru titlu, trebuie să gestionez situația ceva mai bine decât în anii anteriori. Va fi un meci greu. Acum sunt mai matură însă, să sperăm că va fi mai bine și că voi câștiga trofeul", a încheiat ea. 

Energie diferită

Simona Halep a jucat ieri prima partidă cu public după aproape opt luni. Organizatorii italieni au permis accesul la Foro Italico a 1.000 de spectatori pentru ultimele două zile ale turneului. „A fost drăguț să văd oameni în tribune, chiar dacă nu m-au susținut pe mine. Au fost cu Muguruza, dar înțeleg. Totuși, am fost încântată să-i văd și să le simt energia. În finală, sper să joc și mai bine și să câștig", a spus Simona Halep. 

Finalele jucate de Simona Halep pe zgură

HALEP - PLISKOVA. Simona Halep, față în față cu jucătoarea căreia îi dă coșmaruri: „Mă rog să nu fie pe partea mea de tablou” » Cum arată rivalitatea dintre cele două

Citește mai multe știri din tenis: 

Simona Halep, după victoria cu Garbine Muguruza: „Oamenii din tribună nu m-au susținut azi”

CTP, după meciul care a dus-o în finală pe Simona Halep: „A «pus-o» cu capul pe Muguruza”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
ecucu
ecucu  •  21 Septembrie 2020, 12:09
Postat de viomarmi22 pe 21 Septembrie 2020, 11:30

După părerea mea Simona ar trebui să câștige mai ușor cu Pliskova decât în meciul cu Muguruza, spun asta și pentru faptul că Pliskova nu se deplasează la fel de bine ca jucătoarea din Spania și parcă atunci când joacă cu machidoanca noastră, nu-i place să stea în raliuri și se enervează rău, ceea ce o predispune să caute mai mereu închiderea punctului mai repede decât ar trebui, aducând după sine și multe greșeli în momente decisive !

As vrea sa fie asa cum spui dar semnele mele spun altfel desi Simona te poate contrazice oricand. In primul rand Pliskova are serviciul mult mai apasat si de scos, de regula ii intra primul serviciu, la Muguruza a fost invers. In al doilea rand face mai putine greseli in comparatie cu Garbine. Oricum meciul va fi unul frumos si foarte disputat. Hai Simona, suntem toti cu tine!

viomarmi22
viomarmi22  •  21 Septembrie 2020, 11:30

După părerea mea Simona ar trebui să câștige mai ușor cu Pliskova decât în meciul cu Muguruza, spun asta și pentru faptul că Pliskova nu se deplasează la fel de bine ca jucătoarea din Spania și parcă atunci când joacă cu machidoanca noastră, nu-i place să stea în raliuri și se enervează rău, ceea ce o predispune să caute mai mereu închiderea punctului mai repede decât ar trebui, aducând după sine și multe greșeli în momente decisive !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează