GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  JUDO

EXCLUSIV Politică, acoperire de sălbăticii și acuze la Federația de Judo: „Cozmin Gușă, nesimțitule!”

Articol de - Publicat vineri, 05 aprilie 2019 09:28

Mica opoziție din judo l-a atacat frontal pe președintele FRJ, Cozmin Gușă, în Adunarea Generală, acuzându-l de intoxicarea politică a sportului de pe tatami și acoperirea matrapazlâcurilor federației și a sălbăticiilor antrenorului Bercean.

Ținută miercuri după-amiază în complexul olimpic de la Izvorani, Adunarea Generală de la Federația Română de Judo s-a ținut cu ușile închise, fără accesul presei, dar episoade din interiorul sălii reconstituie atmosfera unei ședințe cu scântei.

Iar clienții opoziției au fost președintele Cozmin Gușă și antrenorul lotului olimpic feminin, Florin Bercean, oamenii implicați în ultimele luni fie în scandaluri financiare, fie în mușamalizarea sălbăticiilor practicate la centrul de pregătire de la Cluj.

Moment 1. "Ai băgat mizeria în judo"

Orădeanul Alexandru Chirilă este unul dintre veteranii judoului românesc și antrenor care a trăit o viață lângă tatami. În speech-ul de la AG, l-a atacat frontal pe Cozmin Gușă pentru jongleriile operate în fruntea FRJ: „Ești un nesimțit! Ai băgat mizeria în judo! De mine se spune că sunt un escroc sau despre tine?". Șeful federației a încercat să-i taie microfonul în două rânduri pentru a-l bloca.

Moment 2. "Unele bătăi sunt adevărate, altele nu!"

Povestește un martor ocular: „Bercean a luat cuvântul ultimul, a avut un discurs grobian la adresa câtorva persoane, inclusiv a antrenorului care l-a descoperit și l-a crescut ca sportiv, Lenard Ștefan. L-a numit «om de nimic» pentru că îndrăznise să confirme bădărăniile aplicate la centrul de la Cluj. Și, în avântul vorbirii, l-a luat gura pe dinainte pe marginea bătăilor aplicate fetelor care au relatat suferințele în Gazetă. A zis ceva de genul «Unele sunt adevărate, altele nu»".

Moment 3. "E fundația mea, nu vă privește"

La începutul mandatului său, în 2017, Gușă a anunțat că intenționează să aducă bani spre judo prin fundația „Judo4Romania". Subiectul l-a iritat însă teribil în ședința AG. Relatează Marian Covlea, fost secretar general FRJ:

„E o entitate prin care atrage bani în numele judoului românesc și normal ar fi să arate transparență și să prezinte bilanțul financiar de acolo, ca să vedem toți ce a făcut cu sumele rulate. Ne-a anunțat că a strâns doar 12.000 de euro de la prieteni, i-a orientat spre centrul de la Cluj și nu e treaba noastră ce face cu fundația lui personală. Când l-am întrebat dacă e de acord cu un audit, a înghițit în sec!". 

„Campania de presă nu mă vizează, de fapt, pe mine sau pe Bercean. Ținta e Marius Vizer, președintele federației internaționale"
Cozmin Gușă, în Adunarea Generală

„Președintele COSR, Mihai Covaliu, a avut un discurs absolut ridicol. A făcut apel la Postul Paștelui, la Patimile lui Iisus, cerând să fim mai buni și să se pună practic batista pe țambal în toate nenorocirile din judo. Acest om e o deziluzie totală!"
Participant AG judo

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (2)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  05 Aprilie 2019, 12:18

Material cu interese scris din birou de un fel de Daniel Stanciu al ziaristilor de pe Dinampo...Daniel Stanciu din epoca in vare era ziarist....

doze
doze  •  05 Aprilie 2019, 11:15

rusul de gusa ar trebui deportat in siberia

Vezi toate comentariile (2)
Comentează