SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, SUSPENDATĂ

E oficial! WTA a confirmat la miezul nopții vestea teribilă pentru Simona Halep

Simona Halep (31 de ani) a ieșit de astăzi din top 500 WTA. Totul i se trage de la suspendarea temporară primită în cazul de dopaj.
Simona Halep (31 de ani) a ieșit de astăzi din top 500 WTA. Totul i se trage de la suspendarea temporară primită în cazul de dopaj.

Articol de - Publicat luni, 14 august 2023 02:48 / Actualizat luni, 14 august 2023 16:42

Simona Halep (31 de ani) a ieșit de astăzi, în mod oficial, din top 500 WTA și asta îi va aduce alte bătăi de cap. Totul i se trage de la suspendarea temporară primită în cazul de dopaj.

Simona Halep nu a mai disputat un meci oficial de 11 luni. Depistată pozitiv cu roxadustat la US Open 2022, dubla campioană de Grand Slam încă așteaptă verdictul din partea organizației independente Sports Resolutions.

Din cauza suspendării, Simona Halep a ieșit din top 500 WTA

Între timp, Halep nu și-a putut apăra cel mai important trofeu cucerit în anul 2022, cel de la Rogers Cup. A pierdut 900 de puncte în ierarhia WTA și a ajuns într-o situație teribilă, în afara primelor 500 de jucătoare din lume, pe locul 578. 

Cea mai titrată jucătoare din istoria României a rămas cu doar 70 de puncte în clasament. Indiferent de verdictul pe care îl va primi din partea Sports Resolutions, urmările sunt semnificative. 

FOTO. Situația Simonei Halep, sursa celor mai tari memeuri de pe internet » Fanii tenisului fac haz de necaz

+8 FOTO

Patrick Mouratoglou: „Asta e problema în cazul Simonei Halep”

Indiferent de verdictul primit din partea Sports Resolutions, Simona Halep va trebui să o ia de jos la eventuala revenire în circuit. Pentru a ajunge pe tablourile principale ale turneelor, Simona va trebui să aștepte un wildcard sau să participe în calificări, ca o jucătoare oarecare, necunoscută și fără performanțe. 

În urmă cu câteva zile, surse din anturajul Simonei anticipau pentru GSP că scoaterea din clasament ar fi o răzbunare: "Pare că vor să o umilească intenționat, e pur și simplu o bătaie de joc pentru un fost lider mondial!”. 

Problema este că a stat prea mult timp pe margine cu toate aceste amânări și probabil că-și va pierde toate punctele. A ratat patru Grand Slam-uri și toate punctele doar pentru că ei nu și-au făcut treaba în mod corespunzător.

Deci, în momentul în care va putea juca din nou o va face începând de la zero, ceea ce este extrem de incorect, iar asta, repet, doar pentru că ei nu și-au făcut treaba corespunzător.

- Patrick Mouratoglou, în mai 2023

Cazul Simonei Halep pe scurt:

VIDEO. Daniel Dobre, despre cazul Simonei Halep: „Sunt proceduri pe care nu le cunoaștem în detaliu. Sunt sigur că va reveni mai puternică”

Citește și alte știri despre Simona Halep: 

Andrei Pavel, fost antrenor al Simonei Halep, lansează o ipoteză-bombă: „Cred că de asta a luat substanța aia dopantă”
CAZUL SIMONA HALEP
Andrei Pavel, fost antrenor al Simonei Halep, lansează o ipoteză-bombă: „Cred că de asta a luat substanța aia dopantă”
A fost în echipa Simonei Halep și nu are dubii: „O să mai joace. Am vorbit cu mai mulți oameni”
HALEP, DEPISTATĂ POZITIV
A fost în echipa Simonei Halep și nu are dubii: „O să mai joace. Am vorbit cu mai mulți oameni”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (40)
Shogun01
Shogun01  •  17 August 2023, 14:03
Postat de MaxiP pe 15 August 2023, 00:33

Asa va pacaleste pe cativa impresia asta ca jucatorii actuali sunt extraordinari, fizici, dominanti, din simplul motiv ca anumiti veterani n-au jucat de mult. Ii mai vad pe unii cu idei cum ca Federer nu era jucator de top 15 in circuitul actual, ca vai de mine ce fizici sunt etc. Cand realitatea e ca Federer acum nu mai putin de 2 ani revenise la 39 ani dupa o pauza dupa operatie si le-a facut fata unor jucatori de top 50 mondial fara cea mai mica problema. Ideea e ca, clasa nu se pierde, daca Halep revine in circuit, e in top 100 dupa 2-3 turnee. Eu imi amintesc cand a revenit Kim Clijsters a doua oara in tenis, pe la 37 ani, efectiv obeza, bun, fara rezultate grozave, dar se vedea ca isi incomodeaza "talentatele" adversare si ca are un nivel in plus la nivel de tehnica si lovituri. Crede-ma ca daca Halep revine ca wild card si fara sa fie cap de serie in turnee, nu ea va tremura sa nu cada cu noile talente, ci invers, nimeni nu si-o va dori ca adversara.

dc o gaseste nevinovata....sper sa fie nevinovata

Laguioleq
Laguioleq  •  15 August 2023, 13:21
Postat de rocky3 pe 14 August 2023, 20:11

Sa-i dea in judecată că au gasit-o de abia acuma dopată!?

Da, dar nu este adevărul în cazul de față calificat pe româneşte hoție, ci doar punctul dumneavoastră de vedere subiectiv şi absolut personal.

GHEORGHE31
GHEORGHE31  •  15 August 2023, 07:19

Trist acest parcurs a lui Simona fata noastra nr 1 nu trebuiea sa se intimple asa ceva SUCCES.

Vezi toate comentariile (40)
Comentează