FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

Impresarul lui Andre Duarte somează FCU Craiova: „Au 10 zile la dispoziție”

Andre Duarte
Andre Duarte

Articol de - Publicat luni, 17 iulie 2023 17:06 / Actualizat luni, 17 iulie 2023 20:25

Speranțele celor de la FCU Craiova de a nu-l pierde liber de contract pe Andre Duarte (25 de ani) s-au năruit. Bernardo Vasconcelos, impresarul fundașului central portughez, a transmis pentru GSP.ro că „FIFA i-a dat drept de joc lui Duarte pentru AC Reggiana, iar clubul din Bănie are la dispoziție 10 zile pentru a-i elibera fotbalistului cartea verde”.

Contactat de GSP, Marcel Pușcaș, directorul executiv al FCU Craiova a precizat: „Nu s-a judecat speța pe fond. Poate fi legitimat provizoriu până la judecată”.

Adrian Mititelu a făcut anunțul: „Punem antrenor! Și el e o variantă”
FCU CRAIOVA
Adrian Mititelu a făcut anunțul: „Punem antrenor! Și el e o variantă”

Andre Duarte pleacă de la FCU Craiova: „FIFA i-a dat drept de joc la Reggiana”

Litigiul s-a declanșat de la faptul că FCU susține Duarte mai are un de contract, jucătorul și impresarul acestuia spun că înțelegerea a expirat la 30 iunie 2023. În orice caz, Andre Duarte nu s-a mai întors în Bănie după finalul sezonului precedent și a ajuns la un acord cu AC Reggiana, nou-promovata în Serie B antrenată de Alessandro Nesta.

FCU Craiova l-a dat dispărut pe Andre Duarte și susține că mai are contract până la 30 iunie 2024

După ce presa din Italia a anunțat că Andre Duarte s-a transferat la AC Reggiana cei de la FCU Craiova au blocat la FRF eliberarea cărții verzi și au emis următorul comunicat:

„În urma zvonurilor apărute în legătură cu transferul fundașului lusitan André Duarte în străinătate, clubul nostru face următoarele precizări:

  1. André Duarte este jucătorul Craiovei până la data de 30 iunie 2024 și este așteptat să reia pregătirea alături de coechipierii săi.
  2. Transferul acestuia la o altă echipă se face numai cu acordul clubului de care aparține.
  3.  În prezent, nu există un litigiu la FRF, FIFA sau la TAS între clubul nostru și André Duarte”, au comunicat oltenii.

Ulterior, Andre Duarte s-a adresat la FIFA.

După declanșarea litigiului, FCU Craiova l-a contrazis pe impresarul lui Andre Duarte și a prezentat GSP formularul înregistrat în platforma FRF, potrivit căruia contractul fundașului portughez a fost prelungit până la 30 iunie 2024. 

Conform regulamentelor FIFA, în astfel de cazuri, Craiova trebuie să-i mărească lui Duarte salariul cu 20%.  Lusitanul a avut 7.000 de euro/lunar în primul an de contract.

Impresarul lui Andre Duarte somează FCU Craiova: „Au 10 zile la dispoziție”
Potrivit FCU Craiova, Andre Duarte are contractul prelungit până 30 iunie 2024

FCU Craiova: Impresarul lui Andre Duarte a agreat un comision de 14.500 de euro pentru un contract până la 30 iunie 2024

De asemenea, FCU Craiova a mai precizat că impresarul Bernardo Vasconcelos a semnat un contract de reprezentare, prin care este de acord să primească un comision 8.000 de euro în cazul în care Andre Duarte va continua la Craiova și în sezonul 2023-2024. 

Contractul cu Bernardo Vasconcelos a fost discutat de managerul FCU, Eduard Zelgin, după ce Duarte fusese propus de Mario Felgueiras.

În baza acelui document, pus la dispoziția GSP de FCU, gruparea lui Mititelu s-a obligat să-i plătească agentului o remunerație totală în valoare de 14.500 euro net, plus TVA, plătibilă în două tranșe: 

  • rata I în valoare de 6.500 euro până la 1 iulie 2022; 
  • rata a II-a în valoare de 8.000 euro până la 1 iulie 2023, va fi plătită numai dacă clubul își exercită opțiunea de prelungire a contractul de muncă al jucătorilor pentru sezonul 2023/2024.
Impresarul lui Andre Duarte somează FCU Craiova: „Au 10 zile la dispoziție”
Impresarul lui Andre Duarte somează FCU Craiova: „Au 10 zile la dispoziție”
Facsimil din contractul de reprezentare semnat de impresarul Bernardo Vasconcelos și FCU Craiova, pentru transferul lui Andre Duarte

Citește și alte articole:

GSP reface puzzle-ul scindării Universității Craiova în CSU și FCU » Episodul 1: Ce este și cum trebuie definit „palmaresul” + privatizarea pe sub masă a clubului

Nu s-a văzut la TV » Mesajul afișat de ultrașii lui FCU Craiova, în plină polemică legată de palmares: „Ne vom bate pentru acest ideal”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (2)
TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  17 Iulie 2023, 23:39

Clasament dupa prima etapa: 3. Universitatea Craiova…..14. Clona mititeliana… distanta de doar 4 goluri pana acum … si doar 3 puncte… la adevar 6 puncte..

PS97
PS97  •  17 Iulie 2023, 20:57

Contractele jucatorilor sunt facute de Zelgin si avocatul Mititelu Jr :)))) marine, marine!!! Sa vezi tu alergatura dupa voi si Dica!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează