FOTBAL  »  Superliga  »  PROBLEME

EXCLUSIV O etapă cu peste 5 milioane de euro pe masă! Problemele cu plata drepturilor de televizare continuă

Articol de - Publicat marti, 05 martie 2024 08:31 / Actualizat marti, 05 martie 2024 08:52

Ultima etapă a sezonului regulat al Ligii 1 de fotbal are o miză mare și din punct de vedere financiar, nu numai sportiv. Asta pentru că ultima rată din drepturile de televizare pentru acest sezon, de peste 5 milioane de euro, va fi împărțită în funcție de clasamentul de la finalul sezonului regulat.

Suma va fi distribuită doar între primele 12 clasate. Banii care vor ajunge la cluburi pleacă de la aproximativ 70.000 de euro, pentru ultima poziție fără emoții de retrogradare, și ajung la peste 800.000 de euro pentru lider. 

Un singur loc în plus în ierarhia Superligii aduce, funcție de zona clasamentului, între 50.000 și 100.000 de euro.

Nicolae Ciucă a făcut anunțul » Din „Generația de Aur”, candidat la Primăria Capitalei? „Va fi sondat, să vedem ce zic bucureștenii”
PRIMĂRIE
Nicolae Ciucă a făcut anunțul » Din „Generația de Aur”, candidat la Primăria Capitalei? „Va fi sondat, să vedem ce zic bucureștenii”

Cluburile din elită nu pot să-și facă însă planuri concrete legate de banii din a treia rată a drepturilor TV. Asta deoarece mai multe echipe au confirmat pentru GSP.RO că nu au încasat integral nici a doua rată, care trebuia achitată până la finalul lui ianuarie.

Din rata amintită, egală pentru toate cluburile din Superligă, puțin sub 500.000 de euro, Liga Profesionistă de Fotbal a plătit mai multor formații până la trei sferturi din banii cuveniți. Motivul invocat a fost faptul că deținătorul drepturilor de televizare, eAD, nu și-a achitat integral obligațiile.

Au fost probleme și cu prima rată

Reamintim, cluburile din Superligă au încasat cu greutate și banii din prima rată din drepturile de televizare, care a fost coroborată cu pozițiile ocupate în sezonul trecut. Plățile au fost făcute în mai multe rate și întârziate de mai multe ori.

Până acum, pentru a nu tulbura relațiile cu eAD și LPF, conducătorii din Superliga nu au taxat public problemele legate de încasarea banilor din drepturile TV, deși mulți sunt nemulțumiți de situația existentă.

VIDEO. Justin Ștefan anunță schimbări importante în Superligă! Drepturile TV se măresc, dar „din sezonul următor se va împărți pe criteriul audienței”

Match Quiz Rapid - FCSB

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul Rapid - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte articole:

Dan Șucu, imediat după Craiova - Rapid: „Doamne, ce mult mi-ar plăcea!”
CSU Craiova - Rapid 1-1
Dan Șucu, imediat după Craiova - Rapid: „Doamne, ce mult mi-ar plăcea!”
Exuberant după ce a auzit ce a spus Rotaru despre el: „La 34 de ani, sunt la jumătatea carierei. Tânăr, da!”
CSU CRAIOVA - RAPID 1-1
Exuberant după ce a auzit ce a spus Rotaru despre el: „La 34 de ani, sunt la jumătatea carierei. Tânăr, da!”

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (5)
dragosnyk
dragosnyk  •  05 Martie 2024, 11:07

Sunt drepturi TV, audiență, reclame. Nu are treaba cu stadionu' cu suporterii.

paolo12
paolo12  •  05 Martie 2024, 10:44
Postat de demolarii pe 05 Martie 2024, 09:58

2 probleme. 1. Dacă se confirma ca Lpf nu e înscrisă în registru corect, cu ce drept încasează aceste sume din drepturi TV? 2. Cum se face evaluarea aportului de rating? CFR Cluj, echipa de top 3, aduce mult mai putini spectatori ca și echipele Petrolul, UTA,FcU Craiova sau Dinamo. Reclamele tv sunt încasate în funcție de clasament sau de ratingul tv?

Punctul 2, foarte bine vazut.

xsandum
xsandum  •  05 Martie 2024, 10:03

Extrem de multi bani pentru calitatea fotbalului si valoarea jucatorilor!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează