SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Semne de întrebare după eșecul Simonei Halep în turul doi la Roma

Simona Halep
Foto: Imago
Simona Halep Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 13 mai 2022 11:51 / Actualizat vineri, 13 mai 2022 12:20

Simona Halep (30 de ani, 21 WTA) a pierdut, miercuri noapte, la Roma, în fața lui Danielle Collins (28 de ani, 9 WTA) în turul al doilea, iar următorul turneu pe zgură pentru ea este chiar Roland Garros.

Fostul lider mondial are o săptămână și câteva zile pentru a trage concluziile după două dintre cele mai importante turnee pe zgură ale sezonului. Roland Garros debutează pe 22 mai, fiind competiția cea mai de prestigiu de pe această suprafață, iar românca are multe de analizat, mai ales că evoluțiile sale au fost în salturi. 

Primele dezvăluiri oficiale » Din ce și-a făcut Mihai Rotaru averea: „Este o afacere interesantă”
UNIVERSITATEA CRAIOVA
Primele dezvăluiri oficiale » Din ce și-a făcut Mihai Rotaru averea: „Este o afacere interesantă”

A făcut meciuri bune și a reușit să fie mai agresivă, însă a bifat și întâlniri în care a fost dominată, așa cum s-a întâmplat și în partida din turul al doilea de la Roma, cu Danielle Collins, pe care a pierdut-o târziu în noapte cu 6-7 (1), 3-6. E al doilea turneu consecutiv în care se înclină în fața unei jucătoare de Top 10, americanca ocupând poziția a noua în ierarhia WTA. 

La Madrid, Simona fost eliminată de Ons Jabeur, care înainte de întrecerea de la Caja Magică ocupa locul 10. Rămâne de menționat însă victoria zdrobitoare în fața Paulei Badosa, 2 WTA, petrecută tot pe zgura din Spania, un meci în care toate au funcționat pentru româncă.

Simona Halep: „Am luptat și voi continua să lupt"

Halep a spus că e nevoie de timp pentru a putea pune în aplicare tot ce lucrează alături de Patrick Mouratoglou. Rămâne de văzut câtă răbdare va mai avea dacă rezultatele nu vin. Un indiciu a fost transmis ieri de ea pe rețelele sociale. 

„De-a lungul carierei mele am luptat pentru ceea ce am crezut și pentru ceea ce am vrut să obțin. O voi face mereu, prin suișuri și coborâșuri. Sprijinul necondiționat pe care îl primesc de la mulți dintre voi înseamnă totul pentru mine. Mulțumesc, lupta continuă!”, a spus ea, postând o poză alături de antrenorul francez. 

6 meciuria jucat Simona Halep pe zgură în acest sezon, câștigând patru partide

Halep e mereu periculoasă pe zgură, dovadă sunt cele trei finale pe care le-a jucat la Roland Garros, câștigând trofeul în 2018. Turneele premergătoare acestei întreceri au fost și n-au fost un un indice al formei româncei, însă în anii în care a ajuns până în ultimul act la Paris, 2014, 2017 și 2018, a bifat măcar o finală la Madrid sau Roma.

 Tenisul feminin e însă mereu imprevizibil, iar Simona știe foarte bine jocul pe această suprafață și va fi mereu printre pretendente la Roland Garros, indiferent de locul în clasament sau trofeele câștigate anterior. 

2020este ultimul an în care Simona Halep a câștigat un turneu pe zgură, ea impunându-se atunci la Praga și la Roma

Simona Halep, a doua favorită la Roland Garros

Simona Halep este cotată drept a doua favorită la casele de pariuri pentru a se impune la Roland Garros, chiar dacă rezultatele premergătoare nu au fost de impact. Ea este întrecută doar de Iga Swiatek și este urmată de Paula Badosa, Maria Sakkari sau Ons Jabeur. 

Evoluția Simonei Halep la Madrid și Roma în ultimii opt ani

 An MadridRoma
2022„sferturi”turul 2
2021turul 3turul 2
2020nu s-a disputatcâștigătoare
2019finalăturul 2
2018„sferturi”finală
2017câștigătoarefinală
2016câștigătoareturul 2
2015turul 1semifinale
2014finalăturul 3

Citește și alte știri despre tenis:

Rafael Nadal, înfrângere surprinzătoare în fața lui Denis Shapovalov » Spaniolul a avut din nou probleme medicale

FOTO Scene uluitoare la Roma » Ucraineanca Kostyuk, partenera Gabrielei Ruse, n-a mai revenit de la vestiare în meciul cu rusoaicele Kudermetova și Pavlyuchenkova

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (7)
1701791776714401
Antoneta Borcan  •  13 Mai 2022, 15:42

Ma doare sufletul cind pierde,mi-a oferit atitea bucurii de-a lungul anilor,insa acum jocul sau numai este ceea ce a fost!Nu tu tarie,forta,precizie,miscare mai lenta...anii si accidentarile isi spun cuvintul...sint atitea tinere si dau tare,cu forta,incit ma intreb cind o vom mai vedea intr-o finala...luptatoare cum o stim,ambitioasa si tenace,poate oricind sa ne faca o surpriza placuta!Eu inca cred in ea,pentru ca altcineva nu-i poate lua locul,ma refer la romince!CAPUL SUS,SIMO SI CONTINUA!

347655969058390
Ion Popescu  •  13 Mai 2022, 14:44

GSP ne asfixiaza cu stiri despre Halep, dar nu scrie nimic ca Ana Bogdan s-a calificat astazi la Paris in semifinale, sau ca la Strasbourg participa Cirstea, Ruse, Olaru.

347655969058390
Ion Popescu  •  13 Mai 2022, 14:36

Simona a avut anul acesta un parcurs bun, astfel ca a ajuns nr. 9 mondial in clasamentul WTA RACE. Ce bine ar fi ca si in alte sporturi individuale sa avem sportivi pe locul 9, ca sa nu mai vorbim de cele colective.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează