SPORTURI  »  TENIS  »  WTA PRAGA

Simona Halep și confesiunea sinceră făcută la Praga: „A fost un șoc pentru mine să văd asta! Nu puteam să accept”

Simona Halep. foto: Guliver/Getty Images
Simona Halep. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 11 august 2020 08:08 / Actualizat marti, 11 august 2020 09:10

Simona Halep (27 de ani, 2 WTA) explică pas cu pas care a fost impactul pauzei de tenis asupra ei, asupra vieții de zi cu zi. E pregătită însă pentru a reînnoda firul de unde l-a lăsat, în februarie, la Dubai. 

  • Simona Halep - Polona Hercog, meciul de debut al româncei de la Praga, se va juca azi, după ora 15:00, liveTEXT pe GSP.ro și televizat de Digi Sport 2. Învingătoarea va juca împotriva câștigătoarei partidei Patricia Țig - Barbora Krejčíková, care va începe după 12:30

Românca e principală favorită în turneul de la Praga și ar fi trebuit să intre ieri pe teren pentru primul ei meci oficial în aproape șase luni, pe tabloul de dublu, alături de cehoaica Barbora Strycova. 

Ploaia puternică a stricat însă planurile, toate partidele, inclusiv ale altor românce, Olaru, Niculescu, Țig, Bogdan, au fost anulate. Înainte de toate acestea însă, Simona a vorbit pentru WTA Insider despre perioada petrecută mai degrabă în izolare. Cum a trăit, ce a simțit, ce a surprins-o cel mai mult. Și chiar cu acest ultim aspect și-a început confesiunea. 

„A fost un șoc pentru mine să văd că s-a închis totul” a spus ea prin telefon de la Praga. „Sunt obișnuită să călătoresc atât de mult și dintr-o dată a trebuit să stau acasă în fiecare zi și să duc o viață normală. Nu înțelegeam. Nu puteam să accept”.

A venit apoi contactul cu realitatea dureroasă a celor ce se întâmplau în lume din cauza pandemiei de COVID-19. "Văzând atâția oameni zbătându-se cu probleme de sănătate, trebuie să admit, am fost îngrijorată. Apoi am întrebat în jurul meu, pe cei apropiați, mi-au spus că dacă am grijă, va fi OK. Așa am făcut și fac în continuare". 

Simona Halep, timp pentru familie

Halep a adăugat că nu mai gândește atât de negativ, deși vede că situația este extrem de complicată. „Toată planeta încă trece prin momente grele. Economia va suferi, mulți oameni de asemenea. Trebuie să avem răbdare și să credem că lucrurile se vor îndrepta”, a spus numărul 2 mondial. 

Timp de două luni, ea nu s-a atins de rachete. A petrecut mai multă vreme alături de familie, cu nepoțica Tania, cu nepoțelul recent venit pe lume. Fără să se simtă vinovată pentru asta.

Când lucrurile s-au relaxat puțin, când terenurile s-au deschis, și-a modificat și ea perspectiva. "Totul se schimba de la zi la zi. Am luat asta ca pe un plus. Până anul acesta, cea mai lungă pauză a mea fusese de 3 sau 4 săptămâni. Sincer, acum nu știu cum să gestionez revenirea. Mereu am avut nevoie de meciuri ca să îmi intru în ritm. 

Partea bună e că toată lumea e în aceeași situație”, a explicat campioana de la Wimbledon. Halep va reveni azi pe teren și pentru simplu, unde o va întâlni pe Polona Hercog în turul 1. Cu emoții, dar și cu senzația că a venit momentul să joace și că la Praga e în siguranță.

Nu am fost stresată să joc în fiecare zi. Darren mi-a spus că dacă la un moment dat ajung la teren și nu simt plăcerea de a bate mingea, pot să îmi iau liber" "Simt că am experiența de a manageria lucrurile. Dacă sunt relaxată și dau ce am mai bun în fiecare meci, sunt sigură că voi atinge iar nivelul de vârf” - Simona Halep

20 de titluri WTAare românca în palmares, cel mai recent cucerit în februarie, la Dubai

VIDEO Simona Halep nu e convinsă că va participa la US Open: „În condiţiile actuale, nu!"

Citește și alte știri despre Simona Halep: 

Gata de tenis! Simona Halep joacă primul meci după 5 luni

VIDEO Simona Halep, despre participarea la US Open: „În condițiile actuale, nu merg”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează