OPINII  »  PLAY-OUT

5 concluzii după 5 meciuri capitale

Alexandru Barbu, jurnalist GSP
Alexandru Barbu, jurnalist GSP

Articol de - Publicat duminica, 12 mai 2024 23:38 / Actualizat luni, 13 mai 2024 00:16

S-a încheiat play-out-ul: FCU Craiova și FC Voluntari retrogradează direct, Dinamo și FC Botoșani merg la baraj, Poli Iași continuă sigur în Liga 1.

1. Un pariu: Dinamo și FC Botoșani vor rămâne în SuperLiga

Cândva un club legendar, Dinamo a ajuns să tremure pentru menținerea în prima divizie a doua oară în ultimii trei ani. Teoretic, „câinii” aveau cel mai greu meci dintre formațiile cu retrogradarea deasupra capului. Practic, Mircea Rednic l-a ales pe Danylo Kucher în poartă, iar ucraineanul a ajutat-o pe Dinamo să ajungă la baraj. Unde va fi și FC Botoșani.

5 concluzii după 5 meciuri capitale
Dinamo a trecut cu 2-0 de UTA

Urmează ca Dinamo și Botoșani să le întâlnească pe Csikszereda, respectiv CS Mioveni. În mod normal, nivelul din Liga 2 a fost prea slab ca ocupantele locurilor 5 și 6 din play-off să pună probleme formațiilor din Liga 1, cum s-a întâmplat anii anteriori.

Mai ales că argeșenii și gruparea din Miercurea Ciuc n-ar fi avut șansa să joace cu promovarea pe masă dacă play-off-ul din B nu era distrus din oficiu de o anomalie rușinoasă. Neavând drept să acceseze prima ligă, Corvinul și Șelimbăr au jucat degeaba în ultima lună și jumătate.

2. Mititelu își merită soarta

Abandonată de fani - doar 2.321 de spectatori la decisivul cu Hermannstadt -, FCU Craiova a picat în Liga 2. După ce s-a luptat în noroaiele eșaloanelor inferioare ca să revină în prime-time, Mititelu face iar un pas înapoi. Așa merită.

Când schimbi de 8 ori antrenorul pe parcursul unui sezon, când duci în derizoriu profesia de tehnician și propriul fiu îți desființează în public strategia falimentară, colapsul sportiv e un deznodământ firesc.

O mențiune: nicio înfrângere nu justifică ieșirile huliganice ale ultrașilor.

3. N-o s-o plângă nimeni pe Voluntari

De 9 ani în prima ligă, FC Voluntari n-a scăpat de eticheta unui club artificial. O echipă în care autoritățile locale au găsit metode conforme să verse bani, dar fără suporteri, tradiție și rezultate notabile.

Cu cea mai mică asistență medie la meciurile de pe teren propriu, puțin peste 1.000 de fani, despre ilfoveni se spune că ar avea o academie performantă. Doar se spune. Cu excepția lui Nea Gică, nu sunt mulți cei care vor resimți sezonul următor lipsa Voluntariului din SuperLiga.

4. Chapeau, Dorinel!

Printre patroni-antrenori și licențe Pro scoase la imprimantă, răsare și reușita de autor a lui Dorinel Munteanu. Cu 3 zile înainte de finala Cupei, Oțelul a avut treabă cu Botoșani și a respectat competiția.

Dorinel i-a preluat pe gălățeni în iulie 2021, i-a promovat în Liga 2, apoi în Liga 1, acum a ajuns cu Oțelul la un meci de trofeu și pe poziția secundă în play-out. Buget mic anulat de muncă, seriozitate, profesionalism și expertiză. Chapeau!

5. Meritul Federației

Cu multe hibe și eșecuri, mandatul lui Burleanu la cârma FRF a adus fotbalului românesc măcar un plus: sistemul cu play-off și play-out. Un campionat slab, cu destule neajunsuri, avea nevoie de o miză pe steroizi.

Dacă nu i-a ieșit în Cupă, unde, și după implementarea noului format, avem o finală plată, Corvinul - Oțelul, Federația a nimerit-o în Liga 1. Ce dovadă mai bună decât 5 „finale”, numai jocuri cruciale în ultima etapă din play-out?

Citește și:

Sabău îi face portretul lui Daniel Popa, noul transfer de la FCSB, și îl avertizează: „Pentru acei bani, să își asume!”
Superliga
Sabău îi face portretul lui Daniel Popa, noul transfer de la FCSB, și îl avertizează: „Pentru acei bani, să își asume!”
Gigi Becali și-a făcut pofta » FCSB are un nou atacant
Superliga
Gigi Becali și-a făcut pofta » FCSB are un nou atacant
După Barcelona și Bayern, și Juventus și-a ales noul antrenor » Acord cu tehnicianul care a făcut „minuni” în acest sezon
Campionate
După Barcelona și Bayern, și Juventus și-a ales noul antrenor » Acord cu tehnicianul care a făcut „minuni” în acest sezon

Comentarii (43)
FalconCrest
FalconCrest  •  20 Mai 2024, 00:04
Postat de muzzi1 pe 13 Mai 2024, 06:26

vitan abrazesti, cum-necum, se pare ca va mai sta un an in mamaliga! nu vad echipele de pe locurile 500 din liga a doua sa faca mare branza! poate Corvinul si Selimbar faceau, dar asa... bucura-te de vitan abraziv inca un an! ar fi si pacat, de cine mai razi tu? e ca si cum tu nu ai mai intra pe gsp, de cine mai radem noi? :D

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bogdan_m
bogdan_m  •  15 Mai 2024, 23:38

Dacă v-ati uitat la finala de azi, poate ajungeți la concluzia ca nu a fost o "finala plata". Nu întotdeauna dacă finala nu este FCSB - Rapid este o finala neinteresanta. Bravo ambelor echipe, Corvinul și Otelul pentru ardoarea cu care au jucat! Felicitări FRF pentru noul format care a dat șanse și echipelor din liga a doua. Asta era rolul cupei, competiția surprizelor...

concret
concret  •  14 Mai 2024, 13:53
Postat de Biile pe 13 Mai 2024, 13:10

Singura finala plata din zilele astea a fost blatul ordinar dintre Dinamo si UTA

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (43)
Comentează