FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

Data la care începe demolarea stadionului din Constanța + Detalii-cheie despre noua arenă: 76 de milioane € pentru 18.500 de locuri

Așa arată în prezent stadionul „Gheorghe Hagi” din Constanța // sursă foto: Facebook @ Primăria Constanța +14   FOTO
Așa arată în prezent stadionul „Gheorghe Hagi” din Constanța // sursă foto: Facebook @ Primăria Constanța

Articol de - Publicat miercuri, 28 iunie 2023 18:44 / Actualizat miercuri, 28 iunie 2023 19:33

Primăria Constanța a anunțat astăzi că demolarea actualului stadion „Gheorghe Hagi” va începe pe 10 iulie. Locul arenei din prezent va fi luat de una ultramodernă, cu o capacitate de 18.500 de locuri.

Au rămas mai puțin de două săptămâni până când primele buldozere vor intra pe actualul stadion „Gheorghe Hagi” din Constanța. Pe 10 iulie vor începe lucrările de demolare ale arenei, despre care Primăria din orașul de la malul mării anunță că „vor dura câteva luni”.

Rapid dă 2,3 milioane euro pentru doi atacanți! Problema de care s-au lovit giuleștenii la transferul lui Denis Drăguș
RAPID
Rapid dă 2,3 milioane euro pentru doi atacanți! Problema de care s-au lovit giuleștenii la transferul lui Denis Drăguș

În locul actualei arene va fi ridicat un stadion ultramodern, cu capacitate de 18.500 de locuri, care urmează a fi casa campioanei României, Farul Constanța. În prezent, clubul lui Gică Hagi evoluează la Ovidiu, pe o arenă mult mai mică, de doar 4.200 de locuri.

Pe 10 iulie începe demolarea stadionului „Gheorghe Hagi” din Constanța

sursă foto: Facebook @ Primăria Constanța
sursă foto: Facebook @ Primăria Constanța
sursă foto: Facebook @ Primăria Constanța
sursă foto: Facebook @ Primăria Constanța
sursă foto: Facebook @ Primăria Constanța
+10 FOTO

„Primăria Municipiului Constanța a emis autorizația de desființare pentru construcțiile existente pe amplasamentul complexului situat pe strada Primăverii. Demolarea efectivă va începe pe 10 iulie și va dura câteva luni.

Lucrările vor începe de la partea superioară a construcțiilor spre bază, bucată cu bucată, nivel cu nivel, respectând reglementările privind securitatea operațiunilor de demolare.

Construcția arenei a început în anii 1950, sub conducerea arhitectului Ioan Pușchilă, fiind inaugurată pe 23 august 1954. În anii 1970, stadionul a fost supus unui proces de modernizare, prin suplimentarea capacității arenei.

După 73 de ani, stadionul va fi pus la pământ pentru a face loc unui complex multifuncțional unic. Pe amplasament se va realiza un stadion de fotbal cu o capacitate de 18.500 de locuri, care va beneficia de funcțiunile și suprafețele necesare încadrării în categoria IV UEFA și un stadion de atletism cu o capacitate de 1.000 de locuri.

De asemenea, clădirea stadionului va integra și o serie de funcțiuni complementare: săli de antrenament- atletism indoor, squash/tenis de masă și fitness, centru de conferințe, spațiu expozițional, spații administrative, spații comerciale și zone de loisir”, se arată în comunicatul Primăriei.

Noul stadion din Constanța va costa 76,35 milioane de euro

Întregul proiect va costa 379.000.000 de lei fără TVA, echivalentul a 76,35 milioane de euro la cursul de astăzi. Proiectul va fi cofinanțat de la bugetul de stat prin Ministerul Dezvoltării și de la bugetul local, care va contribui cu un total de 53.000.000 de lei pentru lucrările de construcții și utilități. Adică 10,6 milioane de euro din cuferele Primăriei.

Mai multe știri din SuperLigă: 

LPF răspunde tăios, după ce clubul din SuperLigă a acuzat-o de „cumetrii și interese obscure”: „Un derapaj neprofesionist. Suntem nevoiți să clarificăm”

FCU - FCSB nu se joacă în Craiova » Decizia luată de Adrian Mititelu: „Arena o să fie plină ochi!”

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close