FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

Ciprian Paraschiv e tranșant: „Atenție la programări!”

Ciprian Paraschiv e tranșant: „Atenție la programări!”
Ciprian Paraschiv e tranșant: „Atenție la programări!”

Articol de - Publicat marti, 21 iulie 2020 16:43 / Actualizat marti, 21 iulie 2020 18:51

Președintele moldovenilor, aflați în lupta pentru evitarea retrogradării, Ciprian Paraschiv cere ca restanțele echipelor din play-out să se joace înaintea ultimelor două etape. Iar barajul, în niciun caz în pragul noului sezon: „Ar fi inacceptabil”.

Prinsă în hora retrogradării, mai precis pe loc de baraj, Poli vrea ca LPF să găsească o soluție pentru un final de sezon cât mai fair-play. Ca unul care a respectat până acum ad literam protocolul sanitar impus cluburilor, dovadă că n-are cazuri de COVID-19 printre jucători sau în staff, președintele Ciprian Paraschiv a ținut să atragă atenția LPF cu privire la programarea restanțelor echipelor din play-out. 

„Am considerat că nu trebuie sacrificate ambele ediții de campionat și s-a decis că trebuie jucat. Am zis că trebuie să ne protejăm și să ne respectăm între noi ca și cluburi. Dar acum este clar că protocolul medical nu a fost respectat de toată lumea, motiv pentru care sunt extrem de tranșant.

Nu vom accepta ca programările restanțelor echipelor din play-out să se facă mai târziu de startul penultimei etape. Mai mult decât atât, o eventuală reprogramare a barajului cu 3 zile înainte de debutul următorului sezon este de neacceptat", a comentat Paraschiv, pentru Gazeta Sporturilor. 

El dă exemplul lui FK Rostov. Înainte de meciului cu FC Soci (1-10), șase jucători de la Rostov au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus, iar rușii au fost nevoiți să carantineze întreg lotul de seniori și să trimită în teren doar tineri cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani. „Așa ar trebui să se procedeze și la noi", susține Paraschiv, cu trimitere evidentă la Dinamo, locul 7, care în acest moment are 11 jucători "pozitivi".

În ceea ce privește barajul, unde ar putea ajunge și Poli, LPF vrea să-l programeze pe 15 august, turul, respectiv 18 august, returul, în condițiile în care noul sezon demarează pe 21/22 august. „În trei zile nu poți pune pe picioare un nou lot, la noi 60 la sută din contracte expiră la finalul stagiunii în curs. Trebuie văzut în ce ligă rămâi ca să știi ce contracte să faci", a explicat Paraschiv.

8august e data la care LPF a programat etapa a 13-a din play-out, penultima

6e locul din play-out pe care-l ocupă Poli, cu 23 de puncte. Are două mai mult decât Dinamo, aflată pe prima poziție retrogradantă, 7, dar și 3 meciuri în plus disputate

POLI IAȘI - VIITORUL 1-1 // Mircea Rednic, nervos după egalul cu Viitorul: „Nu e de jucat cu acest virus! Așteptăm să moară un jucător ca să luăm o decizie corectă?”

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (1)
regalistul
regalistul  •  25 Iulie 2020, 10:26

Are pefectă dreptate !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează