SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

VIDEO Pique îi răspunde lui Țiriac, după ce omul de afaceri l-a desființat în GSP: „Nu vreau să intru în vreo dispută cu el”

Articol de GSP - Publicat luni, 09 septembrie 2019 11:10

Ion Țiriac și Gerard Pique, fundașul Barcelonei, sunt într-un conflict public de câteva luni, după ce firma deținută de starul catalanilor a cumpărat drepturile de organizare ale Cupei Davis. 

Pique i-a răspuns lui Ion Țiriac, după ce fostul mare jucător de tenis a avut în GSP.ro un discurs extrem de dur la adresa fotbalistului. 

„Nu vreau să intru în vreo dispută cu el. E evident că înțeleg că are un turneu la Madrid și că a noastră Cupă Davis îi este un fel de competitor în relația cu Guvernul și Primăria orașului Madrid, dar vom vedea ce se va întâmpla în luna noiembrie.  

Cei mai buni jucători din lume vor fi prezenți la Caja Magica, mai puțin Roger Federer, cu care negociem pentru a veni din 2020. Știu ce a însemnat Cupa Davis și ce responsabilitate avem. Vreau să fac această competiție mai bună”, a spus Pique la Eurosport, citat de TV Telekom Sport. 

„E cea mai mare rușine”

În luna mai a acestui an, omul de afaceri în vârstă de 80 de ani a acordat un interviu Gazetei Sporturilor în care a declarat că nu acceptă planul fotbalistului de a schimba formatul Cupei Davis. 

„E cea mai mare rușine! Acest format nu va ține mult. Se va termina imediat. E cel mai ridicol lucru pe care l-am văzut în viața mea. O rușine pentru tot sportul mondial! Adevărat, sunt prea multe turnee. În cazul în care voiai să faci un campionat mondial, nu așa se procedează. Ne-am gândit mult la treaba asta, există mulți adepți ai unei asemenea idei. Dar nu așa! 

Pietrangeli, numărul 1 în Cupa Davis, Santana - numărul doi, Năstase - numărul trei, eu sunt numărul patru, Stan Smith, toți spun că e o rușine. Păi, am discutat recent cu doamna primar al Madridului. La turneul mondial vor fi 18 echipe. Și-mi zicea: „Aoleu, am nevoie de 18 vestiare!”. Acum vă gândiți? Ce-ați făcut când ați acceptat și v-au păcălit? ”, a declarat atunci Țiriac pentru GSP.ro.  

Țiriac a dezvăluit și discuția avută cu Pique: „Eu sunt cu Real Madrid de 40 de ani, nu cu Barcelona. I-am spus lui Pique la Wimbledon, unde a fost invitat și el în loja regală: «Pot să-ți dau și eu un sfat în fotbal? Ce-ar fi să bateți penalty-ul cu capul? Puneți mingea jos, pe iarbă, și dați cu capul de la 11 metri. Și vedeți dacă merge sau nu!». 

Vii să mă înveți tu pe mine cum se procedează în tenis? A zis că lucrurile se schimbă. OK, se schimbă, însă numai pentru că federația internațională vrea 80 de milioane de euro?”. 

Vezi și:

VIDEO Bianca Andreescu, mesaj adorabil în limba română după succesul de la US Open

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (4)
ray51
ray51  •  11 Septembrie 2019, 10:35

Comparatie exagerata a miliardarului. Regula sa este "sa nu cedezi" niciodata...

adriann_
adriann_  •  09 Septembrie 2019, 15:47

Ma baiatule, eu nu-l simpatizez deloc pe Tiriac (pentru o gramada de motive, de la abatorul ala de la Balc si pana la zgarcenia care l-a facut sa nu dea mare lucru inapoi tenisului romanesc) dar tu vorbesti niste prostii colosale. Tiriac a reprezentat Romania la Jocurile Olimpice in 1964 ca JUCATOR DE HOCHEI (acum abia ne chinuim sa reintram in grupa a doua valorica) iar in 1968 era deja profesionist in tenis. A castigat un turneu la simplu, a jucat sferturi la RG si turul 4 la Wimbledon, era un jucator de simplu MULT mai bun decat Horia Tecau de exemplu. Tiriac are performante la simplu comparabile cu ale lui Andrei Pavel. Sa faci asta dupa ce ai jucat hochei la cel mai inalt nivel vazut vreodata in Romania nu e putin lucru, chiar deloc...

367678170245994
Gabriel Miulescu  •  09 Septembrie 2019, 14:59

Asta, cu fostul mare jucator de tenis....e o gluma, jucator de tenis, atat! Nu a castigat la simplu niciun turneu. Nastase l-a facut mare, jucand la dublu cu el. Ca s-a imbogatit pe banii rumanilor....cum zice el, si i-a cersit lui Roman vila in Primaverii pe o chirie modica,e alta poveste.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează