SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Start la New York! » Sorana Cîrstea este singura jucătoare din România care evoluează luni, în prima zi la US Open

Sorana Cîrstea s-a oprit anul trecut în turul al doilea la US Open FOTO Imago Images
Sorana Cîrstea s-a oprit anul trecut în turul al doilea la US Open FOTO Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 27 august 2023 19:49 / Actualizat duminica, 27 august 2023 20:22

Ultimul turneu de Mare Șlem al anului pornește la drum luni cu cinci jucătoare din România pe tabloul principal, iar dintre ele doar Sorana Cîrstea va evolua în prima zi.

Cel mai gălăgios turneu de Grand Slam al anului debutează luni la Flushing Meadows. România va fi reprezentantă de cinci jucătoare: Sorana Cîrstea, Irina Begu, Patricia Țig, Ana Bogdan și Gabriela Ruse. Primele patru au intrat direct pe grila principală, în timp ce ultima a trecut prin calificări.

Sorana Cîrstea este singura „tricoloră" care a fost programată să evolueze în prima zi la US Open. Favorită 30, ea se va confrunta luni noaptea cu Kayla Day din SUA, beneficiara unui wild card în al patrulea meci de pe Terenul 11.

Va fi prima întâlnire între românca în vârstă de 33 de ani, care are drept cel mai bun rezultat două apariții în turul 3 la US Open, și Kayla Day, jucătoarea americană cu 10 ani mai tânără. Day a lipsit cinci ani din circuit, între 2017 și 2022, dar a revenit și a reușit să urce în Top 100.

Cîrstea a adunat puține victorii în turneele pe hard nord-americane, ajungând în turul 2 la Washington, Montreal și Cincinnati. Day, care a atins turul 2 la US Open 2016, s-a oprit în calificări la Washington, în turul 1 la Toronto și a disputat turul 2 în turneul WTA 125 de la Stanford.

Marți vor evolua și restul româncelor: Begu cu Tamara Korpatsch, Țig cu Rebecca Marino, Bogdan cu Sofia Kenin și Ruse cu Karolina Pliskova.

Adversarele celorlalte românce la US Open 2023

  • Irina Begu – Tamara Korpatsch 1-0
  • Patricia Țig – Rebecca Marino 0-0
  • Ana Bogdan – Sofia Kenin 1-1
  • Gabriela Ruse-Karolina Pliskova (25) 0-0

Cine se va impune la US Open 2023?

Dincolo de evoluția româncelor, turneul de la US Open suscită multe curiozități. Va reuși Novak Djokovic să triumfe pentru a 24-a oară într-un turneu de Mare Șlem? Sârbul revine la New York după o pauză de doi ani, el neputând intra pe teritoriul SUA fiind nevaccinat împotriva COVID.

A fost întrebat ce senzații îl încearcă la revenire. „E multă emoție pentru că o să joc din nou în arena cea mai mare pe care o are sportul nostru. De-abia aștept să joc, sunt neliniștit. Nu există niciun fel ranchiună pentru că nu am putut participa. Anul trecut, în timpul turneului am fost trist că nu am putut fi pe teren", a spus cel care a triumfat la US Open de trei ori. 

Sârbul îl întâlnește luni în primul tur pe francezul Alexandre Muller. După victoria în fața lui Carlos Alcaraz în finala de la Cincinnati, toată lumea așteaptă un nou episod al ciocnirii celor doi, mai ales că spaniolul l-a învins la Wimbledon. Dar până acolo fiecare dintre cei doi trebuie să câștige șase meciuri.

Tabloul feminin e mereu deschis oricărei surprize, mai ales că la precedentele trei turnee de Mare Șlem câștigătoarele au fost diferite. Sabalenka la Melbourne, Swiatek la Paris, Vondrousova la Londra. Poloneza este campioana en titre de la New York, dar în turneele care au precedat US Open s-a oprit în semifinale fiind învinsă de americancele Jessica Pegula și Coco Gauff. Până la deznodământ urmează două săptămâni pline de tenis. 

Citește și: 

Simona Halep, mărturie în cazul de dopaj: „E greu să trăiești în stilul acesta. Am refuzat să cred!”
CAZUL HALEP
Simona Halep, mărturie în cazul de dopaj: „E greu să trăiești în stilul acesta. Am refuzat să cred!”
Bianca Andreescu a luat o decizie dificilă: s-a retras de la US Open, chiar înainte de startul turneului
US OPEN
Bianca Andreescu a luat o decizie dificilă: s-a retras de la US Open, chiar înainte de startul turneului

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
Trandafir
Trandafir  •  28 August 2023, 08:12

Pentru o tara esuata, distrusa, furata prezenta pe tabloul principal la US Open a cinci romance pe tabloul principal la simplu si trei la dublu este un frumos succes. Numai cu efort propriu individual fara nici un merit din parte Statului. Mult succes romancelor !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează