FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  SCENARIU

Cine merge Europa League dacă se oprește Cupa României? Răzvan Burleanu a lămurit situația: „Avem un scenariu pregătit”

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a dezvăluit cine merge în Europa League în cazul în care Cupa României nu poate fi dusă la bun sfârșit.
Răzvan Burleanu, președintele FRF, a dezvăluit cine merge în Europa League în cazul în care Cupa României nu poate fi dusă la bun sfârșit.

Articol de GSP - Publicat joi, 18 iunie 2020 19:11 / Actualizat joi, 18 iunie 2020 20:01

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a dezvăluit că, în cazul în care Cupa României nu se va putea încheia, locul de Europa League rezervat câștigătoarei va merge la echipa de pe locul 4 din Liga 1.

  • Turul semifinalelor Cupei României, Dinamo - FCSB și Sepsi - Poli Iași, e programat pe 24 iunie, iar returul pe 8 iulie. 
  • Finala trebuie să se joace pe 22 iulie.

Cazurile de coronavirus de la Botoșani și Dinamo au speriat cluburile din Liga 1. Răzvan Burleanu spune că un eventual focar ar face imposibilă terminarea sezonului. Momentan nu există niciun scenariu valabil pentru finalizarea primei ligi, dar unul a fost adoptat pentru Cupa României. 

Dacă va fi anulată competiția pe fondul pandemiei de coronavirus, echipa care merge în Europa League va fi stabilită pe baza clasamentului din Liga 1. Nu se știe însă care ierarhie va fi luată în calcul, cea de la eventualul moment al opririi Ligii 1 sau cea de la finalul sezonului regulat. În acest moment, cum FCSB ocupă deja loc european, Sepsi ar fi calificată în cupele europene. 

Răzvan Burleanu, scenariu pentru Cupa României

„Totul se joacă în terenul DSP. Un focar apare de la trei cazuri în sus. Dacă o echipă stă 14 zile, nu mai are când să termine sezonul. E o întrebare care trebuie să o adresați LPF, cea despre finalizarea competiției. Eu, ca președinte al FRF, nu știu în momentul de față. 

În cazul Cupei României, dacă nu o mai putem finaliza, avem un scenariu. Următoarea echipă din clasamentul Ligii 1 merge pe locul din Cupa României în cupele europene”, a declarat Răzvan Burleanu la Fotbal Club, de la Digi Sport.

Clasament play-out Liga 1

VIDEO / Cornel Șfaițer, președinte general la Sepsi, a vorbit despre introducerea VAR în Liga 1:

Citește și alte știri despre Cupa României: 

FCSB. EXCLUSIV Cad pe capete: Florinel Coman și un mijlocaș, OUT cu Gaz Metan! Numărul accidentaților urcă la 7

Gigi Becali nu e singurul care umilește glorii » Situație incredibilă la Dinamo: „Aveam salariul 1.500 de lei, femeia de serviciu lua mai mult”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (1)
cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  18 Iunie 2020, 20:26

Chiar ca scenariu!Si chiar ca pregatit!Adica acel loc 4- de care ne zice Burleanu-sa fie de fapt,locul...7!Adica Viitorul!De ce?Pai Astra si cu Gaz Metan nu au voie in Europa,iar Botosani cu COVID...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează