FOTBAL  »  Superliga  »  PROPUNERE

EXCLUSIV // VIDEO „Copilul” lui Hagi propune o mare reformă: „Poate ajuta fotbalul românesc să se ridice. Îl văd antrenând naționala, de el avem nevoie!”

Gică Hagi e considerat 
„regele fotbalului românesc” / Sursă foto: Facebook
Gică Hagi e considerat „regele fotbalului românesc” / Sursă foto: Facebook

Articol de , - Publicat joi, 18 ianuarie 2024 18:30 / Actualizat joi, 18 ianuarie 2024 22:58

Andrei Ciobanu, 25 de ani, fotbalistul ajuns în această pauză competițională la FC Voluntari, unde încearcă să-și relanseze cariera intrată în impas, a vorbit într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor despre rolul pe care Gheorghe Hagi l-a avut în formarea sa.

Fost internațional de „tineret”, cu două turnee finale bifate în tricoul naționalei U21, Andrei Ciobanu a rememorat primii ani ai carierei și modul în care perioada petrecută în „Academia Hagi” și-a pus amprenta asupra dezvoltării sale fotbalistice. 

Ajuns la 25 de ani, dintre care aproape 10 petrecuți la clubul lui Hagi, Ciobanu a vorbit pe îndelete despre lucrurile învățate de la „Rege”. Pe care-l consideră omul ideal pentru o reconstrucție din temelii a fotbalului românesc

Alt fiu de fotbalist celebru la „Academia Hagi” » Tatăl său e triplu campion cu Dinamo
JUNIORI
Alt fiu de fotbalist celebru la „Academia Hagi” » Tatăl său e triplu campion cu Dinamo

Andrei Ciobanu crede că Gică Hagi poate reforma fotbalul românesc: „Îl văd antrenând naționala! De el avem nevoie pentru a ne ridica”

De la domnul Hagi cred că am învățat 90-95% din fotbalul pe care-l știu. Eu am fost junior la FC Bârlad, apoi am fost la Vaslui doi-trei ani și am ajuns în curtea domnului Hagi. Știu toate lucrurile de acolo.

Cred că, dacă nu era șansa aceasta, poate că nu mai eram la Liga 1 sau poate nu mai ajungeam nici la națională, am fost la toate grupele de juniori de acolo. Asta a însemnat cel mai mult pentru mine. Am plecat la 12 ani de acasă și mi-am luat viața în mâini, am plecat singur, fără părinți, departe de casă.

Îl văd antrenând naționala. Dânsul a văzut mereu fotbalul foarte, foarte bine, are niște principii importante. Cred cu tărie că poate ajuta fotbalul românesc să se ridice unde a fost înainte. Poate ajunge antrenor la națională. Sincer, cam de asta avem nevoie la ora actuală pentru a ne ridica. Credeți-mă, știe toți jucătorii, știe tot, tot”, a punctat Ciobanu, în dialogul cu GSP.ro. 

[Un sfat de la Hagi?] „Să nu renunț niciodată la fotbal. Indiferent de situație, fie că ești jos, fie că nu treci prin momente bune... Asta este meseria ta, nu trebuie să renunți niciodată la așa ceva. Sincer, te lași de fotbal... Nu știu dacă vreun fotbalist știe să facă altceva”.

„Copilul” lui Hagi propune o mare reformă: „Poate ajuta fotbalul românesc să se ridice. Îl văd antrenând naționala, de el avem nevoie!”
Andrei Ciobanu, în tricoul reprezentativei de tineret

Pe viitor, aș dori să mă întorc la Constanța. Acolo am stat 10 ani, acolo am crescut ca jucător, ca om, de acolo am învățat toate lucrurile.

- Andrei Ciobanu, mijlocaș FC Voluntari

150 de meciuriși 19 goluri a adunat Andrei Ciobanu pentru Viitorul / Farul, alături de care a devenit campion în 2017

Gică Hagi a mai fost la cârma primei reprezentative în 2001, chiar la începutul carierei sale de antrenor. În cele şase luni în care s-a aflat în fruntea „tricolorilor”, Hagi a reuşit un succes memorabil împotriva Ungariei, însă a pierdut „dubla” pentru CM 2002 disputată contra Sloveniei.

Citește și alte știri de actualitate: 

Schimbare importantă în Superligă! „Regula Dan Petrescu” intră în vigoare de la primul meci de vineri

VIDEO + FOTO Bază de milioane în România » Proiectul e gata: „Ne-am apropia de ce au Hagi, FCSB, Craiova”

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (6)
parachioara5
parachioara5  •  19 Ianuarie 2024, 08:30

..,eu spun sa va luati dupa Ciobanu ...omul nu doreste binele fotbalului romanesc ...luati va dupa el sa vedeti unde ajungeti ...

fibra
fibra  •  19 Ianuarie 2024, 07:57

Joaca fotbal si lasa gulgutele.

pspsps
pspsps  •  18 Ianuarie 2024, 21:31

toti absolventii academiei hagi sunt in impas pentru ca toti sunt niste glo4b3. in frunte cu fii-su.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează