SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MIAMI

VIDEO Sorana Cîrstea, declarații pe aeroport, la revenirea în România: „Am un gust amar!” + Ce spune despre obiective și noul antrenor: „E o chimie specială”

Sorana Cîrstea / Captură Video GSP
Sorana Cîrstea / Captură Video GSP

Articol de - Publicat duminica, 02 aprilie 2023 20:10 / Actualizat duminica, 02 aprilie 2023 20:39

Sorana Cîrstea (32 de ani, #41 WTA începând de luni) a revenit duminică seara în România, după rezultatul important reușit în turneul de la Miami, unde a ajuns până în semifinale

Pe aeroport, jucătoarea română a momentului a trasat câteva concluzii după parcursul său din ultima lună, care a readus-o în prim-plan în tenisul mondial.

„Am spus-o de la începutul anului, am muncit foarte mult să fiu aici și mă bucur că și rezultatele sunt acum pe măsura muncii. A fost o lună foarte frumoasă și plină de un tenis de calitate. Am un gust amar legat de semifinală, simțeam că pot mai mult, dar asta este, învăț din greșeli și sper că voi menține acest nivel de tenis de acum încolo

Eu îmi știu potențialul, îmi știu nivelul de joc, știu ce pot să fac. Din cauza acesta, am tras mult, mi-am luat un antrenor nou, oameni de calitate, fiindcă simțeam că potențialul meu este mai mare decât rezultatele reușite în ultimii ani”, a declarat Sorana Cîrstea, la revenirea pe pământ românesc. 

Sorana Cîrstea: „Am obiectivele mele, dar nu le spun cu voce tare”

Întrebată de reporterul GSP ce ar alege între un titlu de Grand Slam și o clasare în Top 10, Sorana a ales un răspuns temperat: 

N-o s-o mai spun cu voce tare, pentru că eu am obiectivele mele, atât legate de rezultate, cât și de clasament. Rezultatele sunt o consecință a jocului și a muncii de zi cu zi! Vom vedea ce va fi, voi încerca s-o țin pe aceeași linie și sper să continui în același mod”.

Sorana Cîrstea, mulțumită de cum evoluează parteneriatul cu Thomas Johansson: „Există o chimie specială”

Semifinalista de la Miami îi dă credit lui Thomas Johansson, noul său antrenor, pentru revirimentul din acest an:

„Am început să lucrăm în octombrie, în perioada în care eram scoasă din circuit din cauza unei accidentări la umăr. Cred că Thomas are o viziune bună asupra jocului, are multă experiență la nivel înalt, e un fost câștigător de Grand Slam. Simt că există o chimie specială. Mereu am vorbit frumos de antrenorii mei de dinainte, sunt recunoscătoare față de toți, dar cu Thomas am făcut acest click. Ne completăm foarte, foarte bine”, a punctat Cîrstea. 

Ce urmează pentru Sorana Cîrstea?

Sorana era înscrisă și la turneul de la Charleston, care debutează luni, dar s-a retras de la competiția din Carolina de Sud înainte de semifinala cu Kvitova de la Miami. Jucătoarea din România a acuzat oboseala după ce a atins penultimul act la Miami și sferturile de finală la Indian Wells.

„Da, m-am retras de la Charleston. În momentul de față este un haos general în calendarul WTA. Eram înscrisă la turneul de la Istanbul, care s-a anulat acum foarte puțin timp (n.r. - din cauza cutremurului din Turcia)”.

Sorana Cîrstea are toate motivele să zâmbească larg: începând de luni, odată cu actualizarea clasamentului WTA, sportiva „tricoloră” va face un salt de 33 de poziții, până pe locul 41 WTA.

Citește și alte știri din tenis: 

Petra Kvitova a egalat-o pe Simona Halep într-un top important » Borna remarcabilă atinsă după titlul de la Miami

Fotografia de mii de like-uri postată de Sorana Cîrstea, după eliminarea de la Miami: „E timpul”

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (2)
dobrin
dobrin  •  02 Aprilie 2023, 20:43

Are un gust amar de la chimia speciala...

VanBasten
VanBasten  •  02 Aprilie 2023, 20:40

Pentru gustul amar se recomanda un Tic-Tac cu menta, doar 2 calorii.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează