SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Sorana Cîrstea, victorie de colecție cu Elena Rybakina! Avem o jucătoare în săptămâna a doua la US Open!

Sorana Cîrstea a eliminat-o pe Elena Rybakina și e în „optimi” la US Open! / Sursă foto: Instagram
Sorana Cîrstea a eliminat-o pe Elena Rybakina și e în „optimi” la US Open! / Sursă foto: Instagram

Articol de - Publicat sambata, 02 septembrie 2023 06:55 / Actualizat sambata, 02 septembrie 2023 09:42

Sorana Cîrstea a eliminat-o pe Elena Rybakina și e în „optimi” la US Open! Într-una dintre cele mai convingătoare prestații ale ei din ultimele luni, Sorana a trimis-o acasă pe favorita 4 a turneului, avansând în premieră în săptămâna a doua la Flushing Meadows. A fost 6-3, 6-7 (6), 6-4, după un meci de mare calitate, întins pe două ore și 49 de minute. 

  • Pe Sorana Cîrstea o așteaptă un alt duel dificil. Va evolua în optimile de finală de la New York împotriva elvețiencei Belinda Bencic (26 de ani, #13 WTA), care a trecut în turul III de Lin Zhu, 7-6 (1), 2-6, 6-3. Cîrstea - Bencic se va juca duminică seara.

Rezultat de anvergură reușit de Sorana Cîrstea la US Open, chiar într-un moment în care jucătoarea de 33 de ani își căuta forma de la începutul anului și implicit o victorie de moral care să-i reașeze reperele.  

Iar revirimentului Soranei se petrece la cel mai neconvingător Slam al ei, unde nu depășise niciodată turul III. 

Numele „doborât” de Sorana pentru o nouă bornă importantă a carierei? Unul de mare importanță în tenisul feminin actual, cel al Elenei Rybakina, 24 de ani, finalistă anul acesta la Australian Open și campioană la Indian Wells și Roma!

Cu șansa a doua în fața jucătoarei din Kazahstan, Sorana Cîrstea a abordat duelul de pe „Louis Armstrong Stadium” pe un val de încredere, după două victorii convingătoare reușite în primele două tururi. 

Sorana Cîrstea e în „optimi” la US Open, după ce a eliminat-o pe Elena Rybakina

Sentimentul din racheta Soranei a fost grozav, iar primul set a curs în ritmul impus de ea. Cu un serviciu care a funcționat la cote înalte în actul inaugural - procentaj de 94% al punctelor câștigate cu prima servă - Sorana a putut să pună o primă cărămidă în drumul ei spre victorie.

Dacă-n alte ocazii serviciul ei a însemnat o sursă de inconstanță, astăzi s-a dovedit o armă redutabilă în fața kazahei. Cîrstea n-a „clipit” pe propriul serviciu, a făcut rapid break-ul, conservându-și avantajul fără să-i ofere adversarei nici măcar o oportunitate de re-break. 

A fost 6-3 în 34 de minute, iar la New York începea să prindă contur una dintre marile surprize ale turneului.

Sorana Cîrstea, victorie de colecție cu Elena Rybakina! Avem o jucătoare în săptămâna a doua la US Open!
Sorana Cîrstea a evoluat la cote înalte în fața Elenei Rybakina / Sursă foto: US Open

Die hard Elena. Rybakina a „împins” meciul spre decisiv, după un set secund epuizant

Manșa secundă începuse ideal, din nou cu Sorana în controlul punctelor si într-o dispoziție de joc care continua s-o lase fără opțiuni pe Rybakina. 

Însă campioana de anul trecut de la Wimbledon n-a mai rămas pentru mult timp datoare și a început să-si construiască, cu răbdare si cu un spirit de îndârjire care-i lipsise pânâ în acel moment, tentativa de revenire. 

Fostul #3 mondial, în prezent o singură poziție mai jos, și-a recuperat imediat break-ul si nu i-a mai lăsat Soranei prea multe șanse la retur. 

Cele două au mers în tandem cu serviciul până în tie-break, nu înainte ca Sorana să salveze două mingi de set la 5-6, ambele cu propriul serviciu. N-a fost tie-break-ul ideal pentru reprezentanta României, care a scăpat de sub control startul și s-a văzut condusă cu 0-4. 

A urmat o egalare nesperată, patru puncte la rând luate de Cîrstea, apoi alte două șanse de set „răpite” din racheta kazahei. Rybakina n-a lăsat, totuși, setul să-i scape din mâini și a trecut prima linia de finiș, după un mini break făcut Soranei la 7-6. 

Se termina un set de mare intensitate, de o oră și 17 minute, însă ambele mai aveau mult „combustibil” la dispoziție.

Tot Sorana a avut utimul cuvînt! În premieră în „optimi” la US Open

Cîrstea n-a lăsat pierderea setului să-i dereglează nivelul de încredere afișat până atunci. Din contră! 

Tie-break-ul cedat la limită mai tare a ambiționat-o, iar decisivul a găsit-o în permanență la conducere. Fie la adăpostul unor scoruri ce păreau decisive, cum a fost cazul la 4-1, fie jonglând cu nervii și emoțiile când Rybakina dădea impresia ca reintră în meci. 

Sorana n-a închis socotelile cu propriul serviciu, dar a fărămițat” toată încrederea pe care jucătoarea din Kazahstan o are de obicei atunci când se află la serviciu

Cel de-al patrulea break din decisiv i-a adus victoria Soranei, care s-a impus cu 6-4 și e din nou în săptămâna a doua a unui Slam! 

Sorana Cîrstea - Belinda Bencic în „optimile” US Open. La directe, este 2-1

Urmează Belinda Bencic, însă tot ce vine de aici încolo e un bonus.

La directe, Sorana o conduce pe jucătoarea din Elveția cu 2-1. Ultimul meci s-a consumat chiar la US Open, în urmă cu un an, când Bencic s-a impus în trei seturi, 3-6, 7-5, 6-2. Victoriile Soranei au venit la Cincinnati, tot în 2022, și cu an înainte la Grampians Trophy, la Melbourne. Duelul pentru sferturi va avea loc duminică spre luni.

33de lovituri direct câștigătoare a avut Sorana în meci, alături de 42 de erori neforțate

56 de erori neforțatea contabilizat Elena Rybakina în cele trei seturi

Citește și alte știri din tenis:

Darren Cahill e furios și acuză direct în „cazul Halep”: „Au gestionat procesul îngrozitor! Acesta a fost oricum, însă nu corect”

Holger Rune a încheiat colaborarea cu Patrick Mouratoglou: „Nu a funcționat!”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (19)
Freyya
Freyya  •  03 Septembrie 2023, 01:01
Postat de Misu1950 pe 02 Septembrie 2023, 07:44

Ce sus ne-ai ridicat Simona!! Am ajuns azi sa ne bucuram cand avem pe cineva in saptamana a doua intr-un GS! Ba unii au ajuns sa vada ...sentimente in racheta?!? Acum nu stiu, in rama sau in racordaj...

eu ma bucur ca nu mai suntem eliminati in turul intai de vestita Daria Snigur. si ca nu ne mai scot astia de la antidoping pe usa din dos din tenis. tu?

MaxiP
MaxiP  •  02 Septembrie 2023, 23:47
Postat de Misu1950 pe 02 Septembrie 2023, 07:44

Ce sus ne-ai ridicat Simona!! Am ajuns azi sa ne bucuram cand avem pe cineva in saptamana a doua intr-un GS! Ba unii au ajuns sa vada ...sentimente in racheta?!? Acum nu stiu, in rama sau in racordaj...

Din respect pentru jucatoare, comparatiile ar trebui evitate. Fiecare a vazut cui unde ii e locul, mai departe e importan cine se autodepaseste. Da, pentru Soarana e un rezultat mare. Mai mult de-atat, Romania nu a avut atat de constant jucatoare care sa prinda frecvente astfel de faze in turnee de mare slam, Simona cu inca 1-2 jucatoare au fost exceptii. Dar totusi, optimi la un GS inseamna primele 16 jucatoare in momentul de fata. Adica nu e chiar putin, as zice ca nu e deloc usor.

johny2003
johny2003  •  02 Septembrie 2023, 19:06
Postat de Barna pe 02 Septembrie 2023, 10:26

Cine e Simona? Dopata? Suspendata ne-a făcut de râs, nu ne-a ridicat!

In loc sa vezi Barna din ochii tai....

Vezi toate comentariile (19)
Comentează