Articol de , - Publicat sambata, 04 noiembrie 2023 17:13 / Actualizat sambata, 04 noiembrie 2023 20:42

Cristiano Bergodi, antrenorul celor de la Rapid, a fost întrebat în conferința de presă de sâmbătă dacă vizualizează o reîntoarcere a lui Mircea Lucescu în Giulești. Il Luce a plecat de la Dinamo Kiev și a lăsat o „portiță” deschisă privind continuarea carierei sale

Tehncianul alb-vișiniilor a vorbit la superlativ despre cariera spectaculoasă a lui Mircea Lucescu, mărturisind că ar fi dispus să colaboreze cu reputatul antrenor. Însă Bergodi nu-l mai vede pe Lucescu ocupând funcția de A1.

Cristiano Bergodi, întrebat despre o posibilă venire a lui Mircea Lucescu la Rapid: „Aș lucra cu plăcere cu el”

„Mircea Lucescu a venit acum trei săptămâni la noi, are un nepoţel la Rapid. Ne-am întâlnit atunci cu tot staff-ul. Am jucat contra lui când era [antrenor] la Pisa, la Inter. Şi alţii din staff-ul meu au fost antrenaţi de el.

E un mare antrenor. Are o anumită vârstă, cred că s-a lăsat ca antrenor. Dar să fie manager general, director tehnic... E foarte important, la ce experienţă internaţională are.

Nu pot să spun dacă-l aştept la Rapid, eu aş lucra cu plăcere cu el. E o persoană cu mare experienţă. Pot numai să învâţ de la el. Îl văd mai mult ca pe un director tehnic decât ca pe un antrenor, cu tot respectul”, a afirmat Bergodi. 

Mircea Lucescu a plecat de la Kiev, dar urmează altă provocare: „Nu e finalul”

Vineri, „Il Luce” a transmis că se retrage din fotbal, la 44 ani, 8 luni, 6 zile de la debutul ca antrenor. La scurt timp, Lucescu a intervenit în direct la TV și a dat de înțeles că așteaptă noi provocări.

„Nu suntem atât de siguri că sunt momentele de final. Dacă sănătatea îmi va permite, voi continua. Nu există viață fără fotbal pentru mine. Nu se știe. Cred că încă mai sunt, la cum mă simt la antrenamente, la meciuri. Mă întorc acasă o perioadă, stau cu nepoții, apoi voi vedea.

În momentul în care m-aș gândi la retragerea definitivă, viața mea ar lua sfârșit. Încerc să mă gândesc că nu e sfârșitul. Nu cred că e finalul! Toți oamenii ajunși la vârsta mea trebuie să se gândească că mai pot ajuta. Încă nu mă îngropați!”, a spus Mircea Lucescu, la Digi Sport. 

Mircea Lucescu, definitiv în istoria Rapidului

Mircea Lucescu face parte cu vârf și îndesat din istoria Rapidului. Cu el pe bancă, alb-vișiniii și-au adjudecat titlul în 1999, Il Luce pregătind atunci o echipă ce reunea fotbaliști precum Lobonț, Raț, Rednic, Lupu, Măldărășanu, Sabău, Pancu, Șumudică sau Ganea. 

Echipamentul Rapidului din urmă cu mai bine de două decenii / Sursă foto: Arhivă GSP
Echipamentul Rapidului din urmă cu mai bine de două decenii / Sursă foto: Arhivă GSP
Șumudică, Iencsi, Mutică și Pancu celebrând un nou succes al Rapidului sub bagheta lui Mircea Lucescu / foto: Arhivă GSP
Echipamentul Rapidului din urmă cu mai bine de două decenii / Sursă foto: Arhivă GSP
Echipamentul Rapidului din urmă cu mai bine de două decenii / Sursă foto: Arhivă GSP
+23 FOTO

VIDEO Mircea Lucescu, despre cheia succesului într-o carieră fabuloasă: „Când câștigi și ai succes, nu mai poți să trăiești fără el, că te îmbolnăvești!”

Citește și alte știri de actualitate:

VIDEO Bergodi, în conferința dinaintea derby-ului cu FCSB: „Vom aștepta ca domnul Becali să iasă la televizor și să ne zică primul «11»”

Adversarii se înclină în fața lui Mircea Lucescu: „O legendă a fotbalului ucrainean. Respect!”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului