FOTBAL  »  Superliga  »  ARENĂ DE 5 STELE

GALERIE FOTO Aici va fi ridicat noul stadion de 100 de milioane din Superliga » Anunț oficial făcut astăzi: „Capacitate cât 10% din totalul populației orașului”

Articol de - Publicat luni, 22 aprilie 2024 18:53 / Actualizat luni, 22 aprilie 2024 19:26

Oțelul Galați va avea un stadion nou, modern, de 25.000 de locuri care se va construi pe locația vechii arene „Dunărea”, fosta casă a echipei fanion de la Dunăre.

Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă susținută astăzi de primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, alături de Dorinel Munteanu, antrenorul formației care a obținut două promovări consecutive.

GALERIE FOTO. Cum arată acum stadionul Dunărea, pe care va fi amplasată noua arenă din Galați

Imagine din dronă, captură Youtube @EspritScapes
Stadionul Dunărea a fost gazdă pentru tabăra de refugiați ucraineni până în februarie 2024, la cererea ONU. Foto: GSP.ro
Imagine din 2011, atunci când Marius Stan plănuia să joace în Liga Campionilor pe stadionul Dunărea. Foto: GSP
Imagine din dronă, captură Youtube @EspritScapes
Imagine din dronă, captură Youtube @EspritScapes
+23 FOTO

Promisiunea vine în contextul în care edilul se află în campanie electorală și candidează din nou pentru funcția pe care o deține în prezent.

Ionuț Pucheanu a dezvăluit câteva detalii tehnice ale proiectului care se dorește să atragă noi performanțe pentru Oțelul, dar și investitori pe termen lung.

Se face stadion nou la Galați: va costa aproximativ 100 de milioane de euro

Noul stadion va costa aproximativ 100 de milioane de euro, iar construcția nu va putea începe mai devreme de 2025. Construcția nu va depinde de actuala arenă a Oțelului, întrucât amplasamentul va fi altul, stadionul Dunărea.

„Săptămâna trecută, când l-am întrebat pe Dorinel Munteanu cam câte locuri ar trebui să aibă stadionul, mi-a spus că undeva la 10% din totalul populației orașului. Ținând cont că avem între 250.000 și 300.000 de locuitori, credem că e o decizie corectă (n.r. - ca stadionul să aibă 25.000 de locuri).

Despre Dorinel, pot spune că e parte tehnică a acestui proiect, pentru că e un antrenor de talie și a dus o viață pe stadion. E un proiect care cel mai probabil va avea nevoie de cel puțin 6 luni de zile pentru a avea un studiu de fezabilitate, din calculele noastre e un proiect care se va ridica undeva la 100 de milioane de euro... o să vă întrebați de unde atâția bani.

Banii, cel mai probabil, vor veni în cea mai mare parte de la Compania Națională de Investiții. Sperăm ca maxim luna viitoare să avem și hotărârea de Guvern pentru ca apoi CNI-ul să înceapă licitația. Alături de CNI, vor fi și bugetele locale pe care suntem dispuși le punem la bătaie pentru ca orașul nostru să fie pus pe această hartă a orașelor cu stadion”, a declarat primarul Galațiului.

Stadionul Dunărea are 30.000 de locuri, a fost inaugurat în 1962 și a ajuns într-o stare avansată de degradare.

Este locul de care se leagă multe amintiri frumoase din istoria Oțelului, cel mai important fiind cel consemnat pe 17 septembrie 1988, când „Dunărea" s-a revărsat, aproximativ 35.000 de spectatori înghesuindu-se să vadă minunea, victoria favoriților cu 1-0 (Ion Profir a marcat din penalty), cu marele Juventus Torino, din Cupa UEFA.

Citește și:

Cât de gravă e accidentarea lui Vlad Chiricheș: „Păcat! Îmi pare rău pentru el”
FCSB
Cât de gravă e accidentarea lui Vlad Chiricheș: „Păcat! Îmi pare rău pentru el”
Cine e fotbalistul cu care Becali vrea să atace grupele Ligii » GSP.ro vă prezintă 5 concluzii
FCSB
Cine e fotbalistul cu care Becali vrea să atace grupele Ligii » GSP.ro vă prezintă 5 concluzii

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (12)
Ss21
Ss21  •  23 Aprilie 2024, 17:36
Postat de cirus11 pe 22 Aprilie 2024, 21:23

Comentezi asta pe articolul asta??? Pai Galatiul e in Moldova!!! Apoi exista un plan si pentru un stadion la Botosani daca nu ma insel.

Tu ai probleme de înțelegere, aici e vorba de un eventual studiu de fezabilitate.....se vede că pt tine cuvântul "proiect" e o mare necunoscută!

Ss21
Ss21  •  23 Aprilie 2024, 17:33
Postat de 22cea pe 22 Aprilie 2024, 22:08

Sper ca profesorul tau de geografie nu va citi aceasta minune *** de tine :)))

Ai probleme cu capul? Ce "geografie" invoci?!

tristan
tristan  •  22 Aprilie 2024, 23:52

Sincer ,nu cred.Si Timișoara tot visează la un stadion de cel puțin 10 sni

Vezi toate comentariile (12)
Comentează