SPORTURI  »  ALTELE  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV David Popovici, despre progresul său extraordinar: „Îmi place să cred că nu m-am schimbat! Mă adaptez noului stil de viață fiindcă este complet nou”

Articol de - Publicat joi, 06 aprilie 2023 10:00 / Actualizat joi, 06 aprilie 2023 10:00

David Popovici a vorbit, în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor, despre planurile din acest an, în cadrul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”. Sportivul de 18 ani își analizează parcursul superb, recunoaște că-i place să fie oprit de lume pe stradă, dar și că mai sunt multe detalii pe care vrea să le pună la punct în perioada viitoare

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare săptămână, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- David, cum a fost începutul de 2023 pentru tine?
- N-au fost prea multe competiții la care a trebuit să mergem. Prima competiție din acest an sunt Naționalele pe care le avem la Otopeni. Acum, că stau să mă gândesc, întreg anul nu prea este plin de competiții. În afară de Naționale, mai avem un concurs în vară, pre-Campionatul Mondial, apoi Mondialul de seniori din Japonia și în iarnă Europenele în bazin scurt. Este un an mult mai lejer decât 2022. La Naționale fac multe probe pe care nu le-am mai făcut de când eram mic. De-abia aștept să văd de ce mai sunt în stare la ele!

- Crezi că te-ai schimbat mult față de acum doi, trei ani?
- Îmi place să cred că nu m-am schimbat. Dar cu siguranță s-au schimbat multe în jurul meu. Îmi place să cred că eu am rămas la fel și îmi propun să rămân cât de natural și normal se poate.

- Ai fost încă de la început un sportiv cu picioarele pe pământ. E greu să gestionezi toată presiunea de pe umerii tăi?
- Mulțumesc pentru compliment. Nu o să mint, nu e ușor! La început a fost distractiv. A fost distractiv să mă recunoască toată lumea. Succesul, faima, toate au venit la pachet. A fost distractiv și încă este, dar nu este ușor de gestionat. Sunt într-o constantă îmbunătățire a acestui aspect la mine. În fiecare zi învăț cum să gestionez mai ușor tot ce s-a schimbat în viața mea.

David Popovici a făcut spectacol la Campionatele Naționale! A luat două medalii de aur în prima zi
ÎNOT
David Popovici a făcut spectacol la Campionatele Naționale! A luat două medalii de aur în prima zi

- E clar că, după ce-ai devenit un sportiv extrem de apreciat, oamenii te privesc altfel pe stradă... 
- De fiecare dată când ies în public trebuie să-mi asum că mă voi opri pentru poze, autografe și tot felul de conversații. Dar nu mă deranjează! Știu că lumea mă recunoaște pentru că apreciază ceea ce am făcut și sunt foarte mândru de ce am reușit. Știu că sunt o figură cunoscută, dar cumva mă adaptez în fiecare zi. Mă adaptez noului stil de viață fiindcă este complet nou.

- Visai acum câțiva ani că vei ajunge așa rapid pe cele mai înalte trepte ale performanței?
- De când eram mic mi-am dorit asta! Da, visam asta. Nu știam că o să fie așa rapid... Dar cu siguranță mi-am dorit asta de mic și nu regret absolut nicio decizie. Asta aș vrea să subliniez, niciodată nu am știut, dar întotdeauna am visat! Este foarte important să țin flacăra asta a dorinței vie și să încerc să previn gândul că le știu pe toate. Nu-mi doresc niciodată să ajung arogant, îngâmfat... În continuare visez și știu că mai am multe borne de atins.

Citește și:

George Simion, atac cu talpa la adresa lui Eduard Novak: „Nu are o strategie pentru revirimentul sportului. Mai mult se ocupă de lupte fratricide!”
PRIETENII LUI OVIDIU
George Simion, atac cu talpa la adresa lui Eduard Novak: „Nu are o strategie pentru revirimentul sportului. Mai mult se ocupă de lupte fratricide!”
Cum a ratat Herea transferuri la Lyon și Milan: „Îmi făcusem deja bagajele! Copos credea că vreau să plec la Steaua”
PRIETENII LUI OVIDIU
Cum a ratat Herea transferuri la Lyon și Milan: „Îmi făcusem deja bagajele! Copos credea că vreau să plec la Steaua”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (3)
adrian.7
adrian.7  •  06 Aprilie 2023, 16:32

Un bărbat, aproape 60 de ani s-a întâlnit pe Aleea Belvedere din complexul Național pe un tânăr...A crezut că îl cunoaște, dar nu a îndrăznit să îl deranjeze căci adolescentul s eplimba cu bicicleta și făcea giumbușlucuri. Chiar dacă totul se întâmpla foarte aproape de banca pe care stătea, nu l-a oprit, nu l-a strigat pe tânăr. A plecat, uitând pe bancă una dintre sacoșele de cumpărături și borseta...A făcut 30 de metri gândindu-se dacă „acela era chiar acela”. La un moment dat s-au auzit strigat și s-a întors. „Acela” venea val vârtej cu bicicleta iar în mână avea borseta și sacoșa...Atunci l-a întrebat: ești Popovici?...Are autograful și acum

Mosh.Gerilla
Mosh.Gerilla  •  06 Aprilie 2023, 10:33
Postat de ionescugeorge77 pe 06 Aprilie 2023, 10:20

David Popovici ...un om care viseaza fara sa doarma ...

Cum visează și autorul articolului să ajungă jurnalist!

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  06 Aprilie 2023, 10:20

David Popovici ...un om care viseaza fara sa doarma ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează