INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Surpriza lui Mikel Arteta » Arsenal vrea să îl transfere pe fotbalistul care face spectacol în La Liga

Mikel Arteta/ foto: Imago Images
Mikel Arteta/ foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 11 ianuarie 2024 15:54 / Actualizat joi, 11 ianuarie 2024 15:57

Mikel Arteta, antrenorul lui Arsenal, își dorește să îl transfere pe Borja Mayoral, golgheterul lui Getafe din La Liga cu 12 goluri marcate în 19 meciuri și al doilea cel mai bun marcator din campionatul spaniol.

Arteta este nemulțumit de randamentul ofensiv al atacanților săi, în contextul în care principalul vârf al „tunarilor”, brazilianul Gabriel Jesus, se accidentează frecvent, iar înlocuitorul său, englezul Eddie Nketiah, este departe de a arăta ca un golgheter pentru o echipă care își dorește să câștige Premier League.

Atac frontal la Gică Hagi: „Bine că n-a intrat pe mâna lui”
REACȚIE
Atac frontal la Gică Hagi: „Bine că n-a intrat pe mâna lui”

Suma pentru care Borja Mayoral poate deveni „tunar”

Inițial, Arsenal și-a dorit transferul lui Ivan Toney de la Brentford, însă gruparea respectivă din Premier League nu se gândește să renunțe la vedeta ei pentru o sumă mai mică de 100 de milioane de lire sterline.

Conducerea „tunarilor” nu vrea să facă o asemenea investiție în perioada de transferuri de iarnă, astfel că Mikel Arteta s-a orientat către o variantă mai accesibilă ca preț, ce poate părea ușor surprinzătoare ținând cont că Borja Mayoral (26 de ani) nu a strălucit până acum la nicio echipă din cariera sa.

Arsenal este dispusă să achite o sumă de transfer de 25 de milioane de euro pentru serviciile lui Borja Mayoral, însă potrivit jurnaliștilor de la sport.es conducerea lui Getafe a refuzat inițial oferta, deoarece nu voia să renunțe la cel mai bun jucător al echipei. O sumă de 45 de milioane de euro i-ar putea face însă să se răzgândească pe madrileni.

Borja Mayoral, în cea mai bună formă a carierei

Cu 12 goluri marcate în 19 etape din La Liga, Borja Mayoral este al doilea cel mai bun marcator al campionatului spaniol. Vârful de 26 de ani este depășit doar de către Jude Bellingham, starul liderului Real Madrid, echipa care l-a crescut pe Mayoral.

VIDEO Mikel Arteta: „Nu pot garanta că nu va pleca nimeni în ianuarie” + Care este situația lui Ramsdale

15milioane de euro este cota de piață a lui Borja Mayoral, conform site-ului de specialitate Transfermarkt

Levante, Real Madrid, AS Roma și VfL Wolfsburg sunt celelalte echipe din cariera lui Borja Mayoral.

Articol de Emanoil Ursache

Citește și:

„Lumea nu era pregătită pentru ce aveam de spus” » Thierry Henry, despre depresie, obsesia de a fi apreciat și trauma din copilărie care i-a marcat viața
POVESTEA UNEI LEGENDE
„Lumea nu era pregătită pentru ce aveam de spus” » Thierry Henry, despre depresie, obsesia de a fi apreciat și trauma din copilărie care i-a marcat viața
Back in business » S-a făcut transferul lui Jadon Sancho
BORUSSIA DORTMUND
Back in business » S-a făcut transferul lui Jadon Sancho

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează