FOTBAL  »  Superliga  »  PLAY-OUT

Ajutor pe filieră de partid? Ce calcule se fac în bătălia pentru supraviețuire din play-out: „Jucăm să câștigăm, ar fi ideal”

Primarii Ion Georgescu și Cristian Gentea, înaintea unui meci direct din octombrie 2021 / Sursă foto: Facebook@ CS Mioveni
Primarii Ion Georgescu și Cristian Gentea, înaintea unui meci direct din octombrie 2021 / Sursă foto: Facebook@ CS Mioveni

Articol de - Publicat miercuri, 10 mai 2023 12:00 / Actualizat miercuri, 10 mai 2023 13:22

Lupta pentru supraviețuire din play-out, o afacere în trei între UTA, Chindia și FC Argeș, e unul dintre polii de interes în finalul de sezon din Superligă. Doar două dintre ele pot evita retrogradarea directă, iar calculele din culise au început deja. 

În continuare sub linie, creditat cu cele mai mici șanse de a rămâne în prima ligă, Argeșul lui Bogdan Vintilă așteaptă un joc favorabil al rezultatelor în ultimele două etape. E unul dintre principalele argumente ale piteștenilor în bătălia pentru salvare, în contextul în care programul lor e unul complicat, cu meciuri împotriva primelor două clasate din play-out, FCU Craiova și Petrolul. 

Alb-violeții au rămas în cărți în urma punctului „smuls” in extremis luni, cu UTA, iar acum așteaptă noi pași greșiți ai contracandidatelor.

Un punct în spatele Chindiei și „Bătrânei Doamne”, FC Argeș își joacă viitorul duminică, pe „Oblemenco”, dar până atunci are nevoie de două rezultate favorabile în U Cluj - Chindia și Mioveni - UTA. 

Protagonist în prelungirile dramatice de la Pitești, fotbalistul a povestit pentru cititorii Gazetei: „Special am făcut-o. A fost puțin mai complicat”
FC ARGEȘ - UTA 2-2
Protagonist în prelungirile dramatice de la Pitești, fotbalistul a povestit pentru cititorii Gazetei: „Special am făcut-o. A fost puțin mai complicat”

Argeșul așteaptă o mână de ajutor de la Mioveni

Dacă „șepcile roșii” au toate motivele să joace la capacitate maximă pentru a-și asigura matematic salvarea, rămâne de văzut modul în care CS Mioveni va trata meciul de acasă cu „Bătrâna Doamnă”. Deja retrogradați, galben-verzii s-au despărțit de Nicolae Dică, iar lotul a început să se dezintegreze

Miza lor e inexistentă în ultimele două runde, însă indirect i-ar putea da o mână de ajutor conjudețenei FC Argeș. În precedenta etapă, la Voluntari, Mioveniul a folosit titularii și a cedat la limită, 0-1. În teren au apărut nume precum Bogdan Rusu, Antal, Garutti, Lixandru sau Benchaib, fotbaliști care erau pe teren și în iarnă, când Mioveniul câștiga la Arad, 2-1, cu Dică pe bancă. 

Numeroși titulari au fost folosiți și în urmă cu două etape, când echipa a cedat pe teren propriu tocmai contra lui FC Argeș, 0-2. 

Gentea și Ion Georgescu, oameni de bază în PSD Argeș

Dincolo de cum va arăta echipa în duelul cu UTA, CS Mioveni ar putea avea o motivație suplimentară în fața echipei lui Rednic. Primarul orașului, Ion Georgescu, mereu implicat în viața echipei, are o relație excelentă cu Cristian Gentea, omologul de la Pitești.

Ambii fac parte din același partid, iar primăvara aceasta tocmai ce au fost numiți prim-vicepreședinți ai PSD Argeș. „Noul statut al partidului permite alegerea a doi prim-vicepreşedinţi. Creez astfel şi o competiţie internă. Cei mai buni trebuie să conducă partidul”, spunea Ion Mînzînă, președintele organizației, despre cei doi. 

Ajutor pe filieră de partid? Ce calcule se fac în bătălia pentru supraviețuire din play-out: „Jucăm să câștigăm, ar fi ideal”
Gentea și Ion Georgescu, în dreapta, cu mâna la inimă, la conferința PSD Argeș din martie, la care a participat și Marcel Ciolacu / Sursă foto: Facebook@ PSD Pitești

De altfel, de-a lungul timpului, Gentea l-a felicitat de fiecare dată public pe Ion Georgescu pentru rezultatele reușite de echipa de fotbal. Anul trecut, după ce Mioveniul a scăpat de retrogradare, edilul din Pitești îi dedica o postare pe Facebook primarului din orașul vecin: 

„CS Mioveni și-a asigurat matematic prezența în Liga I și în sezonul viitor! 

Pentru acest lucru, felicitări jucătorilor, staff-ului tehnic, conducerii, dar și lui Ion Georgescu - omul aflat permanent lângă formație. Vecinii din Mioveni, nou-promovați în sezonul acesta în Liga I, au arătat permanent abnegație și dăruire, lucruri ce lipsesc din păcate la FC Argeș”.

„Vom încerca să câștigăm cu UTA, ar fi ideal”

Gazeta l-a contactat miercuri dimineață pe Dumitru Olteanu, președintele Mioveniului, care a oferit câteva indicii despre cum va aborda echipa sa meciul cu UTA:

„Vom folosi jucătorii pe care-i avem disponibili, ne dorim să câștigam, ne dorim să înscriem, deoarece încă n-am făcut-o în acest play-out. Da, vom încerca sa câștigam, ar fi ideal. Noi încercăm să ne facem treaba, să jucăm până la ultimul meci. FC Argeș n-are nevoie de ajutorul nostru, FC Argeș va trebui să se ajute singură, cei de acolo trebuie să-și câștige meciurile. Dar cert e că vom juca și vrem să câștigăm cu UTA!

Suntem în discuții cu unii jucători care vor să rezilieze și să plece mai devreme. Avem și câțiva jucatori accidentați, iar jucătorii noștri republicani, pe care încercam să-i integrăm la prima echipă, sunt implicați în semifinalele Campionatului Național U19, au meci la Constanța, deci nu ne putem baza pe ei. Dar vrem să câștigăm!”, a precizat oficialul.  

Bătălie în trei pentru două locuri de baraj

După remiza de luni, UTA a trecut peste Chindia și e pe primul loc de baraj, în timp ce FC Argeș s-a apropiat la un singur punct de târgovișteni și încă speră.

Program UTA:

  • CS Mioveni (d)
  • FCU Craiova (a)

Program Chindia:

  • U Cluj (d)
  • FC Voluntari (a)

Program FC Argeș: 

  • FCU Craiova (d)
  • Petrolul (a)

VIDEO Verdict unanim la GSP Live, la faza controversată din FC Argeș - UTA: “Fault clar, mi se pare penalty”

Citește și alte știri din Superligă: 

EXCLUSIV Protagonist în prelungirile dramatice de la Pitești, fotbalistul a povestit pentru cititorii Gazetei: „Special am făcut-o. A fost puțin mai complicat”

Mesaj rasist oribil primit de jucătorul din Superligă » Reacția n-a întârziat: „N-o să las acest lucru nepedepsit”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
mr90
mr90  •  13 Mai 2023, 09:01

FCU, deja calificata la barajul pentru Europasi fara motivatie, va arbitra Arges si UTA ... cred ca Chindia sta cel mai prost

liviu79pit
liviu79pit  •  11 Mai 2023, 16:50

Mi ar face mare placere sa bata Mioveni. UTA n are ce sa caute în prima liga. Cu blatistul ala de Rednic antrenor.

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  10 Mai 2023, 18:31

Si care ar fi problema daca Mioveniul ar juca si si-ar apara corect sansele? Problematic ar fi fost daca ar fi fost vorba de a se lasa, de a se da batuti, ca sa ajute pe cineva...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează