FOTBAL  »  LIGA 2  »  PLAY-OFF

EXCLUSIV „Ar fi fantastic ca Miercurea Ciuc să aibă echipă în prima ligă!” » Interviu cu antrenorul de la Csikszereda: „Ce am făcut e o performanță, nu ne dădeau șanse”

Ciucanii n-au renunțat la visul promovării în prima ligă / Sursă foto: Facebook@ Csikszereda
Ciucanii n-au renunțat la visul promovării în prima ligă / Sursă foto: Facebook@ Csikszereda

Articol de , - Publicat luni, 22 aprilie 2024 08:00 / Actualizat luni, 22 aprilie 2024 10:14

Csikszereda lui Robert Ilyes a ratat o șansă bună de a-și consolida locul direct promovabil în Superligă, ciucanii pierzând, duminică, pe terenul Gloriei Buzău, scor 0-1. La finalul meciului, tehnicianul de 50 de ani a acordat un interviu în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor, în care a vorbit pe larg despre calculele promovării și planurile clubului.

Visul primei ligi mai așteaptă la Miercurea Ciuc, după ce ultimele rezultate se aliniaseră nemaipomenit pentru formația din Harghita.

Csikszereda a pierdut la limită în fața Gloriei Buzău și se mulțumește deocamdată doar cu o poziție de „baraj”, în anul în care conducerea și-a propus o promovare istorică pe prima scenă a României.

„Harry Potter” s-a mutat la Buzău și e aproape de promovare! Gloria Buzău, victorie cu Csikszereda + Unirea Slobozia, încă un pas către Superligă
PLAY-OFF
„Harry Potter” s-a mutat la Buzău și e aproape de promovare! Gloria Buzău, victorie cu Csikszereda + Unirea Slobozia, încă un pas către Superligă

Robert Ilyes, omul care o antrenează pe Csikszereda din 2023, recunoaște în dialogul cu GSP.ro că echipa sa nu e pregătită în acest moment pentru „barajul” cu o echipă din prima ligă, dar nu-și pierde speranța nici în privința promovării directe. Gloria Buzău și CS Mioveni sunt rivalele directe ale ciucanilor, după ce Unirea Slobozia s-a desprins pe primul loc.

Robert Ilyes, antrenorul surprizei Csikszereda: „Nu știu dacă suntem pregătiți pentru «baraj»”

„Din păcate, șansele noastre de a promova direct au scăzut, ne-ar fi favorizat inclusiv un rezultat de egalitate. Trebuie s-o luăm de la început, acum ei sunt în fața noastră (n.r. Gloria Buzău), n-avem încotro decât să așteptăm meciurile lor, noi între timp trebuie să ni le câștigăm pe ale noastre.

Avem în continuare șanse. Dacă ne câștigăm toate meciurile până la sfârșit, putem promova. Normal, știm că e foarte greu în partea superioară a clasamentului.

Nu știu dacă suntem pregătiți pentru «baraj», știm că echipele din prima ligă au un ritm mult mai ridicat față de Liga 2, sunt jucători mult mai valoroși, iar pentru o echipă din liga secundă e greu să se califice, mai ales că sunt două meciuri. Dar au mai fost și surprize, noi o să ne jucăm șansa noastră dacă o să ajungem acolo”, a afirmat tehnicianul.

„Ar fi ceva fantastic ca Miercurea Ciuc să aibă echipă în prima ligă”

Ilyes a pus în perspectivă sezonul reușit de harghiteni:

„Oricum, eu spun că am făcut rezultate foarte bune în ultima perioadă, am ajuns în play-off, este o performanță. Dacă vom reuși să promovăm, atunci chiar este ceva științifico-fantastic.

„Ar fi fantastic ca Miercurea Ciuc să aibă echipă în prima ligă!” » Interviu cu antrenorul de la Csikszereda: „Ce am făcut e o performanță, nu ne dădeau șanse”
Robert Ilyes / Sursă foto: Facebook@ Csikszereda

Ar fi ceva fantastic ca Miercurea Ciuc să aibă o echipă în prima ligă, mai ales că lumea nu ne dădea șanse la început. Acum rămâne de văzut dacă promovăm direct sau o să jucăm «barajul»”, a declarat antrenorul celor de la Csikszereda, la microfonul Gazetei.

Csikszereda, pe scurt: ascensiune imposibil de ignorat în ultimii ani

Roș-negrii au promovat în liga secundă în 2019, iar de atunci s-au transformat într-una dintre echipele incomode ale ligii secunde, în special în partidele desfășurate pe „Municipalul” modernizat din Miercurea Ciuc. 

Csikszereda are un lot extrem de omogen pentru nivelul ligii secunde, ținând cont că actualii componenți ai lotului joacă de ceva timp împreună.

Lotul ex-rapidistului Ilyes e cotat la 2,58 milioane pe Transfermarkt și are în componența sa nume precum Gyenge Szilard, fost internațional român de „tineret”, maghiarul Dávid Kelemen, fost MTK Budapesta și Hapoel Tel Aviv, Salvatore Marrone, ex-Clinceni, Călărași, Voluntari și UTA, brazilianul Anderson Ceará, slovacul Peter Gal-Andrezly, fost la Sepsi, și, bineînțeles, Soufiane Jebari, un spaniol de origine marocană prezent și când echipa o scotea pe Dinamo din Cupă.

O ipotetică promovare ar fi una de mare interes pentru fotbalul românesc. Ar însemna apariția în Superligă a încă unei echipe din zona Transilvaniei, după Sepsi.

VIDEO Culisele clubului din Miercurea Ciuc: bani de la guvernul maghiar, orgolii locale + Robert Ilyeș pe bancă

Citește și alte știri din Liga 2:

„Harry Potter” s-a mutat la Buzău și e aproape de promovare! Gloria Buzău, victorie cu Csikszereda + Unirea Slobozia, încă un pas către Superligă

A semnat Flavius Stoican » Contract pe un sezon: „Vă spun în premieră”

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (6)
mr90
mr90  •  25 Aprilie 2024, 14:10

"Ar însemna apariția în Superligă a încă unei echipe din zona Transilvaniei, după Sepsi." ?!?! Serios ziaristule ??? Cluj, Sibiu din ce zona sint ???

lucian_iasi85
lucian_iasi85  •  22 Aprilie 2024, 22:04

Sincer, n-as crede....

Numeuser
Numeuser  •  22 Aprilie 2024, 20:32

Dacă ajung în prima ligă, încep să comunice și în limba română pe pagina clubului?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează