SPORTURI  »  TENIS  »  DEZVĂLUIRI

Tsonga face dezvăluiri din culise: „E posibil să mergi la mari petreceri? I-am văzut pe toți, nu mă poate contrazice nimeni” + De ce Djokovic nu e apreciat

Novak Djokovic și Jo-Wilfried Tsonga după finala de la Shanghai 2015 Foto Imago
Novak Djokovic și Jo-Wilfried Tsonga după finala de la Shanghai 2015 Foto Imago

Articol de - Publicat miercuri, 20 decembrie 2023 21:10 / Actualizat miercuri, 20 decembrie 2023 21:46

Jo-Wilfried Tsonga, 38 de ani, fost număr 5 mondial, explică de ce oamenii nu îl apreciază pe Novak Djokovic la fel de mult ca pe alte staruri ale tenisului, precum Roger Federer și Rafael Nadal

Francezul, retras din tenis în 2022, îl cunoaște bine în plan sportiv pe liderul mondial, Novak Djokovic. Fac parte din aceeași generație pe jucători valoroși, care au marcat o eră a tenisului, iar în circuitul ATP s-au înfruntat de 23 de ori.

Sârbul a câștigat 17 meciuri, însă cele 6 victorii ale lui Tsonga reprezintă o cifră bună în fața celui care este considerat cel mai mare din toate timpurile.

Prima înfruntare a fost în 2008, chiar în finala de la Australian Open, când Nole cucerea primul său titlu de Grand Slam, ultima în 2019, tot la Melbourne, însă în turul secund.

Jo-Wilfried Tsonga: „Djokovic voia să fie ca Federer sau Nadal”

Francezul și-a spus recent părerea despre modul în care este perceput Djokovic, 36 de ani, de către iubitorii tenisului sau măcar de o parte a acestora.

De ce unii oameni îl urăsc pe Djokovic? Eu cred că e din cauză că a existat o perioadă în care nu voia să fie el însuși. Voia să fie ca Roger Federer sau Rafa Nadal.

Poate ar fi trebuit să rămână așa cum este el de la început”, a explicat Jo-Wilfried Tsonga în cadrul podcastului Génération Do It Yourself.

98de titluri are în palmares Novak Djokovic, între care 24 de Mare Șlem, trei cucerite în 2023, Australian Open, Roland Garros și US Open

„Astăzi, da, este el, cel original, complet onest, deși divizat în același timp”, a explicat francezul în vârstă de 38 de ani, referindu-se la fațetele sârbului, când calm și adunat, când arătând izbucniri nervoase.

„De aceea este apreciat de multă lume. Nu mai face, ca altădată, lucruri ca să câștige afecțiunea externă, le face pentru că așa vrea el. 

Cred că se câștigă mai mult atunci când ești natural, tu însuți”, a opinat francezul, care mai are cinci semifinale de Grand Slam pe lângă finala de la Melbourne 2008.

„La un moment dat, a vrut să iasă din acea imagine de luptător pe care o avea. A trecut prin perioade dificile în copilărie. În realitate însă, chiar este un luptător!

Tsonga face dezvăluiri din culise: „E posibil să mergi la mari petreceri? I-am văzut pe toți, nu mă poate contrazice nimeni” + De ce Djokovic nu e apreciat
Novak Djokovic sărbătorind un punct Foto Imago

Ar fi trebuit să-și asume acest lucru de la început. Ar fi fost mai apreciat, ar fi fost iubit pentru această trăsătură, precum gladiatorii”, a conchis Tsonga.

Jo-Wilfried Tsonga: „Din când în când e nevoie să te distrezi”

De-a lungul anilor, el i-a văzut pe majoritatea jucătorilor participând la petreceri, sărbătorind, inclusiv pe Djokovic și Nadal.

E posibil să mergi la mari petreceri și să te distrezi cât timp ești jucător profesionist? Serios, poate nu ar trebui s-o spun... I-am văzut pe toți, nu mă poate contrazice nimeni. Djokovic, Nadal, pe toți.

Trebuie doar să găsești momentele potrivite, nu în timpul unui turneu. Nu este ideal, sincer vorbind, să ții ritmul în circuit 40 de săptămâni, călătorind, timp de 15 ani... Din când în când e nevoie să te distrezi, să te bucuri”, a încheiat Tsonga.

VIDEO Rezumatul victoriei lui Djokovic contra lui Tsonga la Wimbledon 2014

Citește și: 

Cum arată bugetul sportului în 2024? » Elisabeta Lipă: „Am cerut 1,2 miliarde, am primit 571 de milioane de lei” + „Guvernul va ajuta la nevoie”
BUGET
Cum arată bugetul sportului în 2024? » Elisabeta Lipă: „Am cerut 1,2 miliarde, am primit 571 de milioane de lei” + „Guvernul va ajuta la nevoie”
Fostul antrenor al lui Roger Federer:  „Nu am mai văzut pe nimeni care să iubească tenisul la fel de mult ca el”
ANTRENORI
Fostul antrenor al lui Roger Federer: „Nu am mai văzut pe nimeni care să iubească tenisul la fel de mult ca el”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează