FOTBAL  »  NATIONALA  »  DECIZIE

Anunțul FRF despre situația lui Edi Iordănescu: „Mingea e la el în ogradă”

Edi Iordănescu // FOTO: Raed Krishan
Edi Iordănescu // FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 07 februarie 2024 15:42 / Actualizat miercuri, 07 februarie 2024 16:42

Federația Română de Fotbal își dorește să îi prelungească angajamentul selecționerului Edward Iordănescu, în condițiile în care contractul selecționerului României urmează să expire la finalul Campionatului European din Germania de anul acesta.

Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al FRF, a dezvăluit că forul condus de Răzvan Burleanu își propune să îi prelungească lui Edward Iordănescu angajamentul pentru perioada care cuprinde grupele Ligii Națiunilor.

Trupul fostului fotbalist de la Steaua se află de două luni într-o morgă din Suedia » Cum l-au găsit rudele
DECES
Trupul fostului fotbalist de la Steaua se află de două luni într-o morgă din Suedia » Cum l-au găsit rudele

În aceste momente, Iordănescu junior este văzut ca o soluție inclusiv pentru campania de calificare la Campionatul Mondial din 2026.

Edward Iordănescu, dorit în continuare de FRF

Totuși, Stoichiță a subliniat că totul depinde de hotărârea pe care o va lua Edward Iordănescu în privința viitorului său.

„O să avem timp să discutăm acum în perioada asta când sunt meciurile de pregătire, în luna martie. Noi vrem să continuăm. Mingea e la el în ogradă.

(n.r. - perioada contractuală) Asta se discută, să prelungim pentru o campanie. Nu poţi să spui că prelungești pe viaţă. Nu se poate aşa ceva la fotbal, mai ales la echipele naţionale.

Campaniile sunt importante. Dacă a fost în stare să ne califice la Europene de ce să nu ne califice şi la Mondiale?”, a declarat Mihai Stoichiţă, la plecarea către tragerea la sorţi pentru grupele Ligii Națiunii.

Adrian Mutu, o opțiune de rezervă pentru Răzvan Burleanu?

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a lăudat un alt antrenor cu care a colaborat, doar că în calitatea acestuia de selecționer al României U21. Burleanu a apreciat ca fiind de bun augur instalarea lui Adrian Mutu pe banca lui CFR Cluj.

Adrian Mutu a debutat la CFR Cluj, cu o victorie (4-1) în fața Voluntariului, urmată de un alt succes (2-1) în fața Petrolului Ploiești. Răzvan Burleanu îi prevede „Briliantului” un viitor strălucit în antrenorat.

„După cum știți, cu Adrian Mutu am colaborat foarte bine la nivelul FRF, atât din postura de director sportiv, cât și, apoi, din cea de selecționer care a calificat naționala U21 la Campionatul European din 2021.

E un antrenor cu un potențial uriaș, mi-aș dori să fie unul dintre antrenorii români care reușesc în a-și depăși cariera de jucător. E în acea zonă de profesionalism și a început bine la primul meci”, a fost comentariul lui Răzvan Burleanu.

VIDEO ANTRENORUL ANULUI 2023 » Edward Iordănescu: „Sunt mândru că mă alătur unor nume de referință care au marcat ultimele decenii din fotbalul nostru”

Citește și: 

Revoluția fotbalului: sunt pregătite 5 schimbări majore de regulament » „Roșu” pentru orice henț defensiv în careu + Pedeapsă nouă pentru tragere de timp
REGULAMENT
Revoluția fotbalului: sunt pregătite 5 schimbări majore de regulament » „Roșu” pentru orice henț defensiv în careu + Pedeapsă nouă pentru tragere de timp
Mihăiță Pleșan, în discuții să devină oficialul Universității Craiova: „Sunt fanul lor numărul 1”
CSU CRAIOVA
Mihăiță Pleșan, în discuții să devină oficialul Universității Craiova: „Sunt fanul lor numărul 1”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
tallpaiadului
tallpaiadului  •  07 Februarie 2024, 17:30

Normal ca FRF urmareste prelungirea contractului, ar fi culmea sa schimbe selectionerul dupa calificarea la campionatul european. De remarcat ipocrizia lui Stoichita referitoare la obiectivul de a califica echipa la Mondial, ca si cum introducerea unui astfel de obiectiv in contract ar avea vreo importanta atat timp cat FRF a incercat in trecut sa prelungeasca contractele selectionerilor care ratasera in mod lamntabil toate obiectivele.

parachioara5
parachioara5  •  07 Februarie 2024, 16:59

...la meciurile de la Euro o sa si arate adevarata valoare ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează