FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Dinamo aștepta salvarea în iulie, dar realitatea e cruntă

Dinamo a promovat în Liga 1 în urma unui baraj cu FC Argeș // foto: Imago Images
Dinamo a promovat în Liga 1 în urma unui baraj cu FC Argeș // foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 15 iunie 2023 09:00 / Actualizat joi, 15 iunie 2023 10:51

Dinamo își făcuse ceva speranțe vizavi de suma din drepturile TV, aproape un milion de euro, mai ales că avea nevoie urgent pentru deblocarea transferurilor, însă, momentan, își poate pune pofta-n cui.

Dinamo s-a reunit astăzi, la vizita medicală, urmând a pregăti startul sezonului cu antrenamente la Săftica, pentru ca în perioada 26 iunie - 6 iulie, echipa să aibă programat un stagiu de pregătire în Slovenia, cu trei amicale. Dintre care, unul, pe 6 iulie, în Austria, cu Dinamo Kiev, formația lui Mircea Lucescu.

MM confirmă Gazeta: „Ne-am depus candidatura”
FCSB
MM confirmă Gazeta: „Ne-am depus candidatura”

Dinamo așteaptă banii din drepturile TV

Luni, 19 mai, „câinii” așteaptă vești pozitive de la judecătorul sindic vizavi de aprobarea (sau nu) a planului de reorganizare modificat.

Până la momentul în care actuala conducere a grupării din Ștefan cel Mare să pompeze banii anunțați și așteptați de către suflarea dinamovistă, singura sursă de venit din afara clubului sunt banii din drepturile TV. 

Dacă în Liga 2, Dinamo s-a ales cu „firimituri”, practic, câteva zeci de mii de euro din drepturile TV, acum, din perspectiva de nou promovată, echipa s-ar alege cu aproape un milion de euro. 

Mai exact, 965.000 de euro, cât a încasat o nou promovată în ediția precedentă. Doar că veștile nu sunt pe deplin bune pentru „câini”.

8 milioane de euroeste cuantumul datoriilor clubului dinamovist, iar planul de reorganizare modificat ar tăia aproape 6 milioane de euro, urmând ca roș-albii să achite în jur de 2 milioane de euro

Banii din drepturile TV vin în tranșe

„Se estimează că LPF și deținătorul de drepturi să vireze suma în 2-3 rate. O nou promovată, cum este și Dinamo, ar urma să încaseze jumătate din sumă la început, în prima tranșă din iulie. Adică în jur de 400.000 de euro, din care se va opri și suma aferentă arbitrajului, probabil. 

Plus rata din octombrie, alte câteva sute de mii de euro, plus ce-o mai fi în februarie 2024. Dar nu va fi simplu. Sunt emoții întrucât au existat întârzieri și la ultima tranșă plătită cluburilor din SuperLigă. Dinamo are emoții mai mari, pentru că are nevoie de acei bani cât mai repede, practic depinde de ei”, au explicat oficiali ai cluburilor din prima ligă.

500.000 de euroeste suma aproximativă a datoriilor pe care Dinamo trebuie să le achite pentru a i se ridica interdicția la transferuri

Bani din bonusuri pentru Dinamo

Dinamo are de onorat și o promisiune făcută propriilor fotbaliști. Pe lângă bonusurile din contracte, pe care fiecare fotbalist le-a avut trecute în angajamentele individuale, mai este prima de 150.000 de euro. 

Banii urmează să fie achitați elevilor lui Ovidiu Burcă. „S-a vorbit de 6.000 de euro de om, să vedem ce va fi mai departe”, au transmis apropiații clubului.

Mai multe știri despre Dinamo: 

Burcă a dezvăluit câți bani a primit pentru promovarea lui Dinamo și îi pune o condiție lui Borcea: „Poate să revină, dacă înțelege că lucrurile s-au inversat”

Ovidiu Burcă și planul pe 3 ani pentru Dinamo: „Clubul ăsta poate ajunge să valoreze 50 de milioane de euro!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
istet10
istet10  •  17 Iunie 2023, 23:00
Postat de Chess pe 15 Iunie 2023, 09:35

Militie si securitate tortionara, abuzuri, blaturi, inselaciuni, ...toate acestea se regasesc *** de club al carui stadion a fost construit in groapa lui Oatu !

Ba prostule, stadionul Rapidului este fix peste calea ferata fata de acea gropa. A lui Ouatul.

istet10
istet10  •  17 Iunie 2023, 22:58
Postat de magic4ever pe 15 Iunie 2023, 11:36

Ce strambe...stati linistiti ca nu sta Dinamo in banii din drepturile TV,daca se aproba planul de insolventa care are mari sanse de reusita o sa vina mai multi investitori si o sa cumpere pachete de actiuni de 5 sau 10%....si ati uitat de banii de la sponsori si de la DDB care nu a lasat niciodata echipa la greu! Asa ca stati linistiti ca Dinamo renaste!

Nuuu. Nu sta in banii aia. Sta in tepuirea creditorilor.

boierasul
boierasul  •  15 Iunie 2023, 16:18
Postat de flick2020 pe 15 Iunie 2023, 12:33

De unde tot scoti ba, prostia asta cu '' suferinta '' ???!??? Suferinta, pentru ce?, ca mergeti voi in genunchi de 15 ani ?

Gigistule și dacă se desființează toată liga 1, tot pe locul doi terminați))))

Vezi toate comentariile (16)
Comentează