INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  URUGUAY

Diego Godin, legendă a Atletico Madrid, spune adio fotbalului! Duminică are meciul de retragere

Diego Godin // Foto: Imago
Diego Godin // Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 28 iulie 2023 16:20 / Actualizat vineri, 28 iulie 2023 16:33

La 37 de ani, Diego Godin se retrage după o carieră de două decenii. Fundașul central uruguayan, nouă ani la Atletico Madrid, va juca duminică ultimul meci al carierei sale, la Velez Sarsfield, în Argentina.

În săptămâna în care David Silva, unul dintre cei mai buni jucători spanioli ai ultimelor două decenii, campion mondial și dublu campion european cu La Roja, s-a retras la 37 de ani, după ce a suferit o ruptură de ligamente încrucișate, alt mare fotbalist va spune adio fotbalului.

David Silva, retragerea oficială a unui magician » Mesaj emoționant la despărțire: „Azi e o zi dificilă”
SPANIA
David Silva, retragerea oficială a unui magician » Mesaj emoționant la despărțire: „Azi e o zi dificilă”

Diego Godin avea contract până în decembrie la Velez Sarsfield

Uruguayanul Diego Godin, tot 37 de ani, la fel ca Silva, va evolua duminică pentru ultima oară la Velez Sarsfield. Și pentru ultima oară în carieră, au anunțat beIN Sports și AFP.

Avea contract până la sfârșitul anului, dar a decis să se oprească definitiv în acest weekend. Se va întoarce acasă, în Uruguay.

Diego Godin, simbolul echipei lui Diego Simeone

În două decenii bogate, fundașul central s-a remarcat cel mai mult la Atletico Madrid. Transferat în 2010, pentru 8 milioane de euro, de la Villarreal, care plătise în schimbul lui numai 800.000 în 2007, când îl luase de la Nacional Montevideo, Godin a fost nouă ani printre cei mai buni jucători ai „colchoneros". În ultimii ani fiind căpitanul echipei lui Diego Simeone.

A cucerit titlul în 2014, performanță așteptată de 18 ani de fanii lui Atletico. Marea dezamăgire la formația madrilenă: cele două finale de Liga Campionilor, ambele pierdute în fața lui Real Madrid, în 2014 și 2016.

8trofee a cucerit Diego Godin la Atletico, inclusiv două Europa League și 3 Supercupe ale Europei

Diego Godin, record de selecții la naționala Uruguayului

După nouă sezoane, s-a mutat la Inter Milano (2020-2021), a continuat în Italia la Cagliari (2020-2022) și s-a întors ulterior în America de Sud, la Atletico Mineiro (2022, Brazilia) și Velez Sarsfield (din 2022, Argentina).

La naționala Uruguayului, rămâne jucătorul cu cele mai multe selecții, 161 (8 goluri). A evoluat la patru Mondiale, atingând finala și locul 4 în 2010.

700de meciuri a jucat Godin în cariera sa la echipele de club, marcând 43 de goluri. La Atletico, a avut 389 de partide și 27 de goluri

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

E sigur! Se știu țările care găzduiesc următoarele două Campionate Europene: o forță s-a retras din cursă pentru 2028

Scandal la un club mare din Europa » Saudiții i-au „furat” antrenorul chiar înainte de startul campionatului!

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează