INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ACCIDENTARE

EXCLUSIV Edi Iordănescu, devastat după accidentarea lui Moruțan » A stat toată noaptea pe telefoane: „E o lovitură grea”

Edi Iordănescu / foto: Raed Krishan
Edi Iordănescu / foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 24 aprilie 2024 10:41 / Actualizat miercuri, 24 aprilie 2024 23:20

Accidentările încep să șubrezească deja lotul României. După Vladimir Screciu și George Pușcaș, aseară mijlocașul Olimpiu Moruțan (24 ani) a părăsit pe targă terenul, pe finalul meciului lui Ankaragucu cu Besiktaș. Vestea a venit ca un șoc pentru selecționerul României.

Surse federale susțin că Edward Iordănescu a stat toată noaptea pe telefoane, pentru a se interesa de starea jucătorului său, care joacă la Ankaragucu.

A tot sperat că nu e nimic foarte grav. Olimpiu sărise să recupereze o minge și s-a accidentat la piciorul drept în momentul în care a împins în gazon. Diagnosticul a venit ca un baros: ruptură a tendonului lui Achile. Operație și e out cel puțin 6 luni! Adică, adio Euro!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”
DINAMO
De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Olimpiu Moruțan ar fi mers la EURO 2024!

Olimpiu se numără printre favoriții lui Edward Iordănescu. Chiar dacă în preliminariile pentru Euro l-a folosit doar de 4 ori titular, „Edi era topit după el. Era una dintre armele lui. Și așa nu prea avem mulți jucători capabili să scoată om din joc cu dribling, să destabilizeze apărarea adversă. Este o lovitură grea pentru selecționer", au adăugat aceleași surse pentru GSP.ro.

Chiar dacă antrenorul nu a stabilit lotul pentru Euro, Olimpiu Moruțan ar fi fost cu siguranță printre cei convocați la turneul final. În campania de calificare, el a rămas pe bancă doar în meciul din deplasare cu Israel. A fost de 4 ori titular și a adunat patru pase de gol.

La Lucerna a intrat în ultima jumătate de oră și a schimbat decisiv totul. Olimpiu a fost arcul care l-a lansat pe Valentin Mihăilă spre cele două goluri ale egalării, în ultimele minute, când nimeni nu mai spera. A fost un moment crucial al campaniei, România prinzând încredere după ce a părăsit neînvinsă terenul Elveției, principala favorită la câștigarea grupei preliminare pentru Euro 2024.

Debutat de Mirel Rădoi la națională, în octombrie 2021, la meciul cu Armenia (1-0) din preliminariile pentru Mondialul din Qatar, mijlocașul Olimpiu Moruțan are un singur gol marcat pentru „tricolori", în amicalul cu Moldova (5-0), din noiembrie 2022.

Edward Iordănescu, mesaj de susținere pentru Olimpiu Moruțan: „Totul va fi mai greu si mai trist fără tine”

La orele prânzului, selecționerul României i-a transmis public un mesaj de susținere fotbalistului despre care spune că le va lipsi foarte mult „tricolorilor” la Euro.

„Toți alături de tine, Oli! Totul va fi mai greu și mai trist fără tine, dar vom lupta și pentru tine!! Suntem convinși, fiecare, că vei reveni mai puternic! Familia Echipei Naționale te așteaptă înapoi”, a scris Edward Iordănescu, pe contul personal de Facebook.

Vești mai bune cu Pușcaș

În schimb, lucrurile s-au mai liniștit în privința lui George Pușcaș (28 ani), jucătorul lui Bari. Atacantul s-a accidentat la mână, unde a suferit o fractură la un deget, la meciul cu Pisa, când a și marcat. A fost înlocuit în minutul 76 după ce a acuzat dureri. Dar cel mai probabil va reveni curând pe teren, în două-trei săptămâni.

4milioane de euro este cota de piață a lui Olimpiu Moruțan, conform transfermarkt.ro

VIDEO. Marius Șumudică nu se propune acum la echipa națională: „Deocamdată cred că nu sunt pregătit să fiu selecționer”

Citește și:

Ultimele detalii din culisele negocierilor Iordănescu - Burleanu » Șanse mici să se ajungă la un acord

„Indolență și nesimțire” » 3 titulari puși la colț de legenda lui Dinamo: „Tu îți faci mendrele acolo?”. Nici Kopic n-a scăpat
DINAMO
„Indolență și nesimțire” » 3 titulari puși la colț de legenda lui Dinamo: „Tu îți faci mendrele acolo?”. Nici Kopic n-a scăpat

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (14)
barghierimihai49
barghierimihai49  •  25 Aprilie 2024, 11:25

Ce facusi Morutane?I-ai oferit gratis locul tau petardei Ianis Hagi!Iordanescu rasufla usurat-a scapat de tiradele cu *** ale lui Hagi-senior.Ce ginion pentru noi sa fim nevoiti sa urmarim nationala la euro cu un impostor pe flancul drept!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Misu1950
Misu1950  •  25 Aprilie 2024, 09:34

Pierderea e mai grea decat Chiriches si Puscas la un loc!! Iordanescu stie bine de ce!

jenny10
jenny10  •  24 Aprilie 2024, 18:16

S-a accidentat GAINA!!!Pacat nu avem de cine sa radem!!!!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează