SPORTURI  »  TENIS  »  TRANSYLVANIA OPEN

Ce surpriză! Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la Transylvania Open de locul 133 WTA

Sorana Cîrstea a fost eliminată în primul tur FOTO Imago Images
Sorana Cîrstea a fost eliminată în primul tur FOTO Imago Images

Articol de - Publicat marti, 17 octombrie 2023 21:59 / Actualizat miercuri, 18 octombrie 2023 08:16

Sorana Cîrstea, locul 26 WTA, favorita principală de la Transylvania Open, a părăsit turneul încă din primul tur, învinsă în minimum de seturi de Eva Lys (21 de ani, 133 WTA). Reprezentanta României a evoluat sub parametri și a cedat în două seturi, 3-6, 3-6, după o oră și 14 minute.

Sorana n-a fost deloc în apele ei, un detaliu vizibil încă din startul meciului programat ca main-event marți seara. Derulând înapoi, semnele nu erau deloc îmbucurătoare judecând după precedentele două turnee jucate de Cîrstea - Ningbo și Beijing, ambele pe pământ chinez - unde Sori reușise o singură victorie înainte de a pierde două meciuri la rând.

Sorana Cîrstea, departe de forma ideală la Cluj

Nici statutul de favorită principală și nici publicul de acasă n-au schimbat datele problemelei, iar criza de formă a „sfertfinalistei” de la New York s-a extins și la Transylvania Open.

Jocul la limită propus de Sorana, în special pe suprafețele rapide, cum e și cea din „BTarena”, n-a funcționat deloc pentru „veterana” de 33 de ani. Un amalgam de mingi trimise în burta fileului, un serviciu moale și fără penetrare și lipsa de inspirație în momentele-cheie au scris, în mare măsură, soarta secvenței inaugurale. 

Fără să forțeze în mod special, nemțoaica de 21 de ani a acceptat „cadourile” venite cu nemiluita din partea opusă a terenului, iar scorul a luat rapid amploare.

Eva Lys conducea cu 5-2 după mai puțin de o jumătate de oră, iar publicul gălăgios de la Cluj începea să-și piardă din entuziasm și decibeli. Sorana a mai putut repara prea puțin din „pagubele” produse, astfel că adversara sa și-a adjudecat setul la trei.

Sorana Cîrstea, eliminare fulgerătoare la Transylvania Open

Revirimentul s-a lăsat mult așteptat în manșa secundă, însă, cu excepția unor mici „sclipiri” care au ridicat sala clujeană în picioare, Sorana a continuat să joace sub standarde, pasiv. 

Mereu în spate pe tabelă, Cîrstea nu și-a găsit echilibrul, a continuat să greșească din toate pozițiile, finalul aparținându-i în totalitate jucătoarei din Germania. Eva Lys a luat ultimele două game-uri la zero, stopând neașteptat și fulgerător aventura Soranei de la Cluj.

VIDEO Imagini surprinse la Cluj, la petrecerea jucătoarelor

Citește și alte știri din tenis:

Djokovic e „flămând” și și-a anunțat marele obiectiv rămas în 2023: „E cea mai mare dorință”

VIDEO + FOTO Daria Snigur, jucătoarea care a învins-o pe Halep în ultimul meci dinaintea suspendării, face valuri la Transylvania Open

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (21)
Freyya
Freyya  •  19 Octombrie 2023, 14:01
Postat de Amen975ZQzamolxe pe 18 Octombrie 2023, 15:35

Ati luat "Bacalaureatul " ?!!!! ....Cum ? " ....viata e pustiu "?!!! Lapusneanu , mai ai frati acasa ? Ce ne facem , Doamne zau ? A murit Jeana ?! .... Jeana noastra nu este moarta , Jeana se transforma ....

Sorin Pustiu bre

lalax2024
lalax2024  •  18 Octombrie 2023, 18:16
Postat de Piticu123 pe 17 Octombrie 2023, 23:04

Surpriza?Poate pentru voi. La turneele din Romania vine numai la misto.Mai am o curiozitate,cat a fost cota pentru un 2-0 al nemtoaicei?

avea cota 3 nemtoaica, da si anu trecut o venit la ceva turneu 125 la bucuresti si din primu tur o pierdut cu o desculta ca nu isi bate ea capu daca nu-i turneu 1000+

lalax2024
lalax2024  •  18 Octombrie 2023, 18:15
Postat de Razvan pe 18 Octombrie 2023, 01:24

O primit niste bani sa semneze condica, au anuntat inca 3 jucatoare mai grozave ca vin pana au vandut bilete, dupa sau retras, fraierii au dat banii, sa si *** turneul

ii un turneu cu jucatoare de itf, ii a 3-a zi si deja o mai ramas 2 jucatoare din top 100, anunta ca vin nume grele si iei abonament din timp ca fraieru iar apoi te trezesti cu no name-uri pe tabloul principal.Ii un turneu de umpltura in care sa manance si romancele o paine ca de nu n-ar fi atins tablou in niciun turneu 250 calumea gen bulgaru ruse si cristian. Sorana dadea fara explicatie toate mingile in fileu si aut sa se termine mai rapid meciu ca avea avion spre maldive.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează