SPORTURI  »  TENIS  »  INTERVIU GSP

EXCLUSIV Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

Cristian Tudor Popescu - CTP, sursa foto: facebook Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova
Cristian Tudor Popescu - CTP, sursa foto: facebook Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Articol de - Publicat vineri, 17 mai 2024 13:23 / Actualizat vineri, 17 mai 2024 14:48

În ultimul interviu acordat Gazetei Sporturilor, gazetarul Cristian Tudor Popescu, 67 de ani, explică de ce tenisul de azi îl plictisește teribil și ce regulă radicală ar implementa urgent în circuitul masculin. Totodată, CTP vorbește pentru cititorii GSP despre regresul lui Novak Djokovic și cum ar proceda în locul lui Rafael Nadal, cel care ezită dacă să joace sau nu la Roland Garros.

Mare pasionat al fenomenului, Cristian Tudor Popescu găsește tot mai puține motive de satisfacție în tenisul actual. Cu figurile proeminente ale ultimelor două decenii la „apus”, deja pensionate sau în pragul retragerii, CTP nu-i impresionat de tendința tot mai evidentă din ATP, tenisul bazat preponderent pe forță și mai puțin pe tehnică și rafinament.

„Nu-i frumos așa ceva. Mai bine tăcea” » Cristian Tudor Popescu, despre ultimele 3 evenimente cu Simona Halep: „Am fost surprins neplăcut! Trag o singură concluzie”
SIMONA HALEP
„Nu-i frumos așa ceva. Mai bine tăcea” » Cristian Tudor Popescu, despre ultimele 3 evenimente cu Simona Halep: „Am fost surprins neplăcut! Trag o singură concluzie”

Gazetarul elimină din această ecuație excepțiile Jannik Sinner și Carlos Alcaraz, dar insistă să-i minimalizeze pe așa-numiții „big-hitter” din tenis.

Cristian Tudor Popescu propune: „Singura șansă ca tenisul să devină mai spectaculos e anularea serviciului doi”

„Problema mea principală este că și tenisul, în special cel masculin, dar și cel feminin, într-o măsură apreciabilă, au început să mă plictisească.

Jannik Sinner este unul dintre cei doi jucători pe care eu încă-i mai privesc. Pe el și pe Alcaraz. În rest, pur și simplu m-am plictisit să-i văd pe toți jucătorii de peste 1.90 spre 2 metri servind nu știu câți ași, aruncând, practic, cu pietre la serviciu, că nu-ți trebuie mare tehnică pentru a servi de la 2 metri.

Eu am spus de nu știu câte ori și bineînțeles că nu se va lua în considerare ce spun eu... Am spus că singura șansă pentru ca tenisul să devină mai spectaculos acum este anularea serviciului doi! Iar asta ar mai reduce eficiența celor înalți”, a declarat Cristian Tudor Popescu, în exclusivitate pentru GSP.ro.

CTP: „Cât aș iubi eu tenisul, acum mă plictisește!”

Acesta a adăugat:

„Dacă ești capabil să dai numai ași, bravo ție! Dar n-ar mai fi așa în condițiile în care ai avea un singur serviciu și ai pierde punctul. Atunci, jocul s-ar mai tehniciza, aș mai vedea și eu niște schimburi mai lungi, cu lovituri variate, cu slice-uri, cu stopuri. Așa ceva nu mai văd în clipa de față, nu văd decât «bum-bum», «buf-buf». Pe dreapta și pe rever, din răsputeri, servicii ca din tun... Nu mă interesează un astfel de tenis!”, a declarat Cristian Tudor Popescu, în exclusivitate pentru GSP.ro.

De ce trebuie să privesc eu jucătorul care, practic, e singur la pregătirea serviciului - că n-are contact cu adversarul în niciun fel - cum servește, face punctul și trece dincolo? Pentru mine, ca spectator, e timp pierdut. Cât aș iubi eu tenisul, dar ăsta mă plictisește!”.

Nu mă pot uita la meciurile Arynei Sabalenka. N-am nimic cu femeia, să fie sănătoasă, dar nu mă pot uita la icneala aia, parcă e tăietoare de lemne! Nu-mi place un astfel de tenis.

- Cristian Tudor Popescu

Hurkacz e unul dintre jucătorii care au spre 2 metri... 50% din jocul lui este serviciu, ceea ce nu mi se pare deloc corect pentru jocul de tenis.

- Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”
Aryna Sabalenka, fost lider WTA Foto Imago

CTP, despre finalul carierei lui Rafael Nadal: „Are sens să meargă la Roland Garros doar dacă se retrage. Dar nu are șanse să mai câștige un titlu”

Cât despre Rafael Nadal, marele campion spaniol aflat, probabil, în ultimul an al carierei, CTP e sceptic că ar mai deține resursele necesare pentru încă un triumf pe zgura de la Roland Garros. Unde i s-ar părea normal să facă ultima oprire dinainte de retragere.

„Cu toată admirația și afecțiunea pentru Nadal, pe care-l consider un jucător uriaș, absolut uriaș, nici n-are termen de comparație, plus că este un om extraordinar, iar asta se întâmplă mai rar... Cu toată această prețuire a mea pentru el, cred că la Roland Garros are sens să se ducă doar dacă se va retrage cu ocazia acestui turneu, care este, practic, turneul lui. E turneul lui personal.

Mi s-ar părea normal ca, dacă se duce, să se retragă! Nu are șanse să mai câștige un titlu. Nu are șanse, după părerea mea, nici să avanseze prea mult în turneu. N-are cum!

Planul lui Rafael Nadal pentru Roland Garros, dezvăluit » Zile decisive: va fi sau nu prezent la Paris?
ROLAND GARROS
Planul lui Rafael Nadal pentru Roland Garros, dezvăluit » Zile decisive: va fi sau nu prezent la Paris?

E un element esențial, și anume viteza. Viteza de deplasare era absolut crucială în jocul lui Nadal, iar acum s-a redus. Ajunge mai târziu la mingi și de aici vin greșelile în execuție. Fiindcă dacă ajungi ceva mai târziu, nu te mai poți pregăti cu lovitura atât de bine, și atunci o dai cum poți, mai compensezi din încheietură, din trunchi...

În mod clar, Nadal din clipa de față nu mai e Nadal. Dacă nu, aș zice să nu se mai ducă la Roland Garros”, e de părere CTP.

Scenografia pregătită la Madrid pentru Rafael Nadal / Sursă foto: Imago Images
Scenografia pregătită la Madrid pentru Rafael Nadal / Sursă foto: Imago Images
Rafael Nadal, luându-și rămas bun de la publicul din Madrid / Sursă foto: Imago Images
Scenografia pregătită la Madrid pentru Rafael Nadal / Sursă foto: Imago Images
Scenografia pregătită la Madrid pentru Rafael Nadal / Sursă foto: Imago Images
+20 FOTO

„Novak Djokovic e înfundat psihic! Mușchiul creierului i-a obosit”

În fine, Cristian Tudor Popescu a atins și „subiectul Novak Djokovic”. Sârbul va ajunge la Paris fără să fi cucerit vreun titlu anul acesta, o raritate în ceea ce-l privește pe liderul mondial. CTP consideră că Nole și-a mai pierdut din motivația debordantă pe care a afișat-o în anii precedenți.

„E o diferență între Nadal și Djokovic. Și Djokovic pierde acum, nu mai reușește să avanseze spre semifinale, finale. De ce e diferită situația?

El nu are probleme fizice, cum are Nadal. Are o anumită lehamite psihică, o anumită stare... E înfundat psihic, tocit, pur și simplu uzat psihic și nu-și mai găsește zvâcul, vigoarea, tonicitatea. Nu din punct de vedere fizic, dar mușchiul creierului i-a obosit, ceea ce nici măcar nu e de neînțeles”.

VIDEO Rafael Nadal, întâmpinat de mii de fani în complexul de la Roma, după ce a fost eliminat. Spaniolul și-a luat rămas-bun de la turneul cucerit de 10 ori

Mai multe știri din tenis:

EXCLUSIV „Nu-i frumos așa ceva. Mai bine tăcea” » Cristian Tudor Popescu, despre ultimele 3 evenimente cu Simona Halep: „Am fost surprins neplăcut! Trag o singură concluzie”

EXCLUSIV Younes El Aynaoui, legendarul jucător de tenis din anii 2000, a discutat cu GSP: „Tinerii de azi pun accentul pe forță, au echipe de 3-4 oameni în jur”

Gabriela Ruse, victorie-fulger și calificare în sferturile de finală de la Trophee Clarins

Citește și:

Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”
Cupa Romaniei
Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”
Cristiano Ronaldo a decis! Pentru ce echipă va evolua în sezonul viitor, după dezamăgirea trăită aseară la Al Nassr
Campionate
Cristiano Ronaldo a decis! Pentru ce echipă va evolua în sezonul viitor, după dezamăgirea trăită aseară la Al Nassr

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (18)
Papalaga
Papalaga  •  18 Mai 2024, 02:19

Evident ca tenisul a evoluat de la "urat" către "oribil" dar asta e diferența dintre "țăcăneala" secolului trecut si viteza acestuia. CTP ca orice alt pensionar trăiește cu amintirile si spera ca tinerețea i se va mai întoarce. Ghinion. S-a dus...

reddog2100
reddog2100  •  17 Mai 2024, 21:46

Mai,Mos Tagharta,nu mai poate lumea ca tu te plictisesti!In loc sa faci tu propuneri in tenis,mai bine dute la carciuma si bea ceva tare sa ti incalzesti neuronul de serviciu.

johny2003
johny2003  •  17 Mai 2024, 21:26

Pe noi cititorii ne plictiseste teribil acest ctp-ist pe care ni-lbagati pe git ostentativ....

Vezi toate comentariile (18)
Comentează