FOTBAL  »  LIGA 2  »  PLAY-OFF

„Harry Potter” s-a mutat la Buzău și e aproape de promovare! Gloria Buzău, victorie cu Csikszereda + Unirea Slobozia, încă un pas către Superligă

Echipa lui Prepeliță e din nou în cărți pentru promovare / Sursă foto: Facebook@ Gloria Buzău
Echipa lui Prepeliță e din nou în cărți pentru promovare / Sursă foto: Facebook@ Gloria Buzău

Articol de , , - Publicat duminica, 21 aprilie 2024 15:25 / Actualizat duminica, 21 aprilie 2024 21:17

Gloria Buzău a învins-o pe Csikszereda, 1-0, și a urcat pe loc direct promovabil în Superligă, cele două făcând rocadă în clasament. În primul meci de duminică, Unirea Slobozia s-a impus în deplasarea de la Șelimbăr, scor 2-1.

  • Unirea Slobozia și Gloria Buzău ocupă în acest moment, la jumătatea play-off-ului, pozițiile direct promovabile în Superligă;
  • La baraj merg, în actuala configurație, Csikszereda și CS Mioveni;
  • Corvinul și Șelimbăr nu au drept de promovare.

Gloria Buzău s-a impus în duelul cu Csikszereda din etapa a cincea a play-off-ului, scor 1-0, într-un meci crâncen, cu o miză majoră: cel de-al doilea loc direct promovabil în Superligă. Ovidiu Perianu, fotbalistul trimis de FCSB în Crâng, a înscris unicul gol al partidei, iar băieții lui Prepeliță visează la promovare!

Note de la 4 la 8 în derby-ul FCSB - Rapid » Cine s-a remarcat și cine a dat greș: „Și-a complicat iar existența în raport cu Becali”
FCSB - RAPID
Note de la 4 la 8 în derby-ul FCSB - Rapid » Cine s-a remarcat și cine a dat greș: „Și-a complicat iar existența în raport cu Becali”

Cronică GSP din Crâng, de la Gloria - Csikszereda 1-0: Harry Potter s-a mutat la Buzău și e aproape de promovare

La patru ani de când promova cu FC Argeș din postura de jucător, Andrei Prepeliță e în cărți să mai bifeze o promovare pe prima scenă, de data aceasta din ipostaza de antrenor.

Prepe, pe care pretențiosii fani ai fostei echipe ajunseseră să-l ia în derâdere, poreclindu-l Harry Potter, chiar și-a luat în serios rolul de „magician”, a construit în Crâng o echipă după chipul și asemănarea lui, arțăgoasă, dârză, cu mulți fotbaliști rodați serios la nivel de primă divizie.

Tehnicianul a amestecat în „poțiunile” lui fotbaliști de la FCSB, Chindia, UTA, FC Argeș sau Mioveni, iar mixul dă semne că a prins, la aproape un an de când Buzăul îl angaja ca „principal”.

Greab, Dobrosavlevici, Dandea, Dumitrașcu, cecenul Akhmatov, Perianu ori Cristi Dumitru sunt nume cu suficienți „kilometri” rulați în prima ligă încât să se descurce onorabil și cu un eșalon mai jos, iar clasamentul pare că o confirmă.

Buzăul și-a câștigat locul în play-off, acum e pe cale să profite de anomaliile regulamentelor și să urce în „A” de pe locul 4, la un an de când Gloria pierdea barajul cu UTA.

„Harry Potter” s-a mutat la Buzău și e aproape de promovare! Gloria Buzău, victorie cu Csikszereda + Unirea Slobozia, încă un pas către Superligă
La Buzău începe să se simtă aer de prima ligă / foto: Remus Dinu (GSP)

Gloria Buzău a trecut de obstacolul Csikszereda, Ovidiu Perianu a fost decisiv

Un prim test a fost trecut cu brio duminică, când la Buzău și-a făcut apariția contracandidata Gloriei la cel de-al doilea loc direct promovabil, Csikszereda ex-rapidistului Robert Ilyeș. O bătălie care se va derula, probabil, până în ultima etapă, judecând după diferența mică din clasament, dar și de la nivelul loturilor.

Până una-alta, buzoienii au avut câștig de cauză la prima întâlnire din play-off cu ciucanii, într-un meci rezolvat după faza-șnur gândită de Gloria în minutul 27. Dobrosavlevici a inițiat o incursiune de efect, l-a servit pe Ovidiu Perianu, iar mijlocașul împrumutat de la FCSB a înscris printr-o execuție plasată.

Csikszereda n-a dat o replică serioasă până la pauză, apoi Gloria a făcut ce reușea și Argeșul aceluiași Prepeliță: să închidă meciul și să joace la trecerea timpului. Finalul le-a aparținut harghitenilor, ceva mai prezenți și mai amenințători, dar punctele au rămas în Crâng.

VIDEO Concluziile lui Andrei Prepeliță: “Dacă eram o echipă fără obiective, poate jucam spectaculos. Eu vreau rezultate!” 

Gloria Buzău - Csikszereda Miercurea Ciuc 1-0

Fluier final! Gloria Buzău - Csikszereda Miercurea Ciuc se termină 1-0.
Minutul 62: Galeria ciucanilor începe sa scandeze „Ria, ria, Ungaria”, moment întâmpinat printr-un cor de fluierături din partea localnicilor. A fost primul moment tensionat din meci, până acum nu existaseră clinciuri de niciun fel. „Suntem în România, bă, unde vă credeți?!”, a strigat un spectator în direcția sectorului oaspeților.
Minutul 27: GOL Gloria Buzău! Ovidiu Perianu deschide scorul cu un șut de la aproximativ 15 metri, din poziție centrală, printr-o execuție prin care îl surprinde pe contre-pied pe Gyenge.

A fost „explozie” de bucurie în stadion după golul Gloriei, cel care-i duce provizoriu pe buzoieni pe loc direct promovabil. Toată Tribuna I s-a ridicat în picioare pentru a celebra reușita lui Perianu, în timp ce ultrașii s-au manifestat și ei, sărind pe plasa din fața peluzei. La Buzău începe să se simtă parfum de prima ligă!
Minutul 1: A început partida din Crâng. Peste 2.000 de spectatori sunt prezenți la Buzău, se simte că meciul are implicații în lupta pentru promovare. Ambele sunt încurajate de câte o galerie organizată, inclusiv de la Miercurea Ciuc au venit 20-25 de suporteri îmbrăcați din cap până în picioare în culorile clubului.

Gloria Buzău - Csikszereda Miercurea Ciuc, echipele de start:

Gloria Buzău: Greab – Sg. Pîrvulescu, Dandea, Dobrosavlevici, D. Dumitrașcu, Prejmerean, Akhmatov, Perianu, Mih. Rădulescu, Cr. Dumitru (cpt.), Chică-Roșă
Rezerve: Haymamba – Al. Fărăgău, R. Crișan, Nadolu, Mat. Tănasă, D. Benzar, Brîncoveanu, Sălceanu, Val. Dumitrache
Antrenor: Andrei Prepeliță

Miercurea Ciuc: Gyenge – J. Nagy, Kelemen (cpt.), Csuros, Gal-Andrezly, Vereș, Jebari, Bakoș, Babati, Ronai, Jelena
Rezerve: Karacsony – B. Pinter, Vita, Al. Ureche, Gergely, Apro, Makrai, Balogh, Bloj
Antrenor: Robert Ilyeș

Sibienii au deschis scorul rapid, în minutul 8, prin Gabriel Deac. Lovitura sa de cap nu a putut fi oprită de portarul Rusu, chiar dacă acesta s-a aflat pe direcția balonului, pe care l-a și atins.

Două minute au întors soarta meciului CSC Șelimbăr - Unirea Slobozia

Ialomițenii au întors soarta partidei în doar două minute: 52 și 54. Mai întâi, Christ Afalna a șutat de la marginea careului, după un dribling scurt, execuție la care portarul Roșca nu a avut replică, chiar dacă mingea a fost trimisă plasat la firul ierbii.

Apoi, Florin Purece a punctat cu capul, din câțiva metri, profitând de o respingere în față din partea aceluiași goalkeeper neinspirat.

În urma acestui rezultat, Unirea Slobozia adună 50 de puncte și își consolidează locul 1 în Liga 2. Trupa pregătită de Adrian Mihalcea, suspendat la această partidă, mai poate rata promovarea doar în cazul unui parcurs ulterior de-a dreptul catastrofal.

Șelimbăr, fără drept de promovare, rămâne cu 45 de puncte, pe poziția a 3-a, indiferent de rezultatul din Gloria Buzău – Csikszereda.

CSC 1599 Șelimbăr - Unirea Slobozia 1-2

Minutul 54: GOL Unirea Slobozia! Purece înscrie cu capul din câțiva metri pe respingerea în fața a balonului de către portarul advers.
Minutul 52: GOL Unirea Slobozia! Afalna driblează scurt și șutează de la marginea careului, la firul ierbii, iar portarul Roșca nu are nicio reacție.
Minutul 8: GOL CSC 1599 Șelimbăr! Gabriel Deac se desprinde din marcaj și înscrie cu o lovitură de cap în urma unei centrări venite din corner. Portarul Rusu a atins mingea, însă nu a putut să o oprească.

CSC Șelimbăr – Unirea Slobozia, echipele de start:

CSC Șelimbăr (4-2-3-1): Al. Roșca – Gîț, Palmeș, Natea (cpt.), Fl. Mitrea – Gab. Deac, Panos – Rotund, Moussinga, Ayine – Visic
Rezerve: Bumbar – Rodri Hernando, Monea, R. Gherman, Tud. Călin, C. Soare, Al. D. Pop, Schieb, Ct. Alexe
Antrenor: Claudiu Niculescu

Unirea Slobozia (4-2-3-1): D. Rusu – Dorobanțu, Gab. Lazăr, Pospielov, Andreș – Șt. Pacionel, Coadă – Cojocari, Purece, Vlăsceanu – Afalna
Rezerve: Șt. Georgescu – Ekollo, D. Bujor, Milotin-Cârciag, I. Dinu, Mih. Șandru, Dr. Lazăr, Aioanei, Mih. Lemnaru
Antrenor: Adrian Mihalcea (suspendat)

VIDEO Nou stadion modern în România: „Sperăm să revenim la nivelul de pe vremea lui Mircea Lucescu”

Citește și:

Discursul serii! Lecția lui Bogdan Lobonț în conferință, în timp ce patronul Șucu făcea praf arbitrajul: „Vă rog din suflet! Măi băieți...!”
FCSB - RAPID 2-2
Discursul serii! Lecția lui Bogdan Lobonț în conferință, în timp ce patronul Șucu făcea praf arbitrajul: „Vă rog din suflet! Măi băieți...!”
Șumudică, atac la FCSB » A avut 2 „clienți”: „Din alt film!”
FCSB - RAPID 2-2
Șumudică, atac la FCSB » A avut 2 „clienți”: „Din alt film!”

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (12)
SuporterITC
SuporterITC  •  21 Aprilie 2024, 21:16
Postat de Extraterestrul_2023 pe 21 Aprilie 2024, 20:38

Gloria Buzau merita sa joace Liga 1 dupa ratarea sezonului trecut cu UTA ! Se vede munca lui Prepelita ! FC Arges a pierdut cand l-a inlocuit !

Promovau de anul trecut daca erau lasati de conducere, dar nu era an electoral. Echipa a fost si este foarte slaba, iar liga a doua este si mai slaba. Iar de meriatat, orasul ala nu merita nimic. Tot orasul este rosu, Marcel covrigarul este idol iar ciobanul este zeu.

Extraterestrul_2023
Extraterestrul_2023  •  21 Aprilie 2024, 20:38

Gloria Buzau merita sa joace Liga 1 dupa ratarea sezonului trecut cu UTA ! Se vede munca lui Prepelita ! FC Arges a pierdut cand l-a inlocuit !

SuporterITC
SuporterITC  •  21 Aprilie 2024, 20:17

Si uite asa o sa avem un baraj cu final cunoscut, dinamo-Mioveni.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează